Minttu Virtanen viihtyy kotona urheiluvaatteissa. Kuva: Veikko Kähkönen
Minttu Virtanen viihtyy kotona urheiluvaatteissa. Kuva: Veikko Kähkönen

Tuore äiti Minttu Virtanen iloitsee päästessään eroon kuminauhavyötäröisistä raskausvaatteista.

Kuusi viikkoa synnytyksestä formulakuski Kimi Räikkösen, 35, kihlattu Minttu Virtanen, 28, pukeutuu taas vanhoihin farkkuihinsa. Robin-pojan äiti kertoo uudessa blogikirjoituksessaan odottaneensa hartaasti sitä päivää, kun hänen ei tarvitse enää käyttää kuminauhavyötäröisiä raskausvaatteita.

– Äitiysvaatteissa valikoima ei ole kovin laaja, ja ne voisivat olla tyylikkäämpiäkin. Itse en kovin paljoa panostanut pukeutumiseen raskausaikana. Tuntui hölmölle ostaa paljon vaatteita, mitkä ovat jo kohta liian isoja, hän kirjoittaa.

Aikaisemmissa kirjoituksissaan Minttu on kertonut päässeensä jo juoksemaan ja kuntosalille ensimmäistä kertaa raskauden jälkeen. Mintun treeniohjelman teki hänen ystävänsä Nanna. Yhden päivän treeniohjelma löytyy täältä.

New post on the blog!

A photo posted by Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) on

Raskaana ollessaan Minttu käytti lähinnä mustia vaatteita. Se on hänestä varma valinta mihin tahansa tilanteeseen ja vuodenaikaan.

– Musta toimi vaatteiden värinä hyvin raskaana ollessakin. Mustassa asussa ei voi mennä kovin pahasti pieleen, ja se on aina tyylikäs, Minttu kertoo ja paljastaa, että kotona hän viihtyy urheiluvaatteissa.

Mintun mukaan hän ei nauti kaupoilla pyörimisestä ja vaatteiden sovittelusta eikä tee heräteostoksia. Minttu kertoo, että hyvännäköisen ei aina tarvitse olla kallista, mutta esimerkiksi kengissä hän panostaa laatuun, joka on usein tae kestävyydestä.

Lue myös:

Kimi Räikkösen avopuoliso Minttu Virtanen: ”Etäsuhteessa luottamuksen pitää olla kunnossa”

Näin treenaa Kimi Räikkösen rakas – kokeile Minttu Virtasen treeniohjelmaa

Minttu Virtanen avasi blogin: luvassa Mintun ja Kimi Räikkösen vauvakuulumisia

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.