Prinssi Danielin ja Ruotsin kruununprinsessan Victorian rakkaus kukoistaa yhä. Kuva: Reuters
Prinssi Danielin ja Ruotsin kruununprinsessan Victorian rakkaus kukoistaa yhä. Kuva: Reuters

Sivistymättömänä personal trainerina pidetystä Danielista tuli täydellinen aviomies kruununprinsessa Victorialle. Tässä viisi syytä, miksi prinssi Danielia on mahdoton vastustaa.

1. Hän paljastui unelmien prinssiksi

Kun vuonna 2002 selvisi, että Ruotsin kruununprinsessa Victoria seurustelee Ockelbon pikkukylästä kotoisin olevan personal trainerinsa Daniel Westlingin kanssa, koko Ruotsi kauhistui. Danielia pidettiin kielitaidottomana ja sivistymättömänä maalaisjunttina, joka olisi aivan liian tavallinen kruununprinsessan puolisoksi.

”Aion tehdä kaikkeni, jotta olisit yhtä onnellinen kuin olet tänään.”

Viimeistään umpirakastuneen parin häiden ja Danielin siellä pitämän puheen jälkeen jokainen oli sitä mieltä, ettei Victoria olisi voinut valita paremmin.

– Nämä vuodet sinun kanssasi, Victoria, ovat kuluneet lentämällä. Ne ovat olleet parhaat vuodet elämässäni. Aion tehdä kaikkeni, jotta olisit yhtä onnellinen kuin olet tänään. Victoria, suurin kaikista on rakkaus. Rakastan sinua niin, Daniel sanoi ja itketti jokaista kuulijaa.

Voih, mitkä häät ne olivatkaan! Danielista tuli prinssi kesäkuussa 2010, kun hän meni naimisiin Victorian kanssa.
Voih, mitkä häät ne olivatkaan! Danielista tuli prinssi kesäkuussa 2010, kun hän meni naimisiin Victorian kanssa.

2. Hän on huumorintajuinen, sympaattinen ja kuitenkin särmä

Daniel on osoittautunut julkisuudessakin hauskaksi ja lämpimäksi ihmiseksi, joka on tehnyt hyvää koko kuningasperheen maineelle.

Esimerkiksi kertoessaan keskiviikkona syntyneestä pojastaan Daniel käytti kalamiehen otteitta arvioidessaan käsillään poikansa pituutta.

– Noin tämän mittainen, Daniel hauskuutti lehdistöä kuvaillessaan 3655 grammaa painanutta ja 52 senttiä pitkää poikaansa.

Tämmöinen vonkale sieltä tuli, ylpeä isä hehkutti tällä viikolla syntynyttä kuopustaan.
Tämmöinen vonkale sieltä tuli, ylpeä isä hehkutti tällä viikolla syntynyttä kuopustaan.

3. Hän on Madeleinen miehen Chris O'Neillin täydellinen vastakohta

Kuvissa ja julkisissa tilaisuuksissa rennosti hymyilevä Daniel on melkoinen vastakohta prinsessa Madeleinen puolisolle, mutruhuuliselle liikemiehelle Chris O'Neillille. On myös vaikea kuvitella, että Daniel olisi juuri ennen vihkimistään karannut oluelle tai suunnannut lapsensa ristiäisten jälkeen baariin, kuten Chris teki.

Lisäksi Daniel on hoitanut kuninkaalliset velvollisuuteensa ja edustustehtävänsä nurisematta. Kun Madeleinen siippa Chris jätti saapumatta kuninkaan syntymäpäiville, kuittasi hän poissaolonsa työkiireisiin vedoten:

– Minun on pidettävä huolta perheestäni ja siitä, että heille riittää ruokaa pöytään, Chris sanoi Expressenissä.

Närää on synnyttänyt myös se, että edustustehtävien sijaan Madde ja Chris nauttivat mielellään kuninkaallisen asemansa tuomista hyödyistä, kuten luksuslomista.

Tässäkin asetelmassa Daniel näyttää, että kaikki ok. Ja missä onkaan Madeleinen aviopuoliso Chris?
Tässäkin asetelmassa Daniel näyttää, että kaikki ok. Ja missä onkaan Madeleinen aviopuoliso Chris?

4. Hän on tunteileva isä

– Mina känslor är lite all over the place (tunteeni ovat vähän sikin sokin), sanoi prinssi Daniel ruotsia ja englantia sekoittaen pian esikoisensa, prinsessa Estellen syntymän jälkeen vuonna 2012.

”Kun kuulet tyttäresi nauravan, muistat, mistä elämässä on kyse.”

Prinssi Daniel on taatusti unelmien prinssi myös oman tyttärensä mielestä.

– Kun kuulet tyttäresi nauravan, muistat, mistä elämässä on kyse, Daniel sanoi eräässä haastattelussa.

Nyt saa huokaista yhteen ääneen: ”Oooooh!”

”Kaikki hyvin, muru”, Daniel näyttää sanovan tyttärelleen. Estelle on saanut Danielista läsnäolevan iskän.
”Kaikki hyvin, muru”, Daniel näyttää sanovan tyttärelleen. Estelle on saanut Danielista läsnäolevan iskän.

5. Hän ei ole häntäheikki

Victorian isällä kuningas Kaarle Kustaalla oli nuoruudessaan melkoinen raikulipojan maine. Den motvillige monarken -paljastuskirjassa ruoditaan hänen naisseikkailujaan, ja kuninkaalla väitetään olleen vielä 90-luvullakin suhde muun muassa Army of Lovers -yhtyeen laulajan Camilla Henemarkin kanssa.

Danielia on lähes mahdotonta kuvitella pelehtimässä poppareiden kanssa tai viettämässä kosteita ja villejä baari-iltoja.

Perhe poseerasi Estellen ensimmäisenä tarhapäivänä päiväkodin ovella elokuussa 2014.
Perhe poseerasi Estellen ensimmäisenä tarhapäivänä päiväkodin ovella elokuussa 2014.
Happy together

5 syytä, miksi prinssi Daniel on niin ihana

Kuka piti ja miksi sivistymättömänä? Siksikö, että oli "pelkkä" P.T.? Niin kuin sanotaan, ei ole karvoihin katsomista. Aatelinen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi sivistynyt tai päinvastoin. Ja koko perhehän, vanhempia myöten, on naimisissa ei-aatelisten kanssa. Onneksi Victoria uskoi itseensä; harvoin näkee noin onnellista paria.
Lue kommentti

Tunnesyöminen ja oman vartalon häpeily estivät radiotoimittaja Hanna Kinnusta olemasta se urheilullinen ja sisukas tyyppi, joka hän todellisuudessa on.

Kaksi vuotta sitten seisoin alasti peilin edessä ja mietin, kuka on vienyt minun kehoni. Raskausarvet ja kilot eivät olleet minun kroppaani, Radio Aallon Dynastiasta tuttu aamujuontaja Hanna Kinnunen muistelee.

Hanna oli juuri aloittanut kehosuhdekurssin, josta etsi apua tunnesyömiseen ja epämukavaan oloon. Kurssilla tehtiin harjoituksia, jotka opettivat kuuntelemaan kehon viestejä.

– Huomasin, etten pystynyt seisomaan peilin edessä minuuttia kauempaa. Tein harjoituksen vielä muutaman kerran, ja pystyin viimein hengittämään. Sitten aloin kiittää vatsaani ja rintojani, jotka ovat jaksaneet kantaa ja imettää kaksi lasta. Aloin keskittyä myönteisiin tunteisiin ja löytää viimein iloisen itseni.

Liian iso liikkumaan?

Hanna on aina ollut liikunnallinen. Hän aloitti tanssin kolmevuotiaana ja jatkoi kilpatanssia 14-vuotiaaksi SM-tasolle asti. Sitten nivelsiteet katkesivat ja tanssi jäi harrastukseksi. Pitkästä liikuntataustastaan huolimatta Hanna ei ole koskaan pitänyt itseään urheilullisena.

– Laihdutin ensimmäisen kerran 11-vuotiaana. Koulussa jotkut kiusasivat pyöreydestä. Ajattelin, että hoidan asian ja lenkkeilin salaa koko kesän. Laihdutus loppui, kun äitini havahtui muutokseen kesän lopussa. Olin hetken aikaa aivan liian taitava salaamaan ensin surun kiusatuksi tulemisesta ja sen jälkeen laihduttamiseni, Hanna kertoo.

Teini-iässä tanssivalmentaja haastoi Hannan kanssaan painonpudotuskisaan.

Toisen kerran Hanna kohtasi paineita laihduttaa, kun teini-iässä tanssivalmentaja haastoi hänet kanssaan painonpudotuskisaan.

– Hänen mukaansa parin kilon pudotus olisi auttanut lajissa pärjäämisessä. Tanssissa kilpailu oli kovaa, ja tunsin tanssijoita, joilla oli anoreksia tai bulimia. Lajista puuttui lapsen näkökulmasta tervettä suhtautumista urheiluun. En ryhtynyt laihdutuskisaan.

Tanssi pysyi säännöllisenä osana Hannan elämää aina kolmekymppiseksi asti. Hän tanssi kuubalaista salsaa, streetiä ja discoa ja myös opetti tanssimista.

– Rakastan tanssia ja olen ollut lahjakas oppimaan koreografioita. Silti mielessäni on kytenyt ajatus siitä, että en voi harrastaa lajia, jos olen tietyn kokoinen.

Suklaasieposta salikissaksi

Ruuhkavuosien myötä tanssiharrastus jäi lähes kokonaan, ja Hannan urheilut koostuivat satunnaisista kuntosalipyrähdyksistä.

– Vuosina 2006–2009 näyttelin Salatut Elämät -sarjassa ja olin reilusti ylipainoinen. Taustalla oli vaikea ero, jota hoidin tunnesyömällä. Myös raskauteni vaikuttivat suhteeseeni liikuntaan ja ruokaan, Hanna pohtii.

– Ensimmäinen lapseni syntyi vuonna 2010. Synnytys oli raju ja päättyi sektioon. Kun pääsin kotiin, kävelin 3,5 tuntia päivässä, koska halusin palavasti olla hyvinvoiva tuore äiti.

Vuonna 2012 syntyi toinen lapsi, ja jälleen Hanna hoiti väsymystä tunnesyömällä. Vasta muutaman vuoden kuluttua kehosuhdekurssille lähdettyään hän oivalsi, millaista liikuntaa ja ruokaa hänen vartalonsa kaipaa.

– Olin ollut monta vuotta surullinen, en oma iloinen itseni. Tajusin, että liikunnan tärkein tehtävä on tuottaa hyvää oloa ja energiaa ja ettei minun tarvitse mennä suklaakaapille, jos on paha tai väsynyt olo.

”Haluan, että lapsillenikin välittyy se, että minulla on terve suhde vartalooni.”

Tänä syksynä Hanna on treenannut salilla personal trainer Mikko Silvennoisen ohjauksessa. Liikuntarutiinin löytymiseen vaikutti se, että Hannan kilpirauhasesta löydettiin loppukesästä kasvain.

– Se oli hyvänlaatuinen, mutta se säikäytti, ja koin tarvetta laittaa asiat uuteen tärkeysjärjestykseen. Olen 37-vuotias ja jemmannut paljon suklaata ja karkkia itseeni. Nyt on aika pitää itsestä huolta, Hanna sanoo.

– Jotkut sanovat, että on luksusta maksaa pt:stä, mutta ei se ole. Tarvitsin jonkun, joka ymmärtää jahkailujani ja ruuhkavuosiani. Mikon laatima treeniohjelma ja ruokavalio tuntuvat luonnollisilta.

Hannalle tärkeintä treenaamisessa eivät ole pudotetut kilot. Siksi hän ei ole asettanut itselleen painotavoitteita. Tärkeintä on tehdä liikunnasta pysyvä elämäntapa.

Nykyään Hanna ei mieti, tarvitsisiko olla tietyn muotoinen voidakseen urheilla. Hän käy tanssimassa streetiä aina kun ehtii.

– Suhtaudun peilikuvaani rehellisesti, se on tällä hetkellä sellainen kuin on. Uskon ennen kaikkea hyvinvoivaan kehoon ja haluan, että lapsillenikin välittyy se, että minulla on terve suhde vartalooni. Nyt ajattelen, etteivät kilot määrittele kuntoani.

Hanna Kinnunen

Oulusta kotoisin oleva 37-vuotias Radio Aallon Dynastia-ohjelman aamujuontaja asuu Klaukkalassa miehensä ja 5- ja 7-vuotiaiden lastensa kanssa.

Työskennellyt näyttelijänä esimerkiksi Salatut Elämät -sarjassa ja Levottomat 3 -elokuvassa sekä toimittajana Yleisradiossa.

Kirjoittanut kehopositiivisuuteen kannustavan kirjan Valtavan ihana yhdessä Aino-Kuutamo Uusitorpan kanssa.

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.