Rita Niemi ja Aki Manninen remontoivat parisuhteita ja elämäntapoja uudessa ohjelmassaan. Kuva: Kati Laukkanen.
Rita Niemi ja Aki Manninen remontoivat parisuhteita ja elämäntapoja uudessa ohjelmassaan. Kuva: Kati Laukkanen.

Oman yrityksen talousvaikeudet meinasivat syöstä Aki Mannisen masennukseen. Mies menetti kaikki säästönsä ja unelmiensa Lamborghinin, mutta sai tilalle mielenrauhan ja terveytensä.

Temptation Island -ohjelmasta tuttujen Aki Mannisen ja Rita Niemen oma tv-sarja polkaistaan käyntiin keskiviikkona. Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmassaan energinen aviopari pistää kuntoon kymmenen suomalaisparin elämäntavat sekä parisuhteen.

– Yleensä terveys ja rakkauselämä kulkevat käsi kädessä. Kun jompikumpi reistailee, vaikutus näkyy toisessa. Kun ihmiset saavat itsensä kuntoon, he ovat myös parempia kumppaneita, Rita ja Aki sanovat.

Viskiä unilääkkeeksi

Aki ja Rita tietävät omakohtaisesti, millaista on, kun arki mättää. Aki sinnitteli pitkään rakennusalan yrityksensä kanssa. Yleinen heikko taloustilanne pisti kapuloita firman rattaisiin. Kauppa ei käynyt, velkaa alkoi kertyä ja konkurssi uhkasi.

– Firman tilanne ja talousasiat painoivat mieltä rankasti enkä saanut enää nukuttua. Olin aika finaalissa, Aki kertoo viime vuoden tunnelmistaan.

Normaalisti energinen, urheilullinen ja moottoripyöriään rakastava mies ei halunnut tavata kavereitaan eikä jaksanut lähteä salille tai talliin rakentelemaan pyöriään.

– Stressi oli sitä luokkaa, että iltaisin aloin naukkailla viskiä unilääkkeeksi.

Aki yritti olla jauhamatta työmurheistaan kotona, mutta Rita tunnisti puolisossaan stressin ja pingottuneisuuden.

– Se risoi vielä enemmän, ettei Aki halunnut purkaa mieltään. Yritin käyttää rakkaudellisen vee-ittuilun taktiikkaa kun patistin häntä salille ja liikkumaan. Sanoin, että tuollainen käytös ei ole sinua, Rita muistelee.

– Ritan kommentit lopulta herättivät minut. Olin alkanut kadottaa omaa itseäni. Aloin miettiä, millainen olen kahden vuoden päästä, jos jatkan näin, Aki tunnustaa.

Sadan tonnin pommi

Viime vuoden lopulla Aki sai myytyä rakennusfirmansa uudelle omistajalle. Siihen mennessä hän oli pumpannut yritykseensä kaikki henkilökohtaiset säästönsä kymppitonnien edestä saadakseen valmiiksi sen, mitä oli asiakkailleen ehtinyt luvata.

– Siinä menivät säästöt, jotka olin kerännyt haaveilemaani Lamborghinia varten, Aki kertoo.

– Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: joko yrittää saada hurjasti lisää lainaa ja kiinnittää yritykseen koko omaisuuteni tai myydä firma pois. Se kirpaisi, sillä yritys oli ollut tärkeä juttu minulle jo vuodesta 1995 asti.

Aki laskee menettäneensä yrityskaupassa reilut satatuhatta euroa.

– Firmasta luopuminen oli tietysti menetys, mutta samalla tuntui kuin iso painolasti olisi hävinnyt harteiltani. Luopuminen oli lopulta yksi elämäni suurimmista helpotuksista, vaikka maksoinkin siitä kovan hinnan.

Aki sanoo kokemuksen muuttaneen hänen arvomaailmaansa.

"Menetin älyttömän summan rahaa, mutta sain pitää terveyteni ja mielenrauhani."

– Minulle tärkeimmiksi nousivat ne asiat, joita ei voi rahalla saada. Menetin älyttömän summan rahaa, mutta sain pitää terveyteni ja mielenrauhani. Lamborghinilla ei ollut enää mitään merkitystä.

Kokemus auttoi ymmärtämään

Nyt Rita ja Aki tekevät töitä yhteisessä Ritaki-yrityksessään. Näin jälkeenpäin Aki uskoo, että hyvä peruskunto auttoi häntä kestämään talouspaineet ja firman vaikeudet.

– Ilman urheilutaustaa en olisi kestänyt kaikkea sitä kuraa, mitä jouduin käymään läpi. Ajattelen myös, että kokemukseni firman vaikeuksista auttaa minua ymmärtämään ja tukemaan muita omissa haasteissaan, Aki sanoo.

– Minun oli pakko käydä tämä polku, mutta se antoi minulle eväät jeesimään muita.

Akin ja Ritan rakkausdieetit alkaa Liv-kanavalla 13.1.

Martta 68

100 000 euroa menettänyt Temptation Islandin Aki: "Stressi oli sitä luokkaa, että naukkailin viskiä unilääkkeeksi"

Voi taivas näitä kahta julkisuudenkipeää bimboa!!! Pakko roikkua julkisuudessa keinolla millä hyvänsä. Eikö parempia jutun aiheita tähän lehteen saa?? Ei näiden tarinassa ole mitää erikoista.. ihan normi juttuja... ja Rit amuka aito... tekoripset.. tekokynnet... hiuksenpidennykset ... silikoonit.. tosi aito :D :D :D :D :D
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.