Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey
Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey

Brittiblogisti Kelly Coffey laihtui 70 kiloa, mutta kaipaa vieläkin ylipainoaan.

Yksitoista vuotta sitten Kelly Coffey, nyt 34, oli ruoka-addikti, painoi 140 kiloa ja vihasi itseään. Sitten hän päätti mennä mahalaukun ohitusleikkaukseen. Kymmenessä kuukaudessa painosta putosi yli puolet.

Laihtuminen ei tehnyt blogisti-personal traineria yhtään onnellisemmaksi. Maaliskuun lopussa Kelly kirjoitti Mindbodygreen.com-sivustolla, että ikävöi ylipainoaan. Suurempana hän tunsi olevansa henkisesti ja fyysisesti vahvempi. Se sai aikaan netissä palautevyöryn, joista osa kannusti, osa keskittyi ilkeilyyn.

Mita kaipaat lihavuudestasi?

Kova ääneni ja asenteeni kuuluivat oleellisena osana isoon fyysiseen ­kokooni. Välillä tuntuu, etteivät kehoni ja mieleni kulje enää käsi kädessä.

Suhtaudutaanko laihoihin eri tavalla kuin lihaviin?

Tajusin vasta laihduttuani, että hoikkana maailma on paljon ystävällisempi paikka. Ihmiset ovat mukavampia, tuntemattomatkin tulevat juttelemaan ja katsovat silmiin. Lihavana luulin, että on normaalia, että ihmiset ovat niin halveksuvia tai jättävät minut noteeraamatta kokonaan.

Kuinka ulkopuoliset ovat suhtautuneet painonpudotukseesi?

Perheeni on aina kannustanut minua. Muuten miehet muuttuivat ystävällisemmiksi ja naiset alkoivat kokea minut uhkana.

Mitä olet oppinut itse?

Minun piti ensin opetella rakastamaan lihavaa vartaloani, jotta tulisin toimeen myös hoikan minäni kanssa ja pitäisin painoni kurissa. Sen jälkeen oli helpompi antaa anteeksi itselle heikkoinakin hetkinä ja palata retkahdusten jälkeen terveellisiin elämäntapoihin, kun tiesin, että ne ovat hyväksi minulle. Nykyään treenaan ja nukun enemmän ja syön hyvin.

Lue lisää Kelly Coffeyn blogista: www.strongcoffey.com.

Lue myös:

Lähes sata kiloa laihtunut bloggari kaipaa kilojaan

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...