Ultra Bra sai alkunsa vuonna 1994 ja lopetti vuonna 2001. Nyt he tekevät paluun.
Ultra Bra sai alkunsa vuonna 1994 ja lopetti vuonna 2001. Nyt he tekevät paluun.

Suosikkibändi nähdään tänä kesänä Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa.

Vuonna 2001 hajonnut Ultra Bra tekee paluun tämän kesän festareilla. Monen suomalaisen suosikkibändi esiintyy vanhalla kokoonpanolla Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa.

– Jo monta vuotta sitten sovimme, että tämä tehdään, kun se kaikille sopii, Kerkko Koskinen kertoi Helsingin Sanomille.

Hän myös kertoo, että tulevat keikat ovat puhdasta nostalgiaa. Yhtye ei ole tehnyt uusi kappaleita.

– Tämä on meille paluuta omaan nuoruuteen. Kaikilla on kuitenkin omat projektinsa. Olisi ihan toisenlainen juttu tehdä uusia kappaleita Ultra Bralle, hän kertoo.

Ultra Bra on esiintynyt kaksi kertaa hajoamisensa jälkeen yhdessä. Vuonna 2007 he esiintyivät promoottori Juhani Merimaan 60-vuotisjuhlissa. Vuonna 2012 heidät nähtiin Pekka Haaviston presidenttikampanjan tukikonsertissa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Uutuusdraama Rodin kuvaa, kuinka kuvanveistäjä Camille Claudel jäi mentorinsa Auguste Rodinin varjoon.

Ranskalainen kuvanveistäjä Auguste Rodin (1840–1917) muistetaan parhaiten Ajattelija-patsaastaan. Jacques Doillonin uutuusdraama keskittyy taiteilijan ja hänen oppilaansa Camille Claudelin (1864–1943) rakkaussuhteeseen. Rodinilla oli avovaimo ja lapsi, joita hän ei Camillelle tekemistään lupauksista huolimatta koskaan jättänyt.

Bruno Nuytten ohjasi Claudelin ja Rodinin skandaalinkäryisestä suhteesta draaman jo vuonna 1988.  Siinä parina nähtiin Isabelle Adjani ja Gérard Depardieu. Tällä kertaa pääosissa nähdään Izïa Higelin ja Vincent Lindon. Higelin onnistuu kuvaamaan hyvin Claudelin vähittäistä murtumista. Suhde tuhosi Claudelin mielenterveyden. Hän syytti Rodinia töidensä plagioimisesta. Claudel vietti viimeiset 30 elinvuottaan psykiatrisessa sairaalassa.

Claudel jäi täysin opettajansa varjoon niin eläessään kuin kuolemansa jälkeenkin. Hänen teoksensa, kuten Valssi, kuvasivat naisen seksuaalisuutta tekoajankohtaansa nähden rohkeasti. Aikaa vaivasi kaksinaismoralismi. Siinä missä miestaiteilijoiden alastomat naishahmot herättivät ihastusta, aikalaiskriitikot eivät pitäneet aihetta naistaiteilijoille sopivana.

Doillon on hakenut elokuvaan autenttista tunnelmaa kuvaamalla sen aidoilla tapahtumapaikoilla. Pariisin Rodin-museo on lainannut kuvauksiin Rodinin keskeisiä töitä. MK

Rodin ***