Ota käyttöön piilevät kykysi.

Rakkaus: Aivan merkin alkupäässä syntyneet jousimiehet ovat olleet jo keväästä 2011 lähtien melkoisessa pyörityksessä. Samalla, kun ihmissuhdekuvioissa tapahtuu mukavia käänteitä, verottaa epäselvyys, turha kriittisyys ja päättämättömyys parasta romantiikkaa. Marraskuiset elävät joka tapauksessa täydellä liekillä. 23.–26.11. syntyneiden on syytä pitää kiinni totuudesta ja täsmällisyydestä. Näillä eväillä eteen tulevat karikot ja ihmissuhdevyyhdit on helpompi selvitellä.

Jos loppuvuosi 2011 oli merkille kärsimättömyyden ja ärsyyntymisen aikaa, sama teema jatkuu heinäkuun alkuun saakka. Kärsivällisyyttä ja sovittelumieltä tullaan kaipaamaan tavallista enemmän 15.5.–27.6. välisenä aikana. Joulu on jousimiehelle vuoden 2012 kohokohta. 16.12. merkkiin liukuva Venus panee unohtamaan pienet kiistat tai erimielisyydet.    

Työ ja raha: Alkuvuosi ja erityisesti vuoden ensimmäinen viikko on kiireinen talousasioiden ja töiden vuoksi. Erityisesti marraskuisilla on vuoden ensimmäisellä puoliskolla mahdollisuus uuteen työhön tai palkankorotukseen. Vuoden toinen puolisko kesäkuusta eteenpäin houkuttelee ylilyönteihin raha-asioissa. Talouden hoitamisessa on  syytä pitää kieli keskellä suuta, sillä verottaja, vakuutusyhtiö tai muu virallinen taho vaatii täsmällisyyttä. Erityisesti 7.11.–27.11. välisenä aikana on oltava erityisen huolellinen. 14.12. jälkeen syntyneiden puurtaminen tuo heille turvallisen vuoden.

Hyvinvointi: Hienoinen kyllästyminen arkirutiineihin ajaa marraskuisia hakemaan jotain uutta. Kuntoiluinnostus saa alkunsa uuden lajin löytämisestä. Liian rajuja lajeja kannattaa  välttää kevään aikana,  24.1.–13.4 riski nilkan nyrjähtämiselle kasvaa. Liikuntabuumi osuu syksylle 7.10.–17.11.