Matthew McConaughey on pokannut pystin toisensa jälkeen. Kuva: Reuters
Matthew McConaughey on pokannut pystin toisensa jälkeen. Kuva: Reuters

Näyttelijä keräsi tällä viikolla uuden sulan hattuunsa, ja samalla tiedämme hänestä taas hitusen enemmän.

Näyttelijä Matthew McConaugheyllä, 44, on takanaan yli 20 vuoden mittainen näyttelijänura, joka on vierähtänyt lähinnä romanttisten komedioiden hurmurirooleja tehdessä.

Sitten tuli rooli Dallas Buyers Clubin aids-potilaana, ja roolia varten hurjasti laihduttanut Matthew otettiin elokuvapiireissä yhtäkkiä vakavasti: rooli toi hänelle sekä parhaan miespääosan Oscar-pystin että Golden Globe -palkinnon. Tämä vuosi on ollut Matthewlle yhtä juhlaa.

Tällä viikolla mies pokkasi jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet palkittiin American Cinematheque -kunnianosoituksella.

Matthew McConaughey sai 28:nnen American Cinematheque -palkinnon Beverly Hillsissä. Kuva: Reuters

Palkintojenjaon yhteydessä kollegat paljastivat Matthew'sta monta hauskaa yksityiskohtaa, joita emme tästä pikkukaupungin kasvatista ja lastentarhanopettajan ja huoltoaseman omistajan pojasta aikaisemmin  tienneet:

1. Hän nimesi koiransa seksiaktin mukaan

– Hänen koiransa nimi on BJ, paljasti näyttelijä Jennifer Garner.

– Ja se tulee juuri siitä, mistä ajatteletkin sen tulevan.

2. Hän saattaa ulvoa kuuta – alasti

Näyttelijä Kate Hudson oli mökkeilemässä Kuinka hukata kundi 10 päivässä -vastanäyttelijänsä Matthewn kanssa. Keskellä yötä Kate huomasi miehen kadonneen, mutta löysi tämän lopulta pihalta.

– Hän seisoi alasti kivellä ja ulvoi. Ajattelin, että ok, Matthew McConaughey on tuossa, ja hän on kunnossa.

3. Hänen sähköposteissaan on erikoinen allekirjoitus

– Hän tekee kaiken syystä ja tyylillä. Itse asiassa hän usein allekirjoittaa jopa sähköpostinsa sanoilla: syystä ja tyylillä, näyttelijä Reese Witherspoon kertoi.

4. Hän hankki roolin nuolemalla pöytää

Matthew paljasti saneensa roolin Ed TV:stä varsin erikoisen tapaamisen jälkeen. Hän oli läikyttänyt limua tuottaja Brian Grazerin pöydälle ja sen jälkeen nuollut roiskeet. Tämän jälkeen tuottaja suositteli näyttelijää ohjaaja Ron Howardille.

5. Hän oli nähnyt 18-vuotiaana vasta kaksi elokuvaa

– Ne olivat King Kong ja Orca. Vaikka en kasvanut elokuvia katsoen, olen kasvanut rakastamaan elokuvien tekemistä, Matthew sanoi.

6. Hän pitää rahasta

– Jos elokuvasta tarjotaan 10 miljoonaa dollaria, sen käsikirjoitus on huomattavasti hauskempi ja parempi kuin sellaisen elokuvan käsikirjoitus, josta tarjotaan miljoona dollaria, Matthew tokaisi.

Lähde: The Wrap

Lue myös:

Näyttelijä Matthew McCounaughey pääsi viimein valioluokkaan

Matthew McConaughey laihdutti lihaksensa pois

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

 

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti