Jousimies! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

Kaamoksen keskellä syntynyt jousimies ei ime itseensä talven synkkyyttä. Sen sijaan hän kääntää kaamoksen voitokseen, ja osoittautuu eläinradan suurimmaksi optimistiksi ja varsinaiseksi idealistiksi.

Jousimiehen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu hänen vankkumaton elämänilonsa ja uskonsa siihen, että kaikki kyllä kääntyy hyväksi. Merkin ominaisuuksiin kuuluu ehdottomasti luottamus myös omiin ideoihin ja haaveisiin.

Optimistisuutensa takia jousimies on varsin mukavaa seuraa, ja usein hänet tunnetaankin sosiaalisena sukkulana. Merkki tähtää kaikilla elämän osa-alueilla rohkeasti eteenpäin ja tähtää rennosti kohti unelmiaan. Itsevarmuutensa ja elämänilonsa vuoksi jousimiehiä pidetään karismaattisina tyyppeinä.

Koska jousimies vain harvoin joustaa omista tavoitteistaan ja ihanteistaan, hän saattaa välillä äityä liialliseen sovinnaisuuteen, fanaattisuuteen ja itsekkyyteen. Muut saattavat pitää jousimiestä lopullisten totuuksien laukojana, joka ei osaa ottaa muita huomioon.

Jousimies on tunnettu avoimuudestaan, joten hänen puoleensa kannattaa kääntyä silloin, kun haluaa rehdin ja rehellisen mielipiteen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, ettei jousimies kainostele sanoissaan. Ammateista jousimiehelle passaa hyvin esimerkiksi opettaja tai matkaopas, koska hän nauttii seikkailuista ja siitä, että joku kuuntelee häntä.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Jousimiehen luonteeseen kuuluu se, että hän haluaa jatkuvasti elämäänsä uusia haasteita ja seikkailua. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei jousimies pysty sitoutumaan. Kumppaniltaan jousimies kaipaa yllätyksiä ja hauskuutta. Liian yksitoikkoinen suhde ei jousimiestä innosta.

Toisista merkeistä parhaiten jousimiehelle sopivat kumppaniksi oinas, kaksoset, vesimies ja vaaka.

Terveys

Koska jousimies nauttii seuraelämästä, siihen liittyvät haasteet ovat hänelle tuttuja. Esimerkiksi haasteet maksanseudulla eivät ole ennenkuulumattomia.

Moni jousimies haluaa ylittää itsensä myös urheilun saralla, joten merkille tapahtuu toisinaan haavereita myös liikunnan parissa.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan hienotunteisuus ei ole karkeiden, kiihkeiden ja vaaroista pitävien jousimiesten hyveitä. Röyhkeät jousimiehet eivät anna minkään estää itseään. He välttelevät velvollisuuksia ja syyllistyvät helposti syrjintään.

Lue lisää: Ahne, itsekäs, kiusaaja... Brittiastrologi listasi horoskooppimerkkien pimeät puolet

Kuuluisia jousimiehiä

Taylor Swift, Steven Spielberg, Brad Pitt, Walt Disney, Tina Turner, Christina Aguilera, Jane Austin, Jean Sibelius, Alyssa Milano, Scarlett Johansson, Jake Gyllenhaal, Miley Cyrus, Ludwig van Beethoven, Winston Churchill, Milla Jovovich

Jousimies kiteytettynä

 • Jousimiehen vahvuudet TOP 5: Optimismi, idealismi, kunnianhimo, valloittavuus, rehellisyys
 • Jousimiehen heikkoudet TOP 5: Fanaattisuus, karkeus, itsekkyys, piittaamattomuus, ailahtelevaisuus
 • Hallitseva planeetta: Jupiter
 • Onnenpäivä: Torstain
 • Onnenväri: Vaaleansininen
 • Onnenkivi: Topaasi, ametisti
 • Elementti: Tuli
 • Luonne: Muuttuva
 • Laatu: Maskuliininen, positiivinen
 • Metalli: Tina
 • Kukat: Narsissi, atsalea, vuokko, neilikka
 • Eläin: Hevonen
 • Onnenluku: 3, 5, 7

Me Naiset julkaisee kunkin horoskooppimerkin luonneanalyysin vuorollaan joka kolmas päivä 13.3.–15.4. aikana. Kauriin luonneanalyysi julkaistaan maanantaina 9.4. Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

NEITSYT

On aika laittaa kotia uuteen uskoon. Muutokset piristävät mieltä ja siivoaminen tekee hyvää myös ilmapiirille. Anna romantiikalle tilaisuus.

 

VAAKA

On aika tehdä muutoksia arkeesi. Suunnittele vetosi etukäteen huolellisesti, sillä improvisointi on nyt riskipeliä. Jos jokin epäilyttää, hidasta tahtia.

 

SKORPIONI

On uudistusten aika. Saat kehuja, jotka ovat sekä ilahduttavia että ansaittuja. Rakkauselämääsi on luvassa jotain uutta ja jännittävää.

 

JOUSIMIES

Pidä ohjat omissa käsissäsi. Älä anna epävarman tilanteen käydä liian rankaksi. Suojele mainettasi oikaisemalla väärinkäsitys heti alkuunsa.

 

KAURIS

On aika vähentää turhaa puhetta ja siirtyä toimintaan. Luota siihen, että muut seuraavat esimerkkiäsi. Energiastasi on helppo innostua.

 

VESIMIES

Hidasta tahtia. Sinulla on aikaa, eikä kiirehtimisestä seuraa mitään hyvää. Keskity yhteen asiaan kerrallaan ja ajattele omaa parastasi.

 

KALAT

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. On tärkeää, ettet sulje läheisiäsi ulkopuolelle. Yhdistä voimasi sinua ymmärtävän ihmisen kanssa.

 

OINAS

Pidä itsesi liikkeessä. Tänään on parasta hoitaa tärkeät asiat itse. Hyväntahtoinen läheisesi voi saada vahingossa sotkun aikaan.

 

HÄRKÄ

Ota uudet käänteen ja haasteet vastaan avoimin sylin. Pääset tänään pitkälle olemalla valmis heittäytymään. Ilmassa on romantiikkaa.

 

KAKSONEN

Tee päätöksesi faktojen perusteella. Arvailusta koituu lähinnä harmia tänään. Älä anna kenenkään päättää asioistasi puolestasi.

 

RAPU

Testaa jotain uutta ja nauti rikastuttavista kokemuksista. On aika antaa tunteiden näkyä. Ihmissuhderintamalla puhaltavat jännittävät tuulet.

 

LEIJONA

Hidasta tahtia. On aika pitää tauko kuluttavasta kuviosta ja keskittyä hyvinvointiisi. Laadi tulevia päiviä varten aukoton suunnitelma.   

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

NEITSYT

On hyvä hetki investoida rahaa sinulle tärkeään asiaan. Älä ota ulkopuolisen sanoja liian kirjaimellisesti. Sinun on nyt vedettävä omat johtopäätöksesi.

 

VAAKA

Ole valmis satsaamaan pelin hieman enemmän kuin muut. Saat tahtosi läpi, jos sisusi ei petä. Älä jää odottamaan, että joku muu tekisi asiat puolestasi.

 

SKORPIONI

Kerro niin huolistasi kuin hyvistä ideoistasikin. Älä jää väittelemään itsepäisen tyypin kanssa. Pyri umpikujasta eteenpäin mahdollisimman pikaisesti.

 

JOUSIMIES

Joku saattaa painostaa sinua tekemään jotain radikaalia. Kuuntele ennen kaikkea itseäsi. Sinun on tehtävä ratkaisusi oman vainusi perusteella.

 

KAURIS

Nyt on hyvä hetki miettiä tulevaisuutta ja turvallisuutta. Tee ratkaisuja, jotka rakentavat suunnitelmillesi vakaata pohjaa. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin.

 

VESIMIES

Suuntaa energiasi johonkin rakentavaan. Älä tee hätiköityjä johtopäätöksiä, jos olosi on toistaiseksi epävarma. Lähde liikkeelle asioista, joista olet varma.

 

KALAT

Sinun on tehtävä strategiaasi pieniä parannuksia, jos haluat välttää yhteentörmäyksen. On aika säästää pahan päivän varalle. Lykkää suuret hankinnat myöhemmäksi.

 

OINAS

Auttamisen halusi on nyt rajaton. Pidä samalla huolta itsestäsi, jotta omat tarpeesi eivät unohtuisi. Huolellinen suunnittelu palkitaan.

 

HÄRKÄ

Älä anna negatiivisten tunteiden johtaa huonoihin päätöksiin. Kerää faktat, ennen kuin teet mitään radikaalia. Jalat maassa -asenne on valttisi.

 

KAKSONEN

Sinun on aika myydä ideasi muille. Älä kaunistele asioita, vaikka siihen tarjoutuisikin tilaisuus. Rehellisyys on kannaltasi paras vaihtoehto.

 

RAPU

Vietä aikaa kumppanin tai hyvien ystävien kanssa. Työ ja huvi sekoittuvat tänään, mikä johtaa kiinnostaviin tilaisuuksiin. Pidä silmät auki.

 

LEIJONA

Tunteet nousevat pintaan, kun arka puheenaihe on pöydällä. Harkitse sanojasi tarkkaan. Kuuntele kärsivällisesti, mitä sanottavaa muilla on asiasta.