Cara Delevingne on yksi mallimaailman kuumimmista nimistä. Kuva: Reuters
Cara Delevingne on yksi mallimaailman kuumimmista nimistä. Kuva: Reuters

Huippumalli Cara Delevingnekin kannattaa naisten oikeutta yläosattomuuteen.

Yhdysvaltalaisnaiset vaativat oikeutta näyttää nänninsä siinä missä miehetkin. Asiaa ajamaan on perustettu Free the Nipple -liike, ja nännienvapautusrintaman naiset ovat alkaneet kulkea kaduilla ilman yläosaa. Naisten yläosattomuus on kielletty Yhdysvalloissa 35 osavaltiossa, ja ankarimmillaan rangaistukseksi nännien näyttämisestä voi joutua jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Monet julkkikset ovat liittyneet mukaan vapautusrintamaan, viimeisimpänä huippumalli Cara Delevingne. Hän postasi sosiaaliseen mediaan eilen kuvan, jossa ovat vierekkäin miehen nänni ja naisen rinta. Koska Instagram ei salli naisten nännikuvia, Carakin on viisaasti peittänyt omansa. Hänen mielipiteensä tulee kuvasta kuitenkin selväksi: miehen nänni on vapaa, naisen vaatii sensuuria – eikä se ole oikein, sillä Cara on lisännyt kuvaan hashtagin #freethenipple.

Lue myös:

Nännien vapautusrintama ajaa naisten oikeutta yläosattomuuteen

9 todistetta, joiden mukaan pienet rinnat ovat parhaat

Tällainen nainen ottaa silikonirinnat

Vuosi sitten ihmiset alkoivat käyttää sosiaalisessa mediassa tunnusta #MeToo. Maailma järisi lupaavasti, mutta valmis se ei vielä ole. 

Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla, Tomi Metsäkedolla ja Tuntemattomalla sotilaalla? Oikein! Kaikkien kolmen asiat voisivat olla eri tolalla ilman näyttelijä Alyssa Milanoa. Jos hän ei olisi laittanut viime syksynä vetoomustaan...

Aikaisemmin Ruudussa nähty Keisari Aarnio alkaa Nelosella. Jokaisen jakson jälkeen nähdään myös sarjan teemoja luotaava Keisari Aarnio Talk Show.

IS TV-LEHTI: Rikossarja Keisari Aarnio perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen menestyskirjaan. Toimittajat ovat tarinan päähenkilöt, ja heitä näyttelevät Kirsi Ylijoki sekä Pilvi Hämäläinen.

Jo näyttelijöiden ulkonäkö on lähes identtinen toimittajien kanssa. Kummatkin ovat omaksuneet myös toimittajien puhetyylin. Tosin Passin hahmosta on tehty vähän kimittävä ja lapsenomainen, ja näitä ominaisuuksia en Passista tunnista.

Toimittajat itse ovat muistuttaneet, että tarina ei mukaile täysin todellisuutta. Esimerkiksi heidän tutustumisensa ei mennyt kuten sarjassa, eikä heidän välillään ollut kilpailuasetelmaa, kuten aloitusjaksossa annetaan ymmärtää.

Kolmannen päähenkilön eli Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rooliin valittiin Kari ”Hissu” Hietalahti, joka vakuuttaa vakavassa roolissaan. Hän opetteli ulkoa oikeudenpöytäkirjoja ja omaksui Aarnion puhetyylin.

Sarjan ohjaajat J-P Siili ja Taavi Vartia kävivät käsikirjoittajatiimin kanssa läpi kymmeniä tuhansia sivuja oikeudenpöytäkirjoja, jotta tarinasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Samalla se on tarinan ongelma: kaikki yritetään selittää ja selventää katsojille vähän turhankin tarkkaan.

Tarina on toki monisyinen, mutta olisin toivonut, että tarina olisi käynnistynyt heti alkuunsa dramaattisilla tapahtumilla – vaikka Aarnion ja alamaailman kohtaamisella. Dramaattisia kohtauksia saadaan odottaa aivan liian pitkään. Aloitusjakso on suorastaan puuduttava liian informaationsa vuoksi. Sarja onneksi paranee seuraavissa jaksoissa.

Jokaisen jakson jälkeen nähdään puolen tunnin mittainen Keisari Aarnio Talk Show, jota juontaa Riku Rantala. 10-osaisessa sarjassa poraudutaan Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin.

Keisari Aarnio, Nelonen klo 21.00 

Keisari Aarnio Talk Show, Nelonen klo 22.00