Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän? Satu Ruotsalaisen laatima ystävänpäivähoroskooppi kertoo, minkä merkin seurassa kannattaa juhlia päivää ja minkä kanssa syntyy kärhämää. Mutta mistä löytyisi sutinaa?

Oinas 21.3.–21.4.

Vietät tänä vuonna harvinaisen romanttista ystävänpäivää, kun sosiaalinen Venus ja toimintapommi Mars kiertävät merkissäsi. Älä jää kotisohvalle, vaan etsiydy ihmisten seuraan ja nauti irrottelusta. Vaa’an seurassa koet sielujen sympatiaa ja juttu luistaa. Vaikka skorpioni ja kauris saavat sinut tavallisesti ärsyyntymään, osaat luovia heidänkin kanssaan tahdikkaasti. Ystävänpäiväromanssi voi syntyä yllättäen toisen oinaan kanssa.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Podet melkoista puheripulia ja tarvitset ympärillesi ihmisiä, jotka jaksavat olla yhtä innostuneita maailmanmenosta ja ajan ilmiöistä. Ystävänpäivää kannattaa nyt juhlistaa pitkän kaavan kautta, juttua riittää pikkutunneille saakka. Romantiikannälkäinen oinas ja aina yhtä sulokielinen vaaka sopivat päivän seurueeseen loistavasti. Jousimiehen elämänongelmat vaativat syvempää paneutumista, myös neitsyen kanssa syntyy helposti erimielisyyttä.

Kauris 23.12.–20.1.

Et ole erityisen sosiaalinen ystävänpäivänä, kavereillasi tuntuu olevan muuta menoa ja arjen kiireet eivät anna tilaa juhlinnalle. Olet levoton ja turhautunut, läheisten kanssa syntyy helposti konflikteja. Rapu ja kalat tuovat parhaiten sisäisen lapsesi esille ja saavat pinnan alla uinuvan tunnepuolesi heräämään. Ystäväpiirissäsi olevat neitsyet ja vesimiehet vastaavat älyllisiin haasteisiisi parhaiten. Tulisieluinen oinas ja epävakaa vaaka testaavat kärsivällisyyttäsi.

Härkä 21.4.–22.5.

Et ole erityisen sosiaalisella tuulella, ja ystävänpäiväjuhlat jäävät helposti tekstiviestin tai kortin lähettämisen asteelle. Jos ystävät saavat kuitenkin houkuteltua sinut mukaan rientoihinsa, tyydyt rauhalliseen elokuvailtaan tai aikaiseen päivällistapaamiseen. Innostut vesimiehen ajatuksista ja ideoista, mutta paras romantiikan kipinä syttyy herkän kalan kanssa. Seurueeseen eksyvän leijonan itsetunto-ongelmat tai egon nostatus eivät herätä sympatiaasi.

Rapu 22.6.–22.7.

Päädyt todennäköisimmin juhlistamaan päivää tutun ja turvallisen naapurin, sukulaisen tai ikiystävän seurassa, saatat myös innostua kaivamaan vanhojen luokkakavereiden yhteystietoja esille. Olet harvinaisen suorasukaisella tuulella ja tämä saa etenkin leijona-, ja kaurisystävän perääntymään. Neitsyt saa mielesi mukavasti tasaantumaan, myös skorpioni onnistuu viileästi palauttamaan jalkasi maan kamaralle kiivaimmassa hormonimylläkässäsi.

Leijona 22.7.–23.8.

Olet ystävänpäivänä seuraelämän keskiössä, huumorintajusi ja tilannekomiikkasi toimii pettämättömästi, vedät puoleesi muita hauskanpitäjiä. Kun menojalka vipattaa lupaavasti, tanssiparketilla ei tarvitse pyöriä yksinään. Itsetietoinen oinas on ystävänpäivänä kuuma pakkaus, romanssin poikanen voi myös olla luvassa tyylikkään vaa’an kanssa. Viisaan vesimiehen kanssa syntyvät parhaat ja syvällisimmät keskustelut, mutta samalla kiivaimmat väittelyt.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Joudut katselemaan vierestä, kun muut suunnittelevat ystävänpäivätapaamisia tai muita iltarientoja. Arkivelvollisuuksien hoitaminen ei välttämättä anna tilaa sen suuremmille irtiotoille, mukava viestittely ystäväpiirin kesken tuo kuitenkin tärkeän hyvän mielen. Ystävien joukosta erottuvat jämäkkä kauris ja lupaukset pitävä toinen neitsyt. Romanttisessa mielessä ravun herkkyys ja kalan kyky ilmaista rakkautta ovat piirteitä, joita todennäköisesti arvostat suuresti.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Et nauti seuraelämän keskipisteenä olemisesta juuri nyt, ja siksi vetäydyt mieluiten omaan rauhaasi tai vietät mukavaa koti-iltaa läheisten seurassa. Ystävänpäivänä sinulle on tärkeämpää kuulla vanhempien tai parhaan ystävän kuulumisia, puolitutut eivät saa huomiotasi. Ystäväpiirissäsi viihdyt parhaiten maanläheisen härän tai herkän kalan kanssa, romantiikka kukoistaa ravun tai kauriin kanssa. Etäinen vesimies ja tasapainoton vaaka saavat piikkisi esille.

Jousimies 22.11.–23.12.

Pääset onnellisesti nauttimaan taivaankannen lahjoista ystävänpäivänä, merkkiisi osuva lämpöaalto jatkuu huikeana aina kesäkuun alkuun saakka. Ota vastaan ystävien kutsu, luvassa on hauskanpitoa ja tervetullutta irrottelua. Valloittava oinas on monelle merkille kiintoisa kumppaniehdokas, niin myös sinulle. Myös vaaka ja kaksonen sopivat sekä ystäväpiiriin että rakastetuksi. Pikkutarkka neitsyt ja yliherkkä kala saavat elämässäsi aikaan kaaosta.

Vaaka 23.9.–23.10.

Oikeassa seurassa loistat ja säkenöit, mutta tänä ystävänpäivänä on vaarana eksyä kiukkuisen, humalaisen tai elämään katkeroituneen vanhan tuttavan seuraan, joka pilaa tunnelmasi läsnäolollaan. Valitse siis viisaasti. Maskuliininen oinas saa feminiinisen puolesi parhaiten esille, ystäväpiirissä oinas voi kuitenkin olla se, joka ärsyttää eniten. Vesimiehen upea tarinointi ja viisas elämänkatsomus saavat polvesi notkumaan, myös leijonan kupliva luonne vetoaa huumorintajuusi.

Vesimies 20.1.–20.2.

Vietät lämminhenkistä ystävänpäivää ja kaipaat ympärillesi sanavalmiita älykköjä, jotka pysyvät järjenjuoksusi mukana. Olet tuki ja turvallinen olkapää suurimmalle osalle ystävistäsi, sinuun luotetaan ja uskotaan ystävänä ja kumppanina. Ystäväpiirissäsi on todennäköisesti vilkkaita kaksosia tai sanavalmiita vaakoja, joiden kanssa parannat mielelläsi maailmaa. Leijona herättää sinussa intohimon tunteita, härän jähmeys ja hitaus taas kaivavat huonoimmat puolesi esille.

Kalat 20.2.–21.3.

Alkuvuoden vilkkaan sosiaalisen jakson jälkeen jättäydyt mielelläsi taka-alalle ja vietät ystävänpäivää matalalla profiililla. Pysähtyneisyyden tunne sopii mukavaan koti-iltaan, lämminhenkinen tekstiviesti ystäville ajaa kyllä asiansa. Ystäväpiirissäsi härkä on vahvin tukipilarisi vaikeuksien keskellä, mutta hauskanpito onnistuu sekä ravun että kauriin kanssa. Skorpioni vastaa intohimojesi herättelystä, mutta kaksosen ja jousimiehen levottomuus tuntuvat vieraalta.

Päivän horoskoopin löydät täältä ja vuosihoroskoopin 2017 täältä.

Mitä tähdet lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Luota älyysi ja funtsaa asiat halki. Älä anna itsepäisyytesi voittaa. Ihmissuhteissasi on ryppyjä, sekä kotona että töissä, mutta luota kerrankin siihen, mitä muut sanovat ja tekevät. Ota positiivinen asenne siitä huolimatta, että tunnet itsesi epävarmaksi.

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Nyt on hyvä aika aloittaa terveellisempi elämä, niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Saat muutoksista voimaa, joka johtaa henkiseen kasvuun. Ihmissuhteesi alkavat loksahdella myös paikoilleen. Matkat ja verkostoituminen ovat nyt hyvä idea.

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Varo nyt tekemästä päätöksiä tunteella tai hetken mielijohteesta. Älä ryhdy muutoksiin, joiden seurauksia et ole miettinyt tarkkaan, tai joudut katumaan. Ole rehellinen sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen liittyvissä pohdinnoissa, ja mieti, mikä saa sinut todella onnelliseksi.

RAPU 22.6.–22.7.

Tee nyt spesiaalisuunnitelmia rakkaasi kanssa. Jokin luova projekti tai taide-elämys auttaa sinua tunnistamaan tarpeesi. Älä anna tunteidesi kuohahtaa liikaa kotona tai rakkaussuhteessasi. Pysy rauhallisena, kunnes tiedät faktat. Panosta työmatkaan tai kokouksiin, joissa pääset loistamaan.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Auta itseäsi tulemaan paremmaksi ihmiseksi. Kysy oikeat kysymykset ja vastaa niihin rehellisesti. Yksinkertaisempi ja terveellisempi elämäntapa on nyt tarpeen. Puhu tavoitteistasi ja saat tukea. Kaikki neuvot eivät miellytä, mutta älä silti ylireagoi.

NEITSYT 23.8.–22.9.

Sinulla on nyt hyviä ideoita. Tee taustatyöt huolellisesti ja innosta muita, niin saat projektisi liikkeelle. Älä kuitenkaan päästä tunteitasi valloilleen, sillä tunnekuohut saattavat pilata hyvin alkaneen yhteistyön. Tee myös taustatyöt hyvin ja pääset nauttimaan onnistumisistasi yhteistyökumppaneidesi ja läheistesi seurassa.

VAAKA 23.9.–22.10.

Valitse sanasi nyt huolella ja vältä konflikteja. Jos annat tunteillesi vallan, luvassa on ongelmia. Yritä pitää myös kielesi kurissa, ettet joudu katumaan sanomisiasi. Käännä katse itseesi ja tee tarvittavat elämäntapaasi liittyvät muutokset.

skorpioni 23.10.–22.11.

Ota ja anna! Voit huoletta pyytää nyt apua läheisiltäsi, varsinkin niiltä, joille voit myös tarjota jotain takaisin. Saat samalla aikaan positiivisen muutoksen. Pidä kuitenkin kiinni tavoitteistasi, äläkä anna tunteidesi johdatella sinua sivupoluille.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Pidä kiinni tarpeistasi ja hoida kotityöt, niin saavutat mielenrauhan. Sinulla on myös halua muutokseen, mutta tee se vain oikeista syistä, äläkä puhu muille suunnitelmistasi ennen kuin olet tehnyt tarkat suunnitelmat. Älä usko ketään taikka mitään, ennen kuin olet ottanut asioista selvää.

KAURIS 22.12.–20.1.

Sinulla on näkemystä jostakin asiasta. Tuo se esiin, sillä se saattaa muuttaa tapahtumien kulkua. Sinulla on myös etiäisiä, joita kannattaa nyt seurata. Kuuntele myös sydäntäsi. Rauha ja hiljaisuus vetävät sinua puoleensa. Pysy kotona, sillä matkustelulla ja hillumisella on nyt seurauksia, joita et halua.

VESIMIES 21.1.–19.2.

Käännä katseesi itseesi ja parisuhteeseesi ja selvitä siinä ilmenevät ongelmat. Ilmaise halusi keskusteluun, äläkä huuda, jos haluat saada asiat kuntoon. Kaikkea ylitekemistä kannattaa välttää, liittyipä se sitten suhteisiin, tuhlailuun tai ylensyöntiin.

KALAT 20.2.-20.3.

Mieti, oletko itse rehellinen tai onko kumppanisi rehellinen. Kyseenalaista sekä omia että muiden motiiveja. Pyri totuuteen ja ole huolellinen sanoissasi, ellet halua, että suhteissasi syntyy turhia väärinymmärryksiä. Saat paljon aikaan, mutta muista, että paperityöt ja taustat kannattaa aina tehdä ensin.

Mitä tähdet lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Vuodenvaihteen jälkeen eteen tulee joitakin perheenjäseniin liittyviä tunne-elämän juttuja, joita on hyvä selvittää. Keskustelut saattavat johtaa koko elämäntyyliisi liittyviin muutoksiin, joten istu alas ja harkitse ennen kuin päätät mitään. Seuraa sydäntäsi!

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Katso raha-asioitasi nyt oikeasta perspektiivistä. Jos käteinen loppuu, älä silti velkaannu, äläkä ota muitakaan isoja taloudellisia riskejä. Tee sen sijaan elämäntapamuutoksia, jotka auttavat sinua pysymään kaidalla tiellä. Unohda ylireagointi ja tee kotiläksyt!

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Ole avoin ja kerro mitä haluat, ja mitä olet valmis antamaan takaisin. Tee rehellisyydestä ja totuudesta uudenvuodenlupauksesi. Puhu sinulle tärkeän ihmisen kanssa asioista, jotka vaivaavat ja pääsette parempaan tunnelmaan. Jos taas et tiedä, kuinka toimisit, älä tee mitään.

RAPU 22.6.–22.7.

Rakkaus ja romantiikka sävyttävät vuoden alkua, mikä kohottaa tunnelmaa kummasti. Et pysty pitämään tunteitasi piilossa, joten kerro niistä läheisillesi. Tee myös suunnitelmia koko vuoden varalle, niin tunnet olosi turvallisemmaksi. Nauti kotona ja perheen kanssa oleilusta.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Olen nyt valppaana ja valmiina tekemään muutoksia elämäntyylissäsi, niin vältyt sinua ja läheisiäsi uhkaavalta konfliktilta. Rakas ystävä tai perheenjäsen auttaa sinua, jos olet valmis kuuntelemaan hyviä neuvoja. Laihakin sopu on parempi kuin lihava riita!

NEITSYT 23.8.–22.9.

Kuuntele, tarjoa hellyyttä ja huolenpitoa, niin arvostuksesi muiden silmissä nousee. Joudut myös tekemisiin sekä perheen nuorimpien että vanhimpien jäsenten kanssa ja saat osviittaa siihen, mitkä asiat ovat ensi vuonna pinnalla. Tähtiin on kirjoitettu myös matka, joka liittyy tulossa olevaan isoon elämämuutokseen.

VAAKA 23.9.–22.10.

Aloita uusi vuosi hyvällä fiiliksellä. Vaikka tunne-elämäsi joutuu koetukselle, pidä huolta itsestäsi, ja hoida tilanteet rauhallisesti. Usko itseesi. Ole hyvä kuuntelija ja saat tietoa, joka auttaa myös sinua tekemään myönteisiä muutoksia elämääsi.

skorpioni 23.10.–22.11.

Raha ja tunteet eivät sovi yhteen. Pidä myös kiinni rajoistasi äläkä suostu altavastaajaksi. Ole vastuullinen ja tee se, minkä olet luvannut. Noudata sääntöjä ja ohjeita ja pääset esimiestesi suosioon. Tähdet lupaavat myös romantiikkaa ja pientä matkaa.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Anna nyt menneiden olla menneitä ja aloita uusi luku elämässäsi. Tsekkaa taloudellinen tilanteesi ja ryhdy hommiin: verkostoidu, matkustele ja sovi tapaamisia nykyisten ja uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. Muista kuitenkin tsekata faktat, ennen kuin teet päätöksiä.

KAURIS 22.12.–20.1.

On vaikeaa päästä eteenpäin, jollet ole rehellinen menneisyyden suhteen. Päästä irti negatiivisista vaikutteista ja päätä luopua huonoista tavoista. Kerro muille suunnitelmistasi ja kerää tukea hankkeillesi ystäviltä ja lähipiiriltäsi. Kohtuus ja kuri ovat nyt tarpeen, äläkä anna periksi, niin saat uuden alun.

VESIMIES 21.1.–19.2.

Kutsu vieraita, ja vieraanvaraisuutesi pannaan merkille. Se auttaa sukulaisuus- ja ystävyyssuhteitasi. Ole ystävällinen vanhuksille ja lapsille. Varaa myös kahdenkeskistä aikaa jonkun rakkaan kanssa ja pääset rentoutumaan. Romantiikkaa on luvassa loppiaiseksi!

KALAT 20.2.-20.3.

Varo, ettet nyt sano jotain, mitä joudut katumaan. Älä oleta mitään, mikä liittyy tunne-elämään. Pysyttele lähipäivät perheen ja ystävien parissa. Yhdessäolo ja läheisyys antavat sinulle voimia uuden vuoden koitoksiin. Tarkastele myös koko elämäntilannettasi ja tee arvio siitä, missä olet nyt ja mihin menossa.