Hyvä vai huono? Kaipa se oikeasti riippuu ainoastaan seksikumppaneista ja heidän välisestään kemiasta. Kuva: Shutterstock
Hyvä vai huono? Kaipa se oikeasti riippuu ainoastaan seksikumppaneista ja heidän välisestään kemiasta. Kuva: Shutterstock

Siis juuri sinä. Aivan varmasti olet.

Lihava vai laiha? Akrobaatti vai rautakanki? Pieni vai iso (siis penis)? Eihän sillä oikeastaan ole mitään väliä. Ei edes siellä sängyssä. Se on täysin suhteellista, kuka on hyvä sängyssä. Toisen mestari voi olla toiselle noviisi. Kokosimme kuitenkin yhteen ominaisuuksia, jotka ovat todistetusti päätyneet nautinnolliseen seksiin. Uskomme, että nämä löytyvät ihan jokaiselta, jos asiaan vain paneutuu.

Tilannetaju. Sinulta löytyy sitä. Sängyssä se on sitä, että osaa ottaa ohjat käsiinsä tai vaikka himmailla tilanteen vaatiessa.

Puhut, jos asiat mättävät, tai vaikka ne olisivat hyvinkin. Miksi sängyssä kannattaa puhua muutakin kuin tuhmia? Lue lisää täältä: Haluatko parempaa seksiä? Puhu siitä

Olet oma itsesi, ja sinut sen kanssa kuka ja mitä olet.

Otat kumppanin huomioon. Et oleta, että jos kaikki listan kolme aikaisempaa kohtaa täsmäävät, olet kaikkien kumppanien kanssa mestari. Tämä tyyppi ei ehkä edes tajua olevansa hyvä sängyssä, mutta on sitä siitä huolimatta, koska vaivautuu tutustumaan ihmisiin ja opettelemaan, mistä he pitävät.

Himoitset. Kun kemiaa tai alkuhuumaa on, keskiverto seksikin muuttuu hyväksi. Tätä muuten on vaikea harjoitella, mutta ehkä sen puuttuessa kannattaakin kysyä, onko kumppani oikea.


Women’s Health
teki samanlaisen listan. Nämä ominaisuudet heidän mukaansa seksitaiturilta löytyvät.

  1. Et tuomitse.
  2. Olet kekseliäs ja spontaani.
  3. Ajattelet seksiä, mutta et pelkästään sitä, milloin natsaa, vaan analysoit tuntemuksiasi, huomaat, milloin olet kiihottunut ja olet avoin tuntemuksillesi.
  4. Olet valmis kokeilemaan kaikkea – edes kerran.
  5. Osaat nauraat itsellesi ja tyydyttää itsesi.
  6. Olet fyysisesti siinä kunnossa, että jaksat harrastaa seksiä.

Lue myös:


Petra, 32: "Olen ollut sängyssä 130 miehen kanssa"


Seksiä eksän kanssa? Tästä tiedät, onko se hyvä idea


Seksologi kertoo, miksi seksiä kannattaa harrastaa