Yön Olli Lindholm juhlii parhaillaan yhtyeensä kanssa 35-vuotista taivaltaan. – Vuonna -82 muistan miten puhuttiin treenikämpällä, että osaatteko kuvitella miten joskus on vuosi 2000. Pohdimme, että olemme silloin 36-vuotiaita, harmi kun ei silloin voi enää soittaa, kun on niin vanha. Kuva: Jonna Öhrberg
Yön Olli Lindholm juhlii parhaillaan yhtyeensä kanssa 35-vuotista taivaltaan. – Vuonna -82 muistan miten puhuttiin treenikämpällä, että osaatteko kuvitella miten joskus on vuosi 2000. Pohdimme, että olemme silloin 36-vuotiaita, harmi kun ei silloin voi enää soittaa, kun on niin vanha. Kuva: Jonna Öhrberg

Keväällä pitkästä avioliitosta eronnut Olli Lindholm treenaa uuden rakkaansa kanssa aktiivisesti.

Kehonrakentajana ja liikunnanohjaajana toimivan Eveliinan, 35, kanssa nykyään seurusteleva Yö-yhtyeen nokkamies Olli Lindholm, 52, on onnellinen mies. Yö juhlii 35-vuotista taivaltaan, ja pitkä konserttikiertue on menossa parhaillaan.

– Luulen, että merkkipaalun ymmärtää vasta myöhemmin, kuten kävi myös 30-vuotiskiertueen kanssa. Sitten on aika tehdä seuraava viisivuotissuunnitelma, Lindholm kertoi keskiviikkona Lastenklinikoiden Joulu mielelle -hyväntekeväisyyskonsertin yhteydessä.

Laulaja pohtii, että nelikymppisiä saatetaan juhlia vaikkapa Ratinan stadionilla.

– Tai Olympiastadionilla. Täytyy miettiä mihin suuntaan Yötä viedään, ja toivoa, että kelpaa ja pysyy kunnossa.

Lue myös! Olli Lindholm myöntää suhteen 17 vuotta nuorempaan bodariin

”Olen hyvässä hapessa”

Rokkari pitää huolta kunnostaan punttisalilla.

– Olen hyvässä hapessa. Käyn salilla, teen aerobista ja likkakaverin kanssa treenataan vahvalajeja, joita hän harrastaa. Teemme yhdessä esimerkiksi merimieskävelyä kehikon kanssa.

Lindholm kertoo olleensa aina kiinnostunut liikunnasta, mutta Eveliinan muokanneen hänen tapojaan.

”Hän osaa neuvoa minua, mutta ruokavaliooni hän ei ole puuttunut, joku raja sentään.”

– Hän osaa neuvoa minua, mutta ruokavaliooni hän ei ole puuttunut, joku raja sentään. Mun yönakkeihin ei puutu kukaan! Jos ei jumalauta Oululaisen tummaa leipää, maksamakkaraa ja yönakkia saa, viedään elämästä kaikki, mies veistelee pilke silmäkulmassa.

Pariskunta ei vielä asu saman katon alla, eikä muutosta ole lähipiirissä.

– Jouluna olen yksin tai tyttären kanssa. Uusi The Voice of Finland alkaa heti sen jälkeen, joten ohjelman kuvausten parissa kuluu alkuvuosi, kykykilpailusta kolme taustalaulajaa Yön 35-vuotiskiertueelle napannut tähtivalmentaja kertoo.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: