Heitä laidan yli tarpeeton taakka.

Rakkaus: Seitsemän vuoden välein ilmaantuva tarkistuskierros on rapujen osalta loppusuoralla, ainoastaan 14.7. jälkeen syntyneet suhtautuvat kriittisesti parisuhteen ongelmiin. Luvassa on 5.10. saakka kestävä inventaario, jossa toimimaton ihmissuhde tulee päätökseen. Koska suurin osa merkkiä on puhdistanut pöydän 2009 syksyn jälkeen, on erityisesti kesäkuisilla tarve irtiottoihin. Impulsiivinen rakkauselämä
herättää suuria tunteita.

28.6.–3.7. syntyneet joutuvat vuoden aikana kasvotusten vahvistuvan tahtonsa kanssa, kompromissien tekeminen parisuhteessa ei ole helppoa.

Ravut joutuvat odottelemaan viehkeää ja romanttista Venusta merkkiinsä aina elokuun 8. päivään saakka. Loppukesästä muodostuu hempeän lempeä, matkustelu, seuraelämä ja intohimoinen parisuhde värittävät aikaa. Siitä kannattaa nauttia, sillä loppuvuosi 17.11. lähtien ei suosi parisuhteen yhteistä aikaa.

Työ ja raha: Epävakaa taloustilanne heijastelee myös ravun vuoteen. Kesäkuiset ovat odottamattomien muutosten keskellä. Kesään mennessä selviää, mihin tienviitta osoittaa. 22.–26.6. syntyneet löytävät itsestään uusia taiteellisia puolia, harrastuksesta saattaa muotoutua kiinnostava työ. Loppuvuoden 5.10. lähtien kesäkuiset omistautuvat työlle. Heinäkuisista ennen 14.7. syntyneet saavat nauttia rauhasta, vuoden 2011 jälkeen on mukava pitää kiinni vanhoista kuvioista. Merkin loppupää joutuu miettimään työn henkistä antia. Tilanne helpottaa lokakuun puolella. 

Hyvinvointi: Lepo ja vapaa-aika tulevat olemaan monelle ravulle pelastus tulevan vuoden aikana. Harvinaisen 
monenlaiset vaatimukset kohdistuvat merkkiin ja altistavat stressille ja kehon epätasapainolle. Ylimääräisille velvoitteille on osattava sanoa ei. Kesäkuu on parasta aikaa matkustaa, elokuu sopii hemmottelulomalle.