Ai jäikö se anoppilaan? Kuva: Shutterstock
Ai jäikö se anoppilaan? Kuva: Shutterstock

Tässäpä kolme sovellusta, joiden avulla kadonnut puhelin löytyy pikavauhtia!

Tuttu aamuinen sirkus? Avaimet kädessä, laukku olalla, mutta puhelinta ei näy missään? Silloin toivoo, että luuri osaisi kertoa olinpaikkansa vaatekasan uumenista, lehden alta, vessan lavuaarin laidalta tai jääkaapin päältä.

Ja nyt hyviä uutisia, tattadaa! Näillä sovelluksilla se on mahdollista!

1. Marco Polo

Idea on varsin yksinkertainen: sinä huudat ”Marco”, johon puhelimesi vastaa ”Polo” ja johdattaa sinut luokseen. Huomio, sovellus on aika kranttu aksenttien suhteen, ja saatat joutua testaamaan eri variaatioita, ennen kuin puhelimesi hoksaa taikasanasi.

Saatavana iPhoneen (0,99 €) ja Androideihin (0,79 €)

2. Phone Finder Free

Tämä sovellus antaa sinun valita tunnussanasi, jonka kiljaisemalla puhelimesi ilmiantaa itsensä. Vastausääneksi voit valita palohälyttimen, sireenin ja jonkin muun tehosteäänen, joka tulee takuuvarmasti kuulluksi.

Saatavana iPhoneen, ilmainen.

3. PhoneFinder

Lähes samanniminen, silti eri sovellus, joka vastaili Me Naisten testikäytössä kaikista kuuliaisimmin kutsuhuutoihin. Bonuksena vastausääneksi voi valita myös minkä tahansa biisin puhelimen musiikkikokoelmasta.

Saatavana iPhoneen, ilmainen.

Lue myös:

Suomalainen startup-yritys yhteistyöhön Jamie Oliverin kanssa

Vuoden parhaat sovellukset valittiin – tutustu ainakin näihin!

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.