Neitsyt! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

Älykäs ja erittäin pedantti neitsyt on eläinradan tarkkanäköisin ja analyyttisin merkki.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat äärimmäisen hyvä arvostelukyky, nopea ajattelu ja yksityiskohtien ymmärtäminen. Neitsyt on horoskooppimerkeistä perusteellisin ja ahkerin. Merkin yksi silmäänpistävimmistä piirteistä on usein rakkaus siisteyttä ja järjestystä kohtaan.

Neitsyt huomaa nopeasti, jos jokin asia ei ole kohdillaan. Yleensä hän myös kiinnittää tarkasti huomiota omaan siisteyteensä, ulkomuotoonsa ja hyvinvointiinsa. Neitsyt ei halua kulkea pitkin kyliä nuhjuisena.

Koska neitsyt on niin valtavan tarkkanäköinen, hänellä on taipumus olla liiankin kriittinen. Pahimmillaan neitsyt voi olla pikkuasioista hermostuva nillittäjä, joka sanoo pienistäkin asioista hyvin säpäkästi. Parhaimmillaan neitsyt on kekseliäs salapoliisi, joka näkee läpi valkoisten valheiden ja tulkitsee aukottomasti toisten hiljaisia signaaleja. Jos neitsyt saa pahantekijän kiikkiin, hän on pisteliäs ja taatusti löytää toisen herkimmät kohdat.

Älykkyytensä ansiosta neitsyt pärjää työssä kuin työssä. Merkillä on luontainen taipumus vaatimattomuuteen, minkä vuoksi neitsyt ottaa isotkin kunnianosoitukset usein tyynen rauhallisena vastaan. Analyyttisyydestään huolimatta neitsyestä löytyy roimasti lämpöä. Usein hän kuitenkin pyrkii siihen, ettei näyttäisi tunteitaan valtoimenaan, koska haluaa käyttää energiansa ennemminkin ympäristönsä tarkkailuun kuin ylenpalttiseen intoiluun.

Koska neitsyt rakastaa omaa itsenäisyyttään, hän ei voi sietää pomottamista. Jos neitsyt päätyy esimiesasemaan, hän ei päästä alaisiaan helpolla, koska vaatii työnteolta tarkkuutta ja järjestystä.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Neitsyt arvostaa omaa tilaansa ja itsenäisyyttään yli kaiken. Merkin ominaispiirteisiin kuuluu henkinen pidättyväisyys. Tarkkanäköisyytensä vuoksi neitsyt havaitsee pienimmätkin epäilyttävät piirteet ihmisissä jo kaukaa.

Neitsyen voi olla vaikea ilmaista lämpimiä tunteitaan, mutta löydettyään elämäänsä juuri sopivan ihmisen, neitsyt pitää toisesta kiinni rakastavasti. Neitsyen kumppanin ja ystävien kannattaa kuitenkin varautua siihen, että neitsyt heittää silloin tällöin turhankin osuvia ja piikikkäitä analyysejä heistä.

Merkeistä parhaiten neitsyelle sopivat kauris, rapu, neitsyt ja härkä.

Terveys

Neitsyen kriittinen ja tarkka suhtautuminen maailmaan tuntuu yleensä hänen vatsassaan. Erilaiset kivut ja väänteet ovat neitsyelle tuttuja. Merkin yleinen vointi on kuitenkin usein varsin hyvä, koska neitsyt pitää kehostaan ja mielestään tarkkaa huolta.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan negatiivisesta luonteestaan tunnetut neitsyet takertuvat mielellään pieniin yksityiskohtiin ja ovat taipuvaisia kritisoimaan muita. Heidän on mahdotonta myöntää olevansa väärässä. Neitsyet suhtautuvat lähes pakkomielteisesti terveyteensä ja saattavatkin hurahtaa milloin mihinkin kulttiin, uskomukseen tai trendidieettiin.

Lue lisää: Ahne, itsekäs, kiusaaja... Brittiastrologi listasi horoskooppimerkkien pimeät puolet

Kuuluisia neitsyitä

Äiti Teresa, Sauli Niinistö, Beyoncé Knowles, Agatha Christie, prinssi Harry, Michael Jackson, Urho Kekkonen, Ingrid Bergman, Cameron Diaz, Pink, Hugh Grant, Salma Hayek, Claudia Schiffer

Neitsyt kiteytettynä

 • Neitsyen vahvuudet TOP 5: Kriittisyys, tarkkuus, ahkeruus, ymmärtäväisyys, harkitsevyys
 • Neitsyen heikkoudet TOP 5: Pikkumaisuus, saivartelu, hermostuneisuus, piikikkyys, liiallinen kriittisyys
 • Hallitseva planeetta: Merkurius
 • Onnenpäivä: Keskiviikko
 • Onnenväri: Ruskea, vihreä
 • Onnenkivi: Peridotiitti, sardonyksi
 • Elementti: Maa
 • Luonne: Muuttuva
 • Laatu: Feminiininen, negatiivinen
 • Metalli: Elohopea, nikkeli
 • Kukka: Atsalea, keltavuokko, krysanteemi
 • Eläin: Lemmikit, kotieläimet
 • Onnenluku: 6

Me Naiset julkaisee kunkin horoskooppimerkin luonneanalyysin vuorollaan joka kolmas päivä 13.3.–15.4. aikana. Vaa'an luonneanalyysi julkaistaan lauantaina 31.3.. Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

NEITSYT

On aika laittaa kotia uuteen uskoon. Muutokset piristävät mieltä ja siivoaminen tekee hyvää myös ilmapiirille. Anna romantiikalle tilaisuus.

 

VAAKA

On aika tehdä muutoksia arkeesi. Suunnittele vetosi etukäteen huolellisesti, sillä improvisointi on nyt riskipeliä. Jos jokin epäilyttää, hidasta tahtia.

 

SKORPIONI

On uudistusten aika. Saat kehuja, jotka ovat sekä ilahduttavia että ansaittuja. Rakkauselämääsi on luvassa jotain uutta ja jännittävää.

 

JOUSIMIES

Pidä ohjat omissa käsissäsi. Älä anna epävarman tilanteen käydä liian rankaksi. Suojele mainettasi oikaisemalla väärinkäsitys heti alkuunsa.

 

KAURIS

On aika vähentää turhaa puhetta ja siirtyä toimintaan. Luota siihen, että muut seuraavat esimerkkiäsi. Energiastasi on helppo innostua.

 

VESIMIES

Hidasta tahtia. Sinulla on aikaa, eikä kiirehtimisestä seuraa mitään hyvää. Keskity yhteen asiaan kerrallaan ja ajattele omaa parastasi.

 

KALAT

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. On tärkeää, ettet sulje läheisiäsi ulkopuolelle. Yhdistä voimasi sinua ymmärtävän ihmisen kanssa.

 

OINAS

Pidä itsesi liikkeessä. Tänään on parasta hoitaa tärkeät asiat itse. Hyväntahtoinen läheisesi voi saada vahingossa sotkun aikaan.

 

HÄRKÄ

Ota uudet käänteen ja haasteet vastaan avoimin sylin. Pääset tänään pitkälle olemalla valmis heittäytymään. Ilmassa on romantiikkaa.

 

KAKSONEN

Tee päätöksesi faktojen perusteella. Arvailusta koituu lähinnä harmia tänään. Älä anna kenenkään päättää asioistasi puolestasi.

 

RAPU

Testaa jotain uutta ja nauti rikastuttavista kokemuksista. On aika antaa tunteiden näkyä. Ihmissuhderintamalla puhaltavat jännittävät tuulet.

 

LEIJONA

Hidasta tahtia. On aika pitää tauko kuluttavasta kuviosta ja keskittyä hyvinvointiisi. Laadi tulevia päiviä varten aukoton suunnitelma.   

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

NEITSYT

On hyvä hetki investoida rahaa sinulle tärkeään asiaan. Älä ota ulkopuolisen sanoja liian kirjaimellisesti. Sinun on nyt vedettävä omat johtopäätöksesi.

 

VAAKA

Ole valmis satsaamaan pelin hieman enemmän kuin muut. Saat tahtosi läpi, jos sisusi ei petä. Älä jää odottamaan, että joku muu tekisi asiat puolestasi.

 

SKORPIONI

Kerro niin huolistasi kuin hyvistä ideoistasikin. Älä jää väittelemään itsepäisen tyypin kanssa. Pyri umpikujasta eteenpäin mahdollisimman pikaisesti.

 

JOUSIMIES

Joku saattaa painostaa sinua tekemään jotain radikaalia. Kuuntele ennen kaikkea itseäsi. Sinun on tehtävä ratkaisusi oman vainusi perusteella.

 

KAURIS

Nyt on hyvä hetki miettiä tulevaisuutta ja turvallisuutta. Tee ratkaisuja, jotka rakentavat suunnitelmillesi vakaata pohjaa. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin.

 

VESIMIES

Suuntaa energiasi johonkin rakentavaan. Älä tee hätiköityjä johtopäätöksiä, jos olosi on toistaiseksi epävarma. Lähde liikkeelle asioista, joista olet varma.

 

KALAT

Sinun on tehtävä strategiaasi pieniä parannuksia, jos haluat välttää yhteentörmäyksen. On aika säästää pahan päivän varalle. Lykkää suuret hankinnat myöhemmäksi.

 

OINAS

Auttamisen halusi on nyt rajaton. Pidä samalla huolta itsestäsi, jotta omat tarpeesi eivät unohtuisi. Huolellinen suunnittelu palkitaan.

 

HÄRKÄ

Älä anna negatiivisten tunteiden johtaa huonoihin päätöksiin. Kerää faktat, ennen kuin teet mitään radikaalia. Jalat maassa -asenne on valttisi.

 

KAKSONEN

Sinun on aika myydä ideasi muille. Älä kaunistele asioita, vaikka siihen tarjoutuisikin tilaisuus. Rehellisyys on kannaltasi paras vaihtoehto.

 

RAPU

Vietä aikaa kumppanin tai hyvien ystävien kanssa. Työ ja huvi sekoittuvat tänään, mikä johtaa kiinnostaviin tilaisuuksiin. Pidä silmät auki.

 

LEIJONA

Tunteet nousevat pintaan, kun arka puheenaihe on pöydällä. Harkitse sanojasi tarkkaan. Kuuntele kärsivällisesti, mitä sanottavaa muilla on asiasta.