Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey
Kelly Coffey ennen ja jälkeen. Kuva: Kelly Coffey

Brittiblogisti Kelly Coffey laihtui 70 kiloa, mutta kaipaa vieläkin ylipainoaan.

Yksitoista vuotta sitten Kelly Coffey, nyt 34, oli ruoka-addikti, painoi 140 kiloa ja vihasi itseään. Sitten hän päätti mennä mahalaukun ohitusleikkaukseen. Kymmenessä kuukaudessa painosta putosi yli puolet.

Laihtuminen ei tehnyt blogisti-personal traineria yhtään onnellisemmaksi. Maaliskuun lopussa Kelly kirjoitti Mindbodygreen.com-sivustolla, että ikävöi ylipainoaan. Suurempana hän tunsi olevansa henkisesti ja fyysisesti vahvempi. Se sai aikaan netissä palautevyöryn, joista osa kannusti, osa keskittyi ilkeilyyn.

Mita kaipaat lihavuudestasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kova ääneni ja asenteeni kuuluivat oleellisena osana isoon fyysiseen ­kokooni. Välillä tuntuu, etteivät kehoni ja mieleni kulje enää käsi kädessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suhtaudutaanko laihoihin eri tavalla kuin lihaviin?

Tajusin vasta laihduttuani, että hoikkana maailma on paljon ystävällisempi paikka. Ihmiset ovat mukavampia, tuntemattomatkin tulevat juttelemaan ja katsovat silmiin. Lihavana luulin, että on normaalia, että ihmiset ovat niin halveksuvia tai jättävät minut noteeraamatta kokonaan.

Kuinka ulkopuoliset ovat suhtautuneet painonpudotukseesi?

Perheeni on aina kannustanut minua. Muuten miehet muuttuivat ystävällisemmiksi ja naiset alkoivat kokea minut uhkana.

Mitä olet oppinut itse?

Minun piti ensin opetella rakastamaan lihavaa vartaloani, jotta tulisin toimeen myös hoikan minäni kanssa ja pitäisin painoni kurissa. Sen jälkeen oli helpompi antaa anteeksi itselle heikkoinakin hetkinä ja palata retkahdusten jälkeen terveellisiin elämäntapoihin, kun tiesin, että ne ovat hyväksi minulle. Nykyään treenaan ja nukun enemmän ja syön hyvin.

Lue lisää Kelly Coffeyn blogista: www.strongcoffey.com.

Lue myös:

Lähes sata kiloa laihtunut bloggari kaipaa kilojaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla