Daniel Wellingtonin salaisuus on tehokas Instagramin hyödyntäminen. Kuva: Colourbox
Daniel Wellingtonin salaisuus on tehokas Instagramin hyödyntäminen. Kuva: Colourbox

Maailmankuulun muotibrändin Daniel Wellingtonin takana on 31-vuotias ruotsalaismies, joka loi menestyvän bisneksen Instagramin avulla.

2,2 miljoonaa Instagram-seuraajaa osoittaa, että kuluneista Nato-hihnoistaan tunnettu Daniel Wellington on arvostettu brändi. Harva kuitenkaan tietää, tarinaa yrityksen takana.

Daniel Wellingtonin perustaja on 31-vuotias ruotsalaismies Filip Tysander, joka sai ajatuksen tyylikkäistä, mutta samalla rennon näköisistä kelloista reppureissullaan vuonna 2011.

Viidessä vuodessa Tysander loi ideastaan 160 miljoonan arvoisen muoti-imperiumin, jonka voittomarginaali on tänä päivänä yli 50 prosenttia.

Kuinka hän teki sen? Nordic Business Insiderin mukaan Tysanderin tarkka silmä sosiaalisen median suhteen oli tie menestykseen.

"Daniel Wellington ei maksa mainoksista, vaan hyödyntää Instagramin voimaa."

Kun Tysander perusti Daniel Wellingtonin vuonna 2011, hän sijoitti siihen noin 20 000 euroa. Myös ajoituksella oli osansa menestyksessä. Tysander perusti yrityksensä, kun pahin finanssikriisi oli ohitettu ja maailmantalous osoitti taas elpymisen merkkejä.

Yritys lähti kasvattamaan myyntiään hyvin suunnitellulla ja täsmällisellä somemarkkinoinnilla. Daniel Wellington ei maksa mainoksista, vaan hyödyntää Instagramin voimaa. Yritys lahjoittaa tuotteitaan Instagram-tähdille, jotka puolestaan poseeraavat seuraajilleen kello ranteessaan.

Kelloimperiumi on myös keksinyt tavan, jolla kuluttajat mainostavat kelloja sen puolesta. Yrityksellä on esimerkiksi kampanjoita, joissa pyydetään tavallisia Instagram-käyttäjiä jakamaan omia kuviaan Daniel Wellingtonin kello ranteessaan. Joka viikko yksi näistä kuvista nostetaan yrityksen viralliselle Instagram-tilille.

Jotta Filip Tysanderin tarinaa ei tarvitsisi tyytyä pelkästään kadehtimaan, Nordic Business Insider on listannut keinoja, joiden avulla voi tulla miljonääriksi alle 30-vuotiaana.

Kokeile esimerkiksi näitä miljonäärien antamia neuvoja:

 

1. ”Älä uuvuta itseäsi jatkuvilla päätöksillä”

Näin neuvoo Tucker Hughes, josta tuli miljonääri 22-vuotiaana. Huomiokyky on rajallinen resurssi, joka kuluu päivässä nopeasti loppuun. Tämä taas heikentää tuottavuuttasi.

2. ”Anna aikaa itsellesi”

– Turvallisin sijoitus, jonka olen koskaan tehnyt, on oma tulevaisuuteni, toteaa maailman menestyneimmäksi liikemieheksi tituleerattu Warren Buffett. Itseensä pitää sijoittaa huolehtimalla hyvinvoinnistaan. Lue joka päivä vähintään puoli tuntia kirjaa tai kuuntele hyvää radio-ohjelmaa.

Buffet itse on kertonut, että 80 prosenttia hänen työajastaan on omistettu lukemiselle.

3. ”Ympäröi itsesi lahjakkailla ihmisillä”

Yhdysvaltalainen Andrew Carnegie, joka aloitti tyhjästä ja puursi tiensä yhdeksi Amerikan rikkaimmista miehistä, on paljastanut salaisuuden menestykseensä. Hän neuvoo hakeutumaan lahjakkaiden ja visioita omaavien ihmisten seuraan, jotka voivat auttaa sinua suunnitelmiesi kanssa.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Ministeri

31-vuotias loi viidessä vuodessa miljoonabisneksen – osasi hyödyntää yhtä asiaa

Suomessa lahjakkaista hankkiudutaan ensimmäisenä eroon. Eihän sitä kukaan halua esiintyä sellaisen vieressä, näyttäytyen itse kaikille täysin lahjattomana. Lahjakkaat pystyy kaiken lisäksi vielä ihan itse perustelemaan asioitaan, eivätkä tarvitse ulkoa opettelua keskeisistä fraaseista. Menkööt ulkomaille lahjoineen. Suomessa vedetään jukolavite vain tasa-arvoa keskinkertaisille. Jos ei kelpaa, menee pois.
Lue kommentti
Elämässä on makua

31-vuotias loi viidessä vuodessa miljoonabisneksen – osasi hyödyntää yhtä asiaa

Ministerille: "”Avun pyytäminen on merkki heikkoudesta.” Jos tämä ajatus on juurtunut mieleesi, nyt viimeistään kannattaa yrittää unohtaa se. Itsevarmojen ihmisten vahvuus on nimittäin juuri se, että he uskaltavat pyytää apua. Sitä paitsi moni auttaa mielellään, koska siitä tulee yksinkertaisesti hyvä mieli. Lisäksi monet asiat hoituvat usein nopeammin, jos pyytää apua sen sijaan, että pyörittelee ongelmaa omassa päässään. " - Eikä Suomessa lahjakkaista ihmisitä hankkiuduta erityisesti eroon,...
Lue kommentti
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...