Karita Tykkä piipahti Hanna Sumarin ruokakirjan julkaisutilaisuudessa. Tuliaisiksi hän toi itse tekemiään raakasuklaita. Kuva: Jonna Öhrnberg
Karita Tykkä piipahti Hanna Sumarin ruokakirjan julkaisutilaisuudessa. Tuliaisiksi hän toi itse tekemiään raakasuklaita. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja-yrittäjä Karita Tykkä alkaa syödä punaista lihaa ensi kertaa 20 vuoteen. Raakaruuasta hän ei luovu.

Juontaja Karita Tykkä, 38, on tunnettu terveellisistä elämäntavoistaan ja  raakaruokafaniudestaan. Nyt ruokavalioon on tulossa iso muutos, Karita kertoi, kun hän piipahti tiistaina kollegansa Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -ruokakirjan julkaisutilaisuudessa Hannan kotona Espoossa.

Karita ei ole syönyt punaista lihaa 20 vuoteen, mutta nyt hän ajatteli totutella siihen uudelleen. Massatuotettuun lihaan hän ei aio koskea, vaan aikoo maistella luomulihaa.

– Ajattelin kokeilla alkuun vaikka riistaa tai sisäelimiä, sillä ne ovat ravintorikkaimpia. Aloitan pienillä paloilla ja totuttelen. Teen tämän siksi, että lihassa on paljon hyvääkin ja uskon tarvitsevani lihan ravinteita, hän selitti.

Raakaruoka on yhä Karitalle tärkeä osa ravintoa. Karita ilmoitti myös nelivuotiaan Luca-poikansa tykkäävän raakaherkuista, kuten suklaasta ja smoothieista. Pääosin koko perhe, Karita mukaan lukien, syö myös aivan tavallista kotiruokaa.

– Moni luulee, että olen sataprosenttinen raakaruokailija. Se ei ole totta, enkä suosittele pelkällä raakaruualla elämistä kenellekään, Karita painotti.

Viimeiset viisi vuotta entinen sokeriaddikti on elänyt ilman lisättyä sokeria. Erityisesti talvipakkasilla Karita täydentää ruokaympyräänsä lämpimällä ruualla eikä hän kieltäydy kahvistakaan. 

Karitalta ilmestyy marraskuussa toinen raakaruokakirja, joka on nimeltään Hyvää huomenta. Esikoiskirja Raakaa ja makeaa ilmestyi viime tammikuussa.

– Olen kokannut itse kaikki kirjan 93 reseptiä, koska haluan, että ruuassa näkyy kädenjälkeni. Nimensä mukaisesti siinä keskitytään herkullisiin aamiaisiin ja brunsseihin. Olen uudesta kirjastani todella onnellinen, Karita kuvaili.

Karita elää nyt yrittäjä-äidin arkea.

– Onneksi Luca tykkää käydä päiväkodissa, jossa hän viihtyy paremmin kuin hyvin. On aina työssä käyvän äidin omaatuntoakin helpottava asia, kun tietää, että lapsi viihtyy hoidossa, Karita kertoili.

Lue myös:

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Uudet ruokasuositukset julki: Kasvissyönti on viimeinkin ok!

Karita vuonna 2010: "Olen toivoton romantikko"

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.