TÄMÄ NÄPPÄIN NYT VAAN ROHKEASTI ALAS. Kuva: Shutterstock
TÄMÄ NÄPPÄIN NYT VAAN ROHKEASTI ALAS. Kuva: Shutterstock

CAPS LOCK -NÄPPÄIN HERÄTTÄÄ NIIN ÄRSYTYSTÄ KUIN RAKKAUTTAKIN. TÄNÄÄN ON ISOKIRJAINPÄIVÄ.

22. PÄIVÄ LOKAKUUTA. SEHÄN TARKOITTAA KANSAINVÄLISTÄ CAPS LOCK -PÄIVÄÄ!

SUURAAKKOSILLA ELI NIIN SANOTUILLA ISOILLA KIRJAIMILLA KIRJOITETTUA TEKSTIÄ PIDETÄÄN YLEENSÄ HUUTAMISENA. CAPS LOCK -NÄPPÄIN VALITTUNA KIRJOITETTUA TEKSTIÄ PIDETÄÄN NÄIN OLLEN HIEMAN EPÄKOHTELIAANA, JOSKIN SE SAATTAA USEIN OLLA MYÖS IRONINEN VALINTA.

MUTTA MUTTA. MIKSEI CAPS LOCKILLA OLE VIELÄKÄÄN SUOMENKIELISTÄ NIMEÄ, VAAN RAKKAASTA NÄPPÄIMISTÖN PAINIKKEESTA PUHUTAAN SEN ENGLANNINKIELISELLÄ NIMELLÄ? CAPS LOCK TARKOITTAA SUURAAKKOSTEN LUKITUSTA OLETUSARVOKSI. VOISIKO TÄNÄÄN OLLA SIIS SUURAAKKOSTEN LUKITUSPÄIVÄ?

KIELIKELLO-LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA RIITTA ERONEN VAHVISTAA, ETTEI KOTIMAISTEN KIELTEN KESKUKSEN KIELENHUOLTO-OSASTOLLA OLE OTETTU VIRALLISESTI KANTAA CAPS LOCK -TERMIN SUOMENKIELISEEN VASTINEESEEN, MUTTA KIELITOIMISTOSSA LYÖTIIN VIISAAT PÄÄT YHTEEN. HEIDÄN EHDOTUKSENSA ON, ETTÄ TÄNÄÄN VIETETÄÄN ISOKIRJAINPÄIVÄÄ.

KIELENHUOLLON ASIANTUNTIJA MYÖS LISÄSI CAPS LOCKIN KIELITOIMISTOSSA KÄSITELTÄVIEN SANOJEN LISTALLE, JOTEN KENTIES JOSSAKIN VAIHEESSA PUHUMME NÄPPÄIMESTÄ SEN SUOMENKIELISELLÄ NIMELLÄ.

Lue myös:

Osaatko jo emoji-kielen? Tässä pikaopas

Käsinkirjoittamisen taito rapistuu – saatko sinä tekstistäsi selvää?

Haluatko terveemmäksi? Ala kirjoittaa