Sami Hedberg lihotti itseään 12 kiloa Luokkakokous 2 -roolia varten. Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen
Sami Hedberg lihotti itseään 12 kiloa Luokkakokous 2 -roolia varten. Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen

Sami Hedberg kertoo olleensa 27-vuotiaaksi asti hoikka, mutta stand up -uran myötä kiloja alkoi kertyä. – Pysähtelin keikkamatkoilla huoltoasemilla ja vedin karkkia ja suklaata joka kerralla.

Stand up -koomikko Sami Hedberg on tehnyt viime vuosina töitä armottomalla tahdilla. Viime vuonna hän teki 365 keikkaa vuoden aikana. Parhaillaan hän kuvaa Konttori-sarjan jaksoja, Talent-ohjelmaa ja keikkailee ahkerasti.

Kiire on heijastunut myös Samin painoon. Hän kertoo olleensa 27-vuotiaaksi asti hoikka, mutta stand up -uran kasvun myötä myös kiloja alkoi kertyä. Enimmillään Sami on painanut 132 kiloa.

– Pysähtelin keikkamatkoilla huoltoasemilla ja vedin karkkia ja suklaata joka kerralla. Siitä ei hyvää seurannut, Sami kertoo.

Pari vuotta sitten Sami laihdutti 30 kiloa, kunnes häntä pyydettiin lihottamaan itseään Luokkakokous 2 -elokuvan roolin vuoksi. Niinpä hän lihoi 12 kiloa. Nyt Sami on taas alkanut laihduttaa, ja tavoitepaino on 105 kilossa.

”Tulen aina olemaan iso mies mutta haluan, että minulla on hyvä olo.”

– Olen sujut itseni ja painoni kanssa mutta en aio elää koko elämääni ylipainoisena. Tulen aina olemaan iso mies mutta haluan, että minulla on hyvä olo. Juuri nyt minulla on niin paljon töitä, että jos tähän päälle vielä alan urheilla, kroppani menee aivan sekaisin. Kehon täytyy ehtiä myös levätä.

Koripalloa nuoruudessaan pelanneen Samin tavoite olisi päästä sellaiseen kuntoon, että hän jaksaa pelata lajia edes yhden erän.

Lue Samin ja serkku Minka Kuustosen yhteishaastattelu Me Naisten numerosta 48/2016.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.