Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey
Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey

Brittiblogisti Kelly Coffey laihtui 70 kiloa, mutta kaipaa vieläkin ylipainoaan.

Yksitoista vuotta sitten Kelly Coffey, nyt 34, oli ruoka-addikti, painoi 140 kiloa ja vihasi itseään. Sitten hän päätti mennä mahalaukun ohitusleikkaukseen. Kymmenessä kuukaudessa painosta putosi yli puolet.

Laihtuminen ei tehnyt blogisti-personal traineria yhtään onnellisemmaksi. Maaliskuun lopussa Kelly kirjoitti Mindbodygreen.com-sivustolla, että ikävöi ylipainoaan. Suurempana hän tunsi olevansa henkisesti ja fyysisesti vahvempi. Se sai aikaan netissä palautevyöryn, joista osa kannusti, osa keskittyi ilkeilyyn.

Mita kaipaat lihavuudestasi?

Kova ääneni ja asenteeni kuuluivat oleellisena osana isoon fyysiseen ­kokooni. Välillä tuntuu, etteivät kehoni ja mieleni kulje enää käsi kädessä.

Suhtaudutaanko laihoihin eri tavalla kuin lihaviin?

Tajusin vasta laihduttuani, että hoikkana maailma on paljon ystävällisempi paikka. Ihmiset ovat mukavampia, tuntemattomatkin tulevat juttelemaan ja katsovat silmiin. Lihavana luulin, että on normaalia, että ihmiset ovat niin halveksuvia tai jättävät minut noteeraamatta kokonaan.

Kuinka ulkopuoliset ovat suhtautuneet painonpudotukseesi?

Perheeni on aina kannustanut minua. Muuten miehet muuttuivat ystävällisemmiksi ja naiset alkoivat kokea minut uhkana.

Mitä olet oppinut itse?

Minun piti ensin opetella rakastamaan lihavaa vartaloani, jotta tulisin toimeen myös hoikan minäni kanssa ja pitäisin painoni kurissa. Sen jälkeen oli helpompi antaa anteeksi itselle heikkoinakin hetkinä ja palata retkahdusten jälkeen terveellisiin elämäntapoihin, kun tiesin, että ne ovat hyväksi minulle. Nykyään treenaan ja nukun enemmän ja syön hyvin.

Lue lisää Kelly Coffeyn blogista: www.strongcoffey.com.

Lue myös:

Lähes sata kiloa laihtunut bloggari kaipaa kilojaan

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!