Toni ja Heidi Nieminen eivät arvanneet, millaiselle Suomi-rundille heidän suhteensa veisi. Kuva: Jouni Harala
Toni ja Heidi Nieminen eivät arvanneet, millaiselle Suomi-rundille heidän suhteensa veisi. Kuva: Jouni Harala

Uusperheen jatkuva ajelu Oulun, Lahden ja Ylöjärven välillä on toistaiseksi ohi.

Toni ja Heidi Niemisen uusperheessä eniten rahaa kuluu tankkaukseen. Perheessä on ajeltu vuoroin Ouluun Heidin lapsia hakemaan, vuoroin Ylöjärvelle Tonin tyttöjen luo. Työtkin vievät ympäriinsä: Tonia juontamaan, Heidiä terveydenhoitajan keikoille pääkaupunkiseudulle.

– Viime viikolla ajeltiin Ouluun kolme kertaa, mutta se oli kyllä poikkeus. Eihän tässä järkeä ole, monta työtä ja kaksi koiraakin, Heidi naurahtaa.

Välillä on ajettu yhtäsoittoa viemään lapsia Lahdesta Ouluun ja takaisin Lahteen. 

– Siitä tuli 13 tunnin ajoreissu, Toni sanoo.

Kun Toni ja Heidi tapasivat kaksi vuotta sitten Rukan syksyssä, he tuskin arvasivat, millaiselle Suomi-kiertueelle suhde veisi. Ensin asetuttiin Heidin luokse Ouluun. Seuraava osoite löytyi Helsingistä, kun Heidille tarjottiin vakituista työtä. Jo koeaikana se oli kuitenkin pakko vaihtaa keikkailevan terveydenhoitajan työhön, sillä lapset jäivät asumaan isän luokse Ouluun eivätkä muuttaneet Helsinkiin. Etä-äitiys ei olisi vakityössä toiminut.

Helsingin kalliit vuokrat saivat Niemiset muuttamaan ensin Orimattilaan. Iso uusperhe sai lisää neliöitä, ja 11-, 9-, 9- ja 6-vuotiaat tytöt iloitsivat, sillä uusperheen siskoksista on tullut hyvä tiimi. Mutta talo kävi liian kalliiksi, ja perhe muutti vuokrakolmioon Lahteen syyskuussa. Nyt Toni ja Heidi ovat tehneet taas uuden liikkeen: itsenäisyyspäivän aattona pari muutti vuokrakolmioon Ouluun. Lahden-asunto pidetään molempien töiden vuoksi, jos pystytään. Jos ei, se vaihtuu hotellimajoituksiin, sillä mäkiviikkojen kommentointi pitää Tonia Lahdessa koko alkutalven. Mutta koko perheen iso Suomi-rundi on tältä erää ohi.

– Minun lapseni laskevat päiviä, että päästään taas asumaan vuoroviikoin yhdessä, Heidi sanoo helpottuneena.

Tonin auton mittariin on kertynyt 100 000 kilometriä vuodessa niin kauan kuin hän muistaa. Autolla on hoidettu myös asuntomyyjän työt. Toni on ollut kesästä asti asuntomyyjänä järvenpääläisessä huoneistofirmassa, ja Heidi aloitti syksyllä saman yrityksen Keravan toimipisteessä. Toni tosin irtisanoutui työstä marraskuussa.

Lue mihin Toni ja Heidi törsäävät, kun rahaa on, ja mistä he haaveilevat Me Naisten Viikko kukkarossa -haastattelusta joulutuplanumerossa 50–51/2016.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.