Niin on ihanat sovellukset, että ihan tukka nousee pystyyn! Kuva: Shutterstock
Niin on ihanat sovellukset, että ihan tukka nousee pystyyn! Kuva: Shutterstock

Puhelimesi osaa laskea työmatkat ja toimii niin taskulamppuna kuin radionakin. Mutta vielä on jotain hienoa kokeilematta. Esimerkiksi nämä sovellukset.

1. Type All Road

Siis mikä? Sovellus, joka pelastaa sinut seiniin törmäilyltä. Sen päälle napsauttamalla kännykkäsi kamera avautuu ja näyttää ruudulla sinulle joka hetki, mitä edessäsi tapahtuu, vaikka naputtelisit viestiä tai meiliä samalla.

Missä tilanteessa? Kun luovit tietäsi kaupan kassalle väistellen muita kansalaisia ja nokkasi on kiinni työsähköpostissa, johon on vastattava nyt eikä heti.

2. Fake-A-Call

Siis mikä? Tällä huumorisovelluksella voit ohjelmoida kännykkäsi soittamaan sinulle feikkipuhelun valitsemaasi kellonaikaan. Voit valita soittajaksi kenet tahansa kuvan kera. Miten olisi vaikka Johnny Depp?

Missä tilanteessa? Näpäyttämään raivostuttavaa treffiseuralaista. Ihan vahingossa vain unohdit kännykän pöydälle, kun siihen soittaa palomieskalenterista revitty Pablo-Carlos.

3. Focus Lock

Siis mikä? Sosiaalisen median ihmeisiin unohtuvan työntekijän pelastus. Voit sulkea mustalle listalle haluamasi sovellukset siksi aikaa, kun teet töitä. Valitse vapaasti kellonaika, jolloin suot itsellesi taas Instagram-paussin.

Missä tilanteessa? Kun Facebookin selailu terrorisoi työaikaasi.

4. BeLinked

Siis mikä? LinkedIn ja Tinder yhdistettynä. Nyt selataan seuranhakumielessä LinkedIn-profiilikuvia ja tykätään tai ollaan tykkäämättä. BeLinked antaa valita hakukriteereissä myös näytettävät ammattiryhmät. Nähtäväksi jää, innostuvatko suomalaiset maailmalta rantautuvasta ilmiöstä.

Missä tilanteessa? Jos kuvien selailu tuntuu hauskalta systeemiltä etsiä seuraa, mutta Tinder tuntuu lottoamiselta. Nytpä saat naamataulun lisäksi tietoosi tyypin ammatin.

Lähde: Elle.fr

Lue myös:

Deittipalvelu Tinder koukuttaa jo varattujakin

Lisää kipinää suhteeseen! Mobiilisovellukset pariskunnille

Päivitä lahjapolitiikkasi, vältä nolot tilanteet ja kierrä krääsä. 

Joululahjoissa pitäisi olla kyse antamisen ilosta, ja vähän saamisenkin. Todellisuus voi kuitenkin olla toinen.

Moni meistä elää yltäkylläisyydessä, jossa jo omien lahjatoiveiden keksiminen tuottaa todellista päänvaivaa, puhumattakaan muille annettavien lahjojen ideoimisesta. Toisaalta lahjojen antaminen ja saaminen ovat mukavia perinteitä – ja jos tietää joka tapauksessa saavansa lahjoja, tuntuu kiusalliselta olla hankkimatta toisille lahjoja. 

Mikä siis neuvoksi? Me Naisten kootut lahjaratkaisut:

1. Tee kahdenvälinen lahjattomuussopimus

Itsestäänselvin ratkaisu lahjaongelmaan on tietysti se, että sovitaan yhdessä lahjattomuudesta aikuisten kesken. Pahan joulustressin tai -hullaantumisen kouriin joutunut ihminen ei kuitenkaan välttämättä ole paras tyyppi pitämään sopimusta. Niinkin on käynyt, että lahjattomuuspolitiikka on päättynyt aatonaattona tulleeseen ”ostetaan sittenkin”-tekstariin ja viime hetken kaupparalliin.

Jos lahjattomuuspolitiikkaa haluaa yrittää, sopimus lahjattomuudesta on parasta tehdä kunkin lahjottavan kanssa erikseen ja niin, ettei kummallekaan jää epäselvyyttä siitä, aikooko toinen kuitenkin ostaa ”ihan vain jotakin pientä”.

2. Hyväksy lahjaralli

Lahjaton joulu on taistelua valtavia markkinavoimia vastaan, ja siksi vaikeaa. Joskus vähiten stressaava ratkaisu voikin olla se, että yksinkertaisesti ostaa ne lahjat, tyynesti ja hyvissä ajoin. Jos et siedä kiusallisia tilanteita, tämä on ratkaisusi. 

3. Määrittele lahjojen arvo

Rahaa ja hermoja säästävä vaihtoehto on sopia, että aikuiset voivat ostaa toisilleen vaikkapa korkeintaan kymmenen euron arvoiset lahjat. Näin ne, jotka nauttivat lahjojen valitsemisesta, pääsevät toteuttamaan itseään, mutta kukaan ei joudu totaaliseen vararikkoon. Samalla kierretään nolot tilanteet, joissa lahjojen arvot ovat aivan eri sfääreistä. 

4. Huolehdi vain omista sukulaisistasi

Heteroparisuhteessa saattaa käydä niin, että naisesta tulee vaivihkaa perheen lahjavastaava, joka askartele kortit, hoitaa viemiset kyläpaikkaan ja ostaa lahjat miehenkin sukulaisille. Jos nautit lahjojen hankkimisesta, tilanne on vain positiivinen.

Jos taas lahjashow stressaa tai kaukaisemmille sukulaisille on vaikea ideoida mieleisiä lahjoja, on viisainta sopia, että kukin perheenjäsen huolehtii oman sukunsa lahjomisesta – silläkin uhalla, että puoli sukua ei tänä jouluna saa lahjoja. Lahjanvaihtotilanteen vaatima pokerinaama kehittyy kyllä pikkuhiljaa. 

5. Lahjo ruualla

Vaikka ruokalahja ei olisi saajan lempimakua, se ei ainakaan jää nurkkiin pyörimää ikuisiksi ajoiksi. Mitä omatekoisiin lahjoihin tulee, syötävällä lahjalla on helpompi miellyttää vastaanottajan makua kuin vaikka itse askarrellulla sisustusesineellä.

6. Luo lahjarutiineja

Yllätykset ovat kivoja, mutta mukavaa on sekin, että saa jotakin käyttökelpoista, vaikkakin vähän varman päälle pelattua. Kirjallisuuden ystävä ilahtuu melko varmasti Finlandia-palkinnon voittaneesta romaanista, puku päällä työskentelevä solmiosta ja vilukissa villasukista. 

7. Kisaile huumorilahjoilla

Joululahjan metsästäminen voi olla hauskaa, jos päämääränä on löytää jotakin hassua: tajuttoman kruusattu joulukuusenkoriste, erikoisen ruma kynttilä tai höpsösti kuvioidut sukat. Huumorilahja toimii parhaiten silloin, kun tiedät saavasi myös vastalahjaksi jotakin hassua. 

8. Valitse yhden lahjan politiikka

Jos vietät joulua porukassa, jossa on useita aikuisia, yhden lahjan politiikka aikuisten kesken voi olla hyvä idea. Lahjojen määrä pysyy helposti hanskassa, kun suoritetaan arvonta, jossa jokainen saa yhden lahjansaajan huolehdittavakseen. Aattona lahjat voi avata yksitellen, jolloin kunkin lahjanantajan mielikuvitusta päästään ihastelemaan.

Vuosi 2017 toi mukanaan paljon hyvää – tai noh, ainakin se toi Suomen kieleen paljon uusia sanoja. Testaa, kuinka monta myös Kielitoimiston sanakirjaan tänä vuonna poimituista sanoista sinä tunnista!