Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kesähelteet alkoivat taas. Jos et halua ähkiä punaisena ilmastoimattomassa tilassa ja olla kuin uitettu koira, ota nämä täsmäkeinot käyttöön.

Viuhka

Osta asuusi sopiva kangas- tai paperiviuhka, löyhyttele huono mieli pois, kun olet kuumassa bussissa. Tällä saat kateellisia katseita – taattua!

Varjo

Älä läkähdy auringossa, vaan siirry suosiolla puiston varjoisaan paikkaan. Voitte tehdä myös kompromissin: sinä varjossa puun alla, ystäväsi auringossa.

Valitse tuuli

Jos saat vaikuttaa ranta- tai puistovalintaan, valitse tuulinen ja merellinen paikka, jossa kesämekko hulmuaa ja laineet liplattavat. Uintimahdollisuudesta plussaa! Mikään ei vilvoita paremmin kuin kastautuminen viileään veteen.

Suunnittele päivä

Mieti missä liikut. Älä valitse kuumimpia kohteita, vaan ilmastoituja keitaita. Tällä säällä töissäkään istuminen ei haittaa! Pujahda aina kun mahdollista kauppakeskusten helliviin kylmiin virtoihin.

Pukeudu oikein

Valitse yllesi hengittävä ja viileä kangas, vaikkapa pellava. Pukeudu väljästi, niukasti ja ennen kaikkea mukavasti. Muista kerrostaa. Illalla saattaa olla viileämpi kuin aamulla kotoa lähtiessä.

Sopivat asusteet

Hattu, aurinkolasit, kevyet kengät, pieni laukku. Älä kanna turhaan selässä hiostavaa jättireppua ja siristele silmiäsi kirkkaassa päivänvalossa, kun voit tehdä olostasi hitusen mukavamman.

Kanna mukana kosteuspyyhettä

Jätä ihomeikki vähälle ja tee pikapuhdistus käsilaukustasi löytyvällä kosteuspyyhkeellä. Raikas tunne kasvoilla kantaa pitkälle.

Voisitko totutella?

Älä vilvoittele. Nauti, kun on kerrankin lämmin. Pian on taas syksy ja kaipaat kesähelteitä.

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

JOUSIMIES

Älä tee itsestäsi numeroa. Hoida hommasi kaikessa hiljaisuudessa ja etene hitaasti, mutta varmasti kohti tavoitteitasi. Ota mielikuvitus avuksi.

 

KAURIS

Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Et voi epäonnistua, jos olet rehellinen itsellesi. Anna vaistosi johdattaa sinua eteenpäin.

 

VESIMIES

Nyt ei ole aika kuuluttaa tunteitasi kaikkien korviin. Vetäydy tarkkailemaan, mitä ympärilläsi on meneillään. Vältä hätiköityjä johtopäätöksiä.

 

KALAT

Kohdallesi osuu tarjous, jota kannattaa tarkastella suurennuslasin kanssa. Mieti, kuka siitä hyötyy. Valppaus voi säästää sinut narutetuksi tulemiselta.

 

OINAS

Ole kriittinen kuuntelija, sillä liikkeellä on vääristelyä tietoa. Ota asioista itsenäisesti selvää. Joku yrittää johtaa sinua tahallaan harhaan.

 

HÄRKÄ

Vanha tuttu menneisyydestä voi olla sinulle suureksi avuksi tänään. Kysy ujostelematta vastapalvelusta, sillä hän on sinulle sellaisen velkaa.

 

KAKSONEN

Yhteistyö on tänään paras mahdollinen voimavarasi. Puhalla työkavereiden tai ystävien kanssa yhteen hiileen. Lopputulos yllättää teidät positiivisesti.

 

RAPU

Älä jätä hyvää ideaa vain puheen tasolle. On aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Ota tarjottu apu vastaan avoimin mielin.

 

LEIJONA

Nostata juhlatunnelmaa. Joku lähipiiristäsi saattaa kaivata apua jouluaskareissa. Valmistaudu tuleviin pyhiin turhia stressaamatta.

 

NEITSYT

Perhepiirissä nousee pintaan erimielisyyksiä. Erityisesti rahakysymykset saattavat aiheuttaa kränää. Ole kärsivällinen ja anna jokaiselle tilaa.

 

VAAKA

Vietä aikaa kotona nostalgisissa merkeissä. On hyvä hetki kuluneen vuoden muistojen summaamiselle. Nauti laatuajasta rakkaittesi kanssa.

 

SKORPIONI

Keskity itseesi ja siihen, mitä haluat saavuttaa. Pidä päämääräsi päällimmäisinä mielessäsi. Muista, että ratkaisusi vaikuttavat myös ihmisiin ympärilläsi.