Ihana Emma! Kuva: Shutterstock
Ihana Emma! Kuva: Shutterstock

Superlahjakas, itsevarma, älykkö... Listasimme syyt, joiden takia uuden Kaunotar ja hirviö -elokuvan tähteä kelpaa fanittaa.

1. Hän on uskomattoman lahjakas...

Sekä näyttelijänä että ilmeisesti myös laulajana! Laulutaidon todistaa ainakin tuore taidonnäyte maaliskuussa julkaistavasta Kaunotar ja hirviö -elokuvasta.

Lue myös: Emma Watson ja 5 muuta syytä odottaa uutta Kaunotar ja hirviö -leffaa – katso vaikka traileri!

2. ...ja ollut sitä jo lapsesta saakka.

Emma oli 11-vuotias, kun hän singahti megasuosioon Harry Potter -elokuvasaagan Hermione Grangerina. Pottereiden jälkeen Emma on nähty useissa huippuelokuvissa (esimerkiksi Elämäni seinäruusuna, Noah ja The Bling Ring).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttelemisen lisäksi Emma on keskittynyt ajamaan naisten asemaa maailmalla. Vuonna 2014 hänet valittiin UN Womenin lähettilääksi, ja esimerkiksi Vanity Fair luonnehti hänen tuolloin pitämäänsä puhetta mullistavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Luonnonsuojelu on hänelle sydämenasia. 

Emma on tukenut lahjoituksillaan monia luonnonsuojelujärjestöjä. Vuonna 2015 hän suunnitteli vaatemalliston yhdessä ekologisia vaatteita tekevän People Tree -merkin kanssa. Punaisella matolla hänet on nähty lukuisia kertoja kierrätysmateriaaleista valmistetuissa luomuksissa.

Toukokuussa 2016 Emma nähtiin Met-gaalassa kierrätetyistä pulloista valmistetussa puvussa. Kuva: Shutterstock
Toukokuussa 2016 Emma nähtiin Met-gaalassa kierrätetyistä pulloista valmistetussa puvussa. Kuva: Shutterstock

4. Hänen itsevarmuudestaan voi ottaa mallia.

“En halua muiden ihmisten päättävän, kuka olen. Haluan päättää sen aivan itse”, Emma sanoi jo vuonna 2009 (eli 18-vuotiaana) Ellelle

5. …ja hän kannustaa muitakin naisia ottamaan ohjakset elämässä omiin käsiin.

”Naisten pitäisi saada tehdä juuri sitä, mitä he haluavat tehdä, heidän pitäisi olla rehellisiä itselleen ja saada kehittymismahdollisuuksia. Naisilla on oikeus tuntea olevansa vapaita”, hän sanoi Ellelle vuonna 2015.

5. Hän on älykkö, joka arvostaa koulutusta.

Vaikka näyttelijänura vei nuoruudessa suuren osan Emman ajasta, hän on koko ajan tähdännyt eteenpäin akateemisella urallaan. Vuonna 2014 hän valmistui yhdysvaltalaisesta Brownin huippuyliopistosta.

Hän on opiskellut myös Oxfordin yliopistossa kirjallisuutta.

”Minulle haastavinta on se, että olen kiinnostunut niin monista eri asioista. En voi kuvitella itseäni tekemässä vain yhtä asiaa, koska todennäköisesti päädyn tekemään neljää tai viittä juttua. Haluan olla renessanssinainen, joka maalaa, kirjoittaa ja näyttelee. Haluan tehdä kaikkea”, hän on sanonut.

6. Hän ymmärtää feminismin todellisen merkityksen…

”Mitä enemmän olen puhunut feminismistä, sitä paremmin olen tajunnut, että naisten oikeuksien puolustamista pidetään liian usein synonyyminä miesvihalle. Yhdestä asiasta olen varma: sen täytyy loppua. Tiedoksi: feminismi tarkoittaa uskoa siihen, että miehillä ja naisilla tulisi olla yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet. Se on teoria poliittisesta, taloudellisesta ja sosiaalisesta tasa-arvosta sukupuolten välillä”, hän kiteytti ylistetyssä puheessaan vuonna 2014.

7. …ja taistelee omien arvojensa puolesta. 

Kun Donald Trump valittiin yhdysvaltain presidentiksi, Hillary Clintonia kannattanut Emma ei lannistunut. Sen sijaan hän jakoi ihailemansa, edesmenneen kirjailijan ja ihmisoikeusaktivistin Maya Angeloun (1928-2014) kirjoja New Yorkin metrovaunuihin. Samalla hän totesi, että aikoo jatkaa taistelua itselleen tärkeiden asioiden puolesta.

8. Hän on tyyli-ikoni...

9. ... joka suhtautuu mutkattomasti ulkomuotoonsa.

”Haluan tuntua oloni upeaksi, mukavaksi, seksikkääksi, vahvaksi ja kauniiksi. Jos joku asiaa tuntuu epämukavalta, en laita sitä päälleni. – – Tulevaisuudessa aion keskittyä siihen, että minusta tuntuu mahtavalta”, Emma sanoi vuonna 2015 Vanity Fairille.

10. Hän rakastaa hassuttelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla