Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kevät on kiva, mutta ikkunanpesu ei: hirveä ryhtyminen – ja tuloksena heilumisesta vain häiritseviä raitoja. Kokosimme parhaat tavat selvitä hommasta järjissä.

1. Ihmelaite apuun

”Olin jyrkästi vastaan. Ei kyllä hankita! Ikkunanpesun ihmelaite kuulosti leipä­koneelta ­– kohta turhake makaisi komerossa keräämässä pölyä. Siskoni osti vehkeen salaa, ja kohta Kärcher-uskovaisia oli lähipiirissäni pilvin pimein. Kesämökillä suorastaan kilpailimme, kuka saa surruttaa ikkunanpesusetillä linnunkakat ruudusta. No, suurin uutuudenviehätys karisi sittemmin.”

2. Ainoa oikea tapa

”Tarvitset vain vettä ja Viledan, sanottiin mainoksessa 80-luvulla. Naapurin Liisa-täti sanoi jo silloin, että höpö höpö, ja oli ehkä oikeassa. Winduksella tai Kärcherillä tulee helpommin kirkkaampaa. Silti ainoa oikea tapa pestä ikkunat on suhrata höyryävän vesiämpärin, hiljalleen mustuvan Viledan ja – ta-daa – rutistetun sanomalehden kanssa. Se on ihan tarpeeksi tehokasta, ja siitä tulee juureva olo. Pari raitaa saattaa jäädä, mutta mitä sitten.”

3. Ulkoista työ anopille

”Naapurin naiset ovat osanneet hoitaa jokakeväisen murheenkryynin oikein. Toinen kutsuu äitinsä kyläilemään, eikä kulu kahtakaan päivää, kun tämä on jo pessyt ison asunnon kaikki ikkunat. Toisella on anoppi, joka ilmestyy paikalle ihan pyytämättäkin. Ikkunanpesun lisäksi anoppi järjestää kodin ja siivoaa varaston. Saisikohan häntä lainaksi meillekin?”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Syy juhliin

”Kaksi tuttavaani keksi järjestää ikkunanpesubileet. He pesivät ensin kimpassa toisen ikkunat, istuivat sitten alas, ihailivat lopputulosta ja joivat kuohuviiniä. Sitten sama toistettiin toisen kämpässä. Homma ei harmittanut, vaan kerrankin oli kuulemma aikaa jutella kunnolla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Ei saa kurkkia!

”Jos itselläni olisi enemmän kuin kaksi ikkunaa, turvautuisin varmasti ammattilaiseen. Kanadassa on jopa ikkunan­pesufirma nimeltä Men in Kilts eli miehet kilteissä. He tulevat hoitamaan pesun kiltit päällään – ja perinteisiinhän kuuluu, ettei hameen alla ole mitään. Siitä lystistä maksaisin mielelläni.”

Lue kaikki kotiin liittyvät jutut täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla