Matthew McConaughey on pokannut pystin toisensa jälkeen. Kuva: Reuters
Matthew McConaughey on pokannut pystin toisensa jälkeen. Kuva: Reuters

Näyttelijä keräsi tällä viikolla uuden sulan hattuunsa, ja samalla tiedämme hänestä taas hitusen enemmän.

Näyttelijä Matthew McConaugheyllä, 44, on takanaan yli 20 vuoden mittainen näyttelijänura, joka on vierähtänyt lähinnä romanttisten komedioiden hurmurirooleja tehdessä.

Sitten tuli rooli Dallas Buyers Clubin aids-potilaana, ja roolia varten hurjasti laihduttanut Matthew otettiin elokuvapiireissä yhtäkkiä vakavasti: rooli toi hänelle sekä parhaan miespääosan Oscar-pystin että Golden Globe -palkinnon. Tämä vuosi on ollut Matthewlle yhtä juhlaa.

Tällä viikolla mies pokkasi jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet palkittiin American Cinematheque -kunnianosoituksella.

Matthew McConaughey sai 28:nnen American Cinematheque -palkinnon Beverly Hillsissä. Kuva: Reuters

Palkintojenjaon yhteydessä kollegat paljastivat Matthew'sta monta hauskaa yksityiskohtaa, joita emme tästä pikkukaupungin kasvatista ja lastentarhanopettajan ja huoltoaseman omistajan pojasta aikaisemmin  tienneet:

1. Hän nimesi koiransa seksiaktin mukaan

– Hänen koiransa nimi on BJ, paljasti näyttelijä Jennifer Garner.

– Ja se tulee juuri siitä, mistä ajatteletkin sen tulevan.

2. Hän saattaa ulvoa kuuta – alasti

Näyttelijä Kate Hudson oli mökkeilemässä Kuinka hukata kundi 10 päivässä -vastanäyttelijänsä Matthewn kanssa. Keskellä yötä Kate huomasi miehen kadonneen, mutta löysi tämän lopulta pihalta.

– Hän seisoi alasti kivellä ja ulvoi. Ajattelin, että ok, Matthew McConaughey on tuossa, ja hän on kunnossa.

3. Hänen sähköposteissaan on erikoinen allekirjoitus

– Hän tekee kaiken syystä ja tyylillä. Itse asiassa hän usein allekirjoittaa jopa sähköpostinsa sanoilla: syystä ja tyylillä, näyttelijä Reese Witherspoon kertoi.

4. Hän hankki roolin nuolemalla pöytää

Matthew paljasti saneensa roolin Ed TV:stä varsin erikoisen tapaamisen jälkeen. Hän oli läikyttänyt limua tuottaja Brian Grazerin pöydälle ja sen jälkeen nuollut roiskeet. Tämän jälkeen tuottaja suositteli näyttelijää ohjaaja Ron Howardille.

5. Hän oli nähnyt 18-vuotiaana vasta kaksi elokuvaa

– Ne olivat King Kong ja Orca. Vaikka en kasvanut elokuvia katsoen, olen kasvanut rakastamaan elokuvien tekemistä, Matthew sanoi.

6. Hän pitää rahasta

– Jos elokuvasta tarjotaan 10 miljoonaa dollaria, sen käsikirjoitus on huomattavasti hauskempi ja parempi kuin sellaisen elokuvan käsikirjoitus, josta tarjotaan miljoona dollaria, Matthew tokaisi.

Lähde: The Wrap

Lue myös:

Näyttelijä Matthew McCounaughey pääsi viimein valioluokkaan

Matthew McConaughey laihdutti lihaksensa pois