Kauris! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

Vuodenvaihteen tienoolla syntynyt kauris on varsinainen selviytyjä. Merkki pyrkii aina tekemään kaiken mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti, eikä hän halua hukata aikaansa laiskotteluun.

Sinnikkyys, arjen pienten ilojen arvostaminen ja pyyteetön suhtautuminen elämään ovat kauriin vahvuuksia. Merkki tunnetaan käytännöllisyydestään ja kurinalaisuudestaan.

Vahvuuksissa itää kauriin heikkouksien siemen. Vahvan sitoutumishalunsa vuoksi kauris saattaa kangistua helposti kaavoihin. Merkki saattaa pahimmillaan alkaa suorittaa elämäänsä mekaanisesti, eikä osaa ajatella asioita useammalta näkökannalta. Myös kauriin arvostus järjestystä kohtaan saattaa kääntyä itseään vastaan ja muuttua pakonomaiseksi.

Kun kauris jotain lupaa, hänen sanansa myös pitää.

Työntekijänä kauris on ehdoton helmi, joka sopii oikeastaan mihin tahansa pestiin, kunhan hän itse kokee työnsä merkityksellisenä. Kun kauris jotain lupaa, hänen sanansa myös pitää. Merkki ei kaihda kovaa työntekoa, eikä sitä että hänen kätensä hieman likaantuisivat työn tiimellyksessä. Järjestelmällinen työ ja rutiinit tuovat kauriille varmuutta työntekoon. 

Pitkäjänteisyytensä takia kauris saavuttaa ennen pitkää kaikki tavoitteensa, jotka asettaa. Työelämässä merkin löytää usein korkeasta asemasta. Esimiestyö sopii kauriille hyvin, koska merkki taitaa organisoinnin ja osaa kohdella alaisiaan ystävällisen tasapuolisesti. Kauriilla on myös taipumusta taidealoille. Merkki janoaa ympärilleen kauneutta ja seesteistä ympäristöä, ja on loistava pitämään kiinni omista visioistaan.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Kauris on ihmissuhteissa harkitulla tavalla kranttu. Hän nauttii ennen kaikkea omasta rauhastaan ja tarkasti valikoitujen läheisten seurasta. Kauris ei rakastu helposti, mutta jos niin sattuu käymään, hän laittaa ihan kaiken peliin. Erityiseksi seuraihmiseksi kaurista ei voi kutsua.

Kauriin vastuunkanto ulottuu myös perhe- ja rakkauselämän puolelle. Parisuhteessa se saattaa tuottaa ongelmia, koska kauriilla on taipumusta ottaa harteilleen hoidettavaksi ihan kaikki.

Toisista merkeistä parhaiten kauriille sopivat kumppaniksi härkä, vaaka, skorpioni ja kalat.

Terveys

Tiukka itsekuri voi johtaa kauriin kohdalla suoranaiseen itseruoskintaan. Merkki on altis mielen sairauksille kuten masennukselle. Myös ihosairaudet ja selkäjumit ovat kauriille tavallista yleisempiä.

Kauriin kannattaa pitää erityistä huolta siitä, että hän saa elämässään tarpeeksi lepoa. Merkille luontaisin tapa lievittää stressiä on vetäytyä omiin oloihin.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan kauriit ovat anteeksiantamattomuudessaan ja pikkumaisuudessaan pitkäjänteisiä. He ovat myös valmiita tekemään mitä vain säilyttääkseen sosiaalisen asemansa.

Lue lisää: Ahne, itsekäs, kiusaaja... Brittiastrologi listasi horoskooppimerkkien pimeät puolet

Kuuluisia kauriita

Herttuatar Catherine, Elvis Presley, Orlando Bloom, David Bowie, Janis Joplin, Diane Keaton, Annie Lennox, Jared Leto, Sienna Miller, Kate Moss, David Lynch

Kauris kiteytettynä

 • Kauriin vahvuudet TOP 5: Päättäväisyys, kunnianhimo, sinnikkyys, luotettavuus, käytännöllisyys
 • Kauriin heikkoudet TOP 5: Pidättyväisyys, itsekkyys, kaavoihin kangistuminen, suorittaminen, epäileväisyys
 • Hallitseva planeetta: Saturnus
 • Onnenpäivä: Lauantai
 • Onnenväri: Vihreä, ruskea
 • Onnenkivi: Gagaatti, onyksi
 • Elementti: Maa
 • Luonne: Johtava
 • Laatu: Passiivinen, negatiivinen
 • Metalli: Lyijy, hopea
 • Kukka: Orvokki, puna-apila, neilikka, joulutähti
 • Eläin: Vuohi
 • Onnenluvut: 8, 9

Me Naiset julkaisee kunkin horoskooppimerkin luonneanalyysin vuorollaan joka kolmas päivä 13.3.–15.4. aikana. Vesimiehen luonneanalyysi julkaistaan torstaina 6.4. Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Ota muutokset vastaan avoimin sylin. Saat päivästä enemmän irti, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät. On aika heittäytyä hetken vietäväksi.

 

SKORPIONI

Usko asiaasi, niin alkaa tapahtua. Positiivinen asenne kantaa sinut tänään pitkälle. Rohkaistu kertomaan mielipiteesi, vaikka se eroasi yleisestä näkemyksestä.

 

JOUSIMIES

Muista sinua auttanutta ihmistä vastapalveluksella. Läsnäolostasi voi olla tänään paljon hyötyä. Älä aliarvioi omaa vaikutusvaltaasi.

 

KAURIS

Haluat saada aikaan muutoksia. Jännitys ja uutuudet vetävät sinua puoleensa. Ole avoin ehdotuksille ja unohda tuomitseminen.

 

VESIMIES

Suuntaa energiasi työprojekteihin. Hyvä keskittymiskyky on tänään tarpeen. Älä anna pikkuasioiden viedä huomiotasi pois olennaisesta.

 

KALAT

Ulkoiset muutokset piristävät mieltä. Heittäydy luovaksi ja uudista vaikkapa vaatekaappiasi tai kampaustasi. Onnenpotku odottaa sinua aivan kulman takana.

 

OINAS

Lähde liikkeelle. Valmistaudu henkisesti siihen, että saat osaksesi myös kritiikkiä. Huonoin vaihtoehto tällä erää olisi paikoilleen jääminen.

 

HÄRKÄ

Hätiköity johtopäätös tietää ongelmia. Tee asiat huolellisesti alusta alkaen. Kärsivällisyys on tänään paras valttisi.

 

KAKSONEN

Kilpailijasi jäävät nopeasti kauas taakse, kun otat nokkeluutesi käyttöön. Pidä ajatuksesi käsillä olevassa hetkessä, niin olet lyömätön.

 

RAPU

Tee jotain vain ja ainoastaan omaksi iloksesi. On hemmottelun ja hauskanpidon aika. Vietä laatuaikaa parhaaksi katsomassasi seurassa.

 

LEIJONA

Kuuntele kärsivällisesti, mitä sinulle sanotaan. Vedä johtopäätöksesi vasta sitten. Saat ehdotuksen, josta kannattaa kieltäytyä kohteliaasti.

 

NEITSYT

Päivä sisältää tapaamisen, josta voit ammentaa inspiraatiota tuleviin tapahtumiin. Tarjolla on nyt haasteita ja yllätyksiä. On aika opetella uusia taitoja.            

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Jos meno on liian hidasta sinun makuusi, anna tapahtumille eteenpäin auttava potku. Uskalla olla oma itsesi. Olet nyt parhaimmillasi johtavassa roolissa.

 

SKORPIONI

On aika hoitaa perheeseen liittyviä asioita pois päiväjärjestyksestä. Pidä huolta siitä, että kotisi on viihtyisä ja juuri sinun tarpeisiisi sopiva.

 

JOUSIMIES

Hoida velvollisuutesi jättämättä kenellekään varaa kritisoida sinua. Selvitä hankalat asiat itse, sillä välikäsistä koituu tänään helposti harmeja.

 

KAURIS

Pidä raha-asiat piilossa turhan laajalta yleisöltä. Käy läpi vaihtoehtojasi. Nyt on aika punnita kaikessa rauhassa seuraavia siirtoja.

 

VESIMIES

Valitse tarkkaan, mihin satsaat aikasi ja energiasi. Seuraa omaa polkuasi, vaikka se ei olisi kaikille mieliksi. Sinun on aika ajatella itseäsi.

 

KALAT

Tunteet myrskyävät tänään. Päivä sisältää tilanteita, jotka saavat sinut hetkeksi eksyksiin. Luota sydämeesi, niin päädyt oikeaan ratkaisuun.

 

OINAS

Epävarma tilanne voi koetella hermojasi. Pidä huolta itsestäsi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Luovuus pelastaa sinut hankalasta tilanteesta.

 

HÄRKÄ

Älä pidättele tunteitasi, vaan päästä ne ulos. Muista pitää mielesi avoimena ja olla valmis keskustelemaan. Liian jyrkät mielipiteet vain hidastavat sinua.

 

KAKSONEN

On aika lähteä nauttimaan ihmisten seurasta. Maisemanvaihdos saa mielikuvituksesi liikkeelle. Ryhdy suunnittelemaan rohkeaa siirtoa lähitulevaisuuteen.

 

RAPU

Aloita uusi harrastus tai tutustu lähemmin tuoreeseen tuttavaan. Sukulaisella tai perheenjäsenellä on sinulle jotain kerrottavaa. Ole huolellinen tunteita tulkitessasi.

 

LEIJONA

Älä lipsu liiallisuuksiin. Haluat nähdä arjessasi muutoksia, mutta lähde silti liikkeelle pienillä askelilla. Pidä ennen kaikkea kiinni budjetistasi.

 

NEITSYT

Saat hyväksynnän ja taustatukea ideallesi. Ota kaikki irti saamastasi avusta. Yksin esteiden keskellä taisteleminen on tarpeettoman rankkaa.