Paula Koivuniemen ura on kestänyt yli 50 vuotta. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Helsingin Sanomat
Paula Koivuniemen ura on kestänyt yli 50 vuotta. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Helsingin Sanomat

Paula Koivuniemi täyttää maanantaina 70 vuotta. Tunnistaisitko hänet Helsingin Sanomien (HS:n) merkkipäiväilmoituksesta?

Paljon onnea Paula Koivuniemi!

Laulaja Paula Koivuniemi juhlii maanantaina 19. kesäkuuta pyöreitä vuosia, ja siksi hän on julkaissut tänään Helsingin Sanomissa syntymäpäiväilmoituksensa. Ilmoituksessa on nostalginen mustavalkokuva, nimi ja lyhyt teksti päivämäärällä:

Paula Koivuniemi
19.6.2017
En juhli :)

Koivuniemi on tehnyt mittavan uran, joka on kestänyt jo yli 50 vuotta. Hän kertoi eilen Ilta-Sanomille, etteivät vuodet ovat olleet pelkkää nousukiitoa. Yksi aallonpohjista tuli eteen 40-vuotiaana.

– Neljänkympin rajapyykin kohdalla tuli notkahdus ja ajattelin, etten enää kelpaa mihinkään. Mietin jopa urani lopettamista.

”Tuntuu, että äitiys jäi minulta jollain tapaa kokematta. Jos jonkin kohdan eläisin toisin, niin ehkä äitiyteni alun.”

Vuonna 2008 Paula Koivuniemi puhui avoimesti Me Naisille hetkestään, jonka hän voisi elää toisin: 1970-luvulla kokemansa äitiyden. Paula lähti keikoille jo kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen.

– Olin niin nuori silloin, vain 22-vuotias. Tuntuu, että äitiys jäi minulta jollain tapaa kokematta. Jos jonkin kohdan eläisin toisin, niin ehkä äitiyteni alun. On kuitenkin hienoa, että nyt minulla on jo aikuinen poika, jonka kanssa voimme olla kavereita, Koivuniemi avautui Me Naisille.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.