Salaatti maistuu päivästä toiseen? Selvä kurinalainen kauris siis. Kuva: Shutterstock
Salaatti maistuu päivästä toiseen? Selvä kurinalainen kauris siis. Kuva: Shutterstock

Vesimies haluaa erilaisen dieetin kuin muilla ja rapu sortuu lohtusyömiseen. Astrologi paljastaa, mitä horoskooppi kertoo laihdutustavoistasi.

Etkö tiedä, oletko tunnesyöppö vai vain nälkäinen? Ei hätää, sillä astrologi Gillian Knowles avasi Daily Mailille horoskooppimerkkien mystistä vaikutusta ihmisen persoonallisuuteen.

Ehkäpä tähdistä katsotut luonteenpiirteet selittäisivät sen, miksi kesäkuntoprojekti kaatuu aina ennen kuin on ehtinyt alkaakaan. Tai miksi suklaa maistuu paremmalta kuin lehtikaali ja salikaverina oleva skorpioni kyykkää aina syvempään.

Ilman astrologian tuntemustakin voisi sanoa, että terveellinen elämä ei aina ole helppoa, mutta kyllä se kasvisten syöminen ja kuntoilu nyt vain kannattaa. Tällaiset vinkit Gillian Knowles antaa kullekin horoskooppimerkille.

Oinas (22.3.–20.4.)

Oinas on impulsiivinen ja innostuu helposti uusista projekteista. Hän odottaa tuloksia aika nopeasti ja menettää kiinnostuksensa, jos kehitystä ei ala näkyä. Astrologi suosittelee oinaille kilpakumppanin etsimistä, sillä voitosta kisailu kannustaa parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Syö proteiinia ja vältä ylettömiä määriä hiilihydraatteja.

Härkä (21.4.–21.5.)

Ylipainoon taipuvainen härkä rakastaa syömistä (kukapa ei?), joten kitudieetit eivät ole häntä varten. Tuskin ne sopivat kenellekään muullekaan. Siispä kannattaa syödä hyvänmakuista mutta terveellistä ruokaa! Gillian Knowles vinkkaa, että härkä voi esimerkiksi kasvattaa salaattinsa itse kotona. Kun terveellisissä elämäntavoissa pääsee alkuun, härän sitkeys ja määrätietoisuus auttavat myös pysymään niissä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä sokeria ja ylenpalttisen runsaita ruokia.

Kaksonen (22.5.–22.6.)

Kaksosen syntyessä tähdet olivat sellaisessa asennossa, että tämä tyyppi tykkää syödä ainakin kaksi asiaa kerralla. Siksi dieettiin kannattaa yhdistää myös liikuntaa! Aktiivinen elämäntapa saa kalorit palamaan. Kaksosen on vaikea pysytellä yhdessä ja samassa dieetissä, mutta siihen tulisi kuitenkin pyrkiä. Kannattaa keskittyä ennemmin tekemiseen kuin elämäntapamuutoksesta puhumiseen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä pikaruokaa. Varaa ruokailulle kunnolla aikaa.

Rapu (23.6.–23.7.)

Rapu on kaikki lohtusyöjien äiti, isä ja isomummo. Se kertoo ravun taipumuksesta huolenpitoon, ja mikäpä kertoisi välittämisestä yhtä hyvin kuin ravitseva ruoka. Tunnesyöjän on tärkeää ottaa oikea asenne ruokavalioonsa ja ajatella, että se on osa itsestä huolehtimista. Lohturuokakätköihin turvautuminen ei ole pidemmän päälle hyväksi terveydelle.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vältä epäterveellisiä ruokia. Niiden ahmiminen elämän iloihin ja suruihin voi aiheuttaa vatsanpuruja.

Leijona (24.7.–23.8.)

Leijonalle on tärkeää tuntea olonsa hyväksi, ja dieetti on hyvä tapa saavuttaa haluttu fiilis. Spontaanius ja itsevarmuus auttavat uusien tapojen omaksumisessa, kun taas innokkuus ja luonteenlujuus saavat myös pitämään niistä kiinni. Leijona pitää kehuista, joten voi olla hyvä idea hankkia hyvää palautetta ihailemiltaan ihmisiltä.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Vaihda raskaat kastikkeet kevyempiin marinadeihin.

Neitsyt (24.8.–23.9.)

Pikkutarkka neitsyt rakastaa listojen tekemistä ja osaa katsoa asioita käytännön kannalta. Ruokavalio on neitsyelle tärkeä, ja ruokapäiväkirjan pitäminen voi olla hyvä idea. Siihen kannattaa kirjata myös ruokien ravintoarvot ja terveyshyödyt. Neitsyt ei mene sieltä, missä aita on matalin, joten hän osaa välttää pikadieettien houkutukset. Heikkona kohtana on tosin se, että perfektionistinen luonne saattaa olla liian ankara itselleen.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Suosi luomua ja vältä lisä- ja torjunta-aineita.

Vaaka (24.9.–23.10)

Vaaka puntaroi lukuisten eri dieettivaihtoehtojen välillä eikä osaa päättää, mihin oikein ryhtyisi. Olisiko 5:2-dieetti sittenkin vähähiilihydraattista parempi? Vaakaa motivoi myös viehättävämpi ulkonäkö, jonka vuoksi hän on valmis tarkkailemaan syömisiään tiukastikin. Laihdutuskokemuksen jakaminen ystävän kanssa voi olla hyväksi.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Saathan ravinnosta tarpeeksi kaliumia? Sitä on banaanissa, vihreissä lehtivihanneksissa, kalassa ja jogurtissa.

Skorpioni (24.10.–22.11.)

Jos jollakin on erityisen paljon tahdonvoimaa niin skorpionilla. Hänelle kurinalaisuus ei tuota päänvaivaa, eivätkä houkutukset liiemmin haittaa. Skorpioni pitää salaisuutensa mieluiten itsellään, joten hän vain hymyilee salaperäisesti, kun muut kysyvät hänen upean ulkomuotonsa salaisuutta.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia tarpeeksi kuitua, sillä se pitää vatsan toiminnassa.

Jousimies (23.11.–22.12.)

Jousimies pitää tavoitteiden asettamisesta, mutta saattaa turhautua, jos tulokset antavat odottaa itseään. Hän ei tee koskaan mitään puolella teholla, vaan joko antaa kaikkensa tai sortuu jopa liioitteluun. Jousimiehen kannattaa pyrkiä realistisuuteen ja muistaa myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Käytä kermaa, suolaa ja sokeria kohtuudella, jotta ruoka olisi terveellisempää.

Kauris (23.10.–19.1.)

Kauris ei odota ihmeitä, vaan jaksaa tehdä määrätietoisesti töitä päästäkseen haluamaansa lopputulokseen. Itselleen ei kuitenkaan kannata olla liian ankara. Dieetti ei ole kestävyystesti, vaan terveellisestä ruuasta saa ja pitää myös nauttia.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Muista nauttia kalsiumia, jotta luut ja hampaat pysyvät kunnossa.

Vesimies (20.1.–19.2.)

Vesimies haluaa tehdä asiat aina eri tavalla. Innovatiivisuus kannattaa, koska muuten riskinä on, että mielenkiinto loppuu saman tien. Kun vesimies löytää uuden, itselleen sopivan elämäntavan, hän tarrautuu siihen tiukasti. Kohtuus pitää kuitenkin muistaa.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Alkoholin sijaan voit juoda inkivääriolutta. Se on terveellisempää.

Kalat (20.2.–21.3.)

Kalat haaveilee täydellisyydestä, mutta joutuu yleensä toteamaan, että siihen pääseminen on työlästä ja vaikeaa. Voimakkaat tunteet saattavat vaikeuttaa rajojen asettamista myös syömisessä: joskus tulee syötyä liikaa, joskus aivan liian vähän. Tanssi, jooga ja meditaatio saattaisivat tuoda tasapainoa myös tunne-elämään.

Terveysvinkki, jota ei olisi tarvinnut katsoa tähdistä: Juo tarpeeksi. Nälkä voi olla vain merkki nestehukasta, eikä näitä tunteita kannata sekoittaa keskenään.

Lue myös:

Mitä tänään on luvassa? Lue Me Naisten päivän horoskooppi

Laihdutus onnistuu parhaiten, kun käytät useampaa eri tekniikkaa

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.