Karita Tykkä piipahti Hanna Sumarin ruokakirjan julkaisutilaisuudessa. Tuliaisiksi hän toi itse tekemiään raakasuklaita. Kuva: Jonna Öhrnberg
Karita Tykkä piipahti Hanna Sumarin ruokakirjan julkaisutilaisuudessa. Tuliaisiksi hän toi itse tekemiään raakasuklaita. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja-yrittäjä Karita Tykkä alkaa syödä punaista lihaa ensi kertaa 20 vuoteen. Raakaruuasta hän ei luovu.

Juontaja Karita Tykkä, 38, on tunnettu terveellisistä elämäntavoistaan ja  raakaruokafaniudestaan. Nyt ruokavalioon on tulossa iso muutos, Karita kertoi, kun hän piipahti tiistaina kollegansa Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -ruokakirjan julkaisutilaisuudessa Hannan kotona Espoossa.

Karita ei ole syönyt punaista lihaa 20 vuoteen, mutta nyt hän ajatteli totutella siihen uudelleen. Massatuotettuun lihaan hän ei aio koskea, vaan aikoo maistella luomulihaa.

– Ajattelin kokeilla alkuun vaikka riistaa tai sisäelimiä, sillä ne ovat ravintorikkaimpia. Aloitan pienillä paloilla ja totuttelen. Teen tämän siksi, että lihassa on paljon hyvääkin ja uskon tarvitsevani lihan ravinteita, hän selitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raakaruoka on yhä Karitalle tärkeä osa ravintoa. Karita ilmoitti myös nelivuotiaan Luca-poikansa tykkäävän raakaherkuista, kuten suklaasta ja smoothieista. Pääosin koko perhe, Karita mukaan lukien, syö myös aivan tavallista kotiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Moni luulee, että olen sataprosenttinen raakaruokailija. Se ei ole totta, enkä suosittele pelkällä raakaruualla elämistä kenellekään, Karita painotti.

Viimeiset viisi vuotta entinen sokeriaddikti on elänyt ilman lisättyä sokeria. Erityisesti talvipakkasilla Karita täydentää ruokaympyräänsä lämpimällä ruualla eikä hän kieltäydy kahvistakaan. 

Karitalta ilmestyy marraskuussa toinen raakaruokakirja, joka on nimeltään Hyvää huomenta. Esikoiskirja Raakaa ja makeaa ilmestyi viime tammikuussa.

– Olen kokannut itse kaikki kirjan 93 reseptiä, koska haluan, että ruuassa näkyy kädenjälkeni. Nimensä mukaisesti siinä keskitytään herkullisiin aamiaisiin ja brunsseihin. Olen uudesta kirjastani todella onnellinen, Karita kuvaili.

Karita elää nyt yrittäjä-äidin arkea.

– Onneksi Luca tykkää käydä päiväkodissa, jossa hän viihtyy paremmin kuin hyvin. On aina työssä käyvän äidin omaatuntoakin helpottava asia, kun tietää, että lapsi viihtyy hoidossa, Karita kertoili.

Lue myös:

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Uudet ruokasuositukset julki: Kasvissyönti on viimeinkin ok!

Karita vuonna 2010: "Olen toivoton romantikko"

Sisältö jatkuu mainoksen alla