Toukokuussa Sophie ja Justin ovat olleet naimisissa 12 vuotta. Kuva: Reuters
Toukokuussa Sophie ja Justin ovat olleet naimisissa 12 vuotta. Kuva: Reuters

Selvitimme, miksi maailman seksikkäimmäksi kutsutun Kanadan pääministerin Justin Trudeaun avioliitto Sophie-vaimon kanssa vaikuttaa lähes yhtä ihanalta kuin mies itse.

Karismaattiseksi luonnehdittu Kanadan pääministeri Justin Trudeau sai Suomessa fanikerhon Facebookiin, ja muotilehti Vogue valitsi hänet yhdeksi seksikkäimmistä miehistä maan päällä. Vielä toistaiseksi vähemmälle huomiolle on jäänyt Justinin vaimo Sophie Grégoire Trudeau ja parin kemia, josta he ovat antaneet osviittaa ainakin Instagramissa jakamissaan kuvissa.

Justinin ja Sophien rakkaustarina on mielenkiintoinen. Me kaikki voimme oppia siitä jotain.

1. Älä luovuta heti, vaikka alku ei sujuisi

Sainte-Adèlessa Quebecissä syntynyt ja Montrealissa varttunut Sophie tunsi Justinin perheen jo silloin, kun he olivat vasta lapsia. Sophie oli kuitenkin läheisempi ystävä Justinin veljen Michelin kanssa, kunnes tämä menehtyi lumivyöryssä 23-vuotiaana. Sophie opiskeli tahollaan viestintää Montrealin McGill Univesityssä. Valmistumisen jälkeen hän teki uraa ensin toimittajana ja sittemmin tv-kuuluttajana.

Sophien ja Justinin polut kohtasivat virallisesti vuonna 2003, kun kaksikko juonsi yhdessä hyväntekeväisyysgaalaa. Sophie ja Justin ovat kertoneet tunteneensa heti, kuinka kemiat kohtasivat. Oli naurua ja vitsailua. Jo silloin Sophie tajusi, että tästä miehestä olisi pidettävä kiinni.

– Nauroimme ja vitsailimme. Ymmärsin, että tässä on joku, joka minun on otettava tosissani, Sophie kertoo kanadalaisen Chatelaine-lehden haastattelussa.

Muutama päivä juontokeikan jälkeen Sophie lähetti Justinille sähköpostia – mutta mies ei vastannutkaan takaisin.

– Silloin Justin ei ollut valmis olemaan kenenkään kanssa vakavasti.

Myöhemmin kesällä he kuitenkin törmäsivät toisiinsa uudestaan. Tällä kertaa Justin pyysi Sophien treffeille. He nauttivat yhdessä illallisen afganistanilaisessa ravintolassa ja jatkoivat iltaa hämärään karaokebaariin. Yhteisessä loosissa he lauloivat toisillensa Elton Johnia ja Beatlesia.

Illan päätteeksi Justin kertoo sanoneensa.

– Oli aikakin, että saavuit elämääni. On kulunut 32 vuotta ja aloin jo uskoa, ettet saavukaan. Olen odottanut sinua koko elämäni.

2. Kunnioita kumppaniasi

Justin on sanonut tienneensä jo ensimmäisistä treffeistä, että Sophie oli ”se oikea”. Justin on kehunut Sophieta julkisuudessa upeaksi ja älyykkäksi.

Viime viikolla kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi Sophie julkaisi Instagramissa itsestään ja Justinista yhteiskuvan, jossa hän kiitti miestään ja kannusti myös muita juhlimaan miehiä, jotka kohtelevat naisia kunnioituksella ja uskaltavat esittää kantansa. Sophien postaus miesten juhlimisesta naistenpäivänä herätti myös kritiikkiä. Sophie on kuitenkin sanonut julkisuudessa olevansa feministi, aivan kuten miehensäkin.

 

Are you ready to ignite change? This week, as we mark International Women’s Day, let’s celebrate the boys and men in our lives who encourage us to be who we truly are, who treat girls & women with respect, and who aren’t afraid to speak up in front of others. Take a picture holding hands with your male ally & share it on social media using the hashtag #TomorrowInHand. Together, we can create a movement that inspires more men to join the fight to build a better tomorrow with equal rights & opportunities for everyone… because #EqualityMatters. 🤝 Êtes-vous prêtes à faire des étincelles pour allumer un changement ? Cette semaine, à l’occasion de la Journée internationale des femmes, célébrons les garçons et les hommes qui nous encouragent à être qui nous sommes vraiment, qui traitent les filles et les femmes avec respect et qui n’ont pas peur de parler haut devant les autres. Prenez une photo main dans la main avec votre allié et diffusez-la dans les médias sociaux avec le mot-clic #DemainEnMains. Ensemble, nous pouvons susciter un mouvement qui incitera davantage d’hommes à lutter avec nous pour des lendemains meilleurs, l’égalité des droits et des chances pour tous … parce que l’#Égalitécompte.

Henkilön Sophie Grégoire Trudeau (@sophiegregoiretrudeau) jakama julkaisu

3. Tukekaa toistenne uria

Sophie ja Justin menivät naimisiin vuonna 2005. Samana vuonna Sophie on kertonut ajatelleensa, että Justinin poliittinen ura tuntui hänestä kaukaiselta. Sophie kuitenkin uskoi tottuvansa ajatukseen.

–  Joskus ajattelen, että hän saattaa olla liian herkkä, ja se pelottaa, Sophie totesi tuolloin.

Kun Justin valittiin pääministeriksi vuonna 2015, Sophie kuitenkin iloitsi julkisuudessa miehensä rinnalla innoissaan ja matkusti Justinin mukana tapaamassa ihmisiä Obamasta Englannin kuningattareen.

Edustushommia Obamien kanssa vuosi sitten. Kuva: Reuters

4. Älä unohda omia intohimojasi

Sophie on lukenut viestintää yliopistossa Montrealissa. Hän työskenteli ensin uutistoimistossa, minkä jälkeen hän sai paikan paikallisen televisio-ohjelman juontajana. Lopulta Sophie palkattiin toimittajaksi Kanadan isoimpaan viihdeohjelmaan eTalkiin.

Edustustehtävien lisäksi Sophie ei ole unohtanut itseään ja omia intohimojaan. Hän on toimelias nainen, joka tekee paljon hyväntekeväisyystyötä. Julkisuudessa Sophie puhuu naisten oikeuksien, mielenterveyden ja maailmanlaajuisen puhtaan veden puolesta. Lisäksi hänet tunnetaan innokkaana maalaajana ja  joogaohjaajana. 

5. Tehkää asioita yhdessä

Justinilla ja Sophiella on kolme lasta: Ella-Grace, Hadrien ja Xavier. Justin ja Sophie puuhaavat paljon yhdessä lastensa kanssa – mutta myös kaksin. He harrastavat paljon urheilua ja ulkoilua, kuten pyöräilyä, laskettelua ja melontaa.

Lähteet: Chatelaine, Insider

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.