Kuumia romansseja ja intohimon tuulia? Rentoa lojumista vai supertehokasta sporttailua? Astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä tähdet povaavat tälle kesälle.

KAKSONEN 22.5.–22.6.

Rakkaus/ihmissuhteet: Kaksonen on käynyt alkukesän vääntöä, mutta nyt on rauha maassa. Ihmissuhdeasiat tuntuvat soljuvan paljon helpommin kesäkuun jälkipuoliskolla. Kiire ja pieni särmikkyys leimaavat kesäkuuta, mutta yleisvaikutelma jää huikeasti plussan puolelle. Vaikka kaksosen paras vauhti hieman hiipuukin 25.6. jälkeen, on sosiaalinen elämä heinäkuussa kiitettävän vilkasta. Romantiikannälkäiset saavat nauttia alkukesän ihanuudesta aina 18.7. saakka. Heinäkuun lopulla tunteet hieman viilenevät. Loppukesällä tarkistellaan jo kesäromanssin jatkuvuutta, 9.8. jälkeen arkikiireet rokottavat parisuhdeaikaa.

Loma/vapaa-aika: Kesä on kaksoselle vauhdikas ja tapahtumarikas alusta loppuun. Toukokuiset tuntevat talven ja kevään jälkeen tarvetta irtaantua liian tiukoista aikatauluista tai velvollisuuksista: osa löytää itsensä kaukomailta saakka. Golf-, soutu- tai juoksuharrastus hiipuu hieman keskikesällä, mutta innostaa jälleen elokuun toiselta viikolta. Loppukesä on marjapoimijalle tai maratoonarille melkoista suorittamista, upea virtapiikki takaa menestyksellisiä suorituksia.

Kesän kompastuskivet: Tänä kesänä kaksonen ei juuri kompastele: kesän planeettakuviot kannustavat enemmänkin onnistumaan. Kuun vaihteessa syntyneiden rahankäyttö voi aiheuttaa kesän aikana sanomista, 9.–14.6. syntyneiden terveystilanne vaatii tarkistusta.

RAPU 22.6.–22.7.

Rakkaus/ihmissuhteet: Jos kevät herätteli ravun sosiaalisen elämän ja osalla myös romanttisen puolen henkiin, alkukesästä ihmissuhderintamalla on huomattavasti hiljaisempaa. Juhannusjuhlat sujuvat rauhallisesti läheisten seurassa. Intohimon tuulet puhaltavat merkkiin jälleen 25.6. jälkeen: sinkut villiintyvät keskikesällä ja varatuilla ravuilla lepo ja loma tekevät hyvää hormonitasapainolle. Merkin loppupäässä syntyneillä kiihkeä kesä jatkuu aina elokuun toiselle viikolle saakka. Heinäkuun jälkipuoliskolla sosiaalinen elämä on vilkkainta, ja rapu osallistuu kesäjuhliin ja tapahtumiin innokkaasti. 22.–27.6. syntyneillä kesän parhaat hetket ajoittuvat 11.8. jälkeen, kuun vaihteessa syntyneet tunnelmoivat läpi kesän.

Loma/vapaa-aika: Kevään mukavan lomailu- ja hemmottelujakson jälkeen ravun rentoutumisen hetket jäävät kesäkuussa vähemmälle. Kun toimintapommi Mars vielä saapuu merkkiin 25.6., kuntokuuri, mökkiremontti tai vaativa kesätyö pitää kesäkuussa syntyneet ravut kiireisinä. Heinäkuiset hyppäävät omaan tehorumbaansa 9.7.–9.8., ja lavatanssiharrastajilla tai maratonille tähtäävillä on käytössään huikea energiapiikki. Rapu on kesän kuluessa hieman levoton ja tekee nopeita ja impulsiivisia reissupäätöksiä. Loppukesä 9.8. jälkeen on lomailijalle selvästi rauhallisempi.

Kesän kompastuskivet: Toimintapommi Marsin liikkuessa merkissä 25.6.–9.8. ravulla on käytettävissään huikea energiamäärä. Mars-energian purkaminen voi hankalimmillaan tarkoittaa toisten komentamista, kiukun purkamista ja räjähdysalttiutta. 9.–13.7. syntyneet tekevät nopeita käänteitä, jotka kaduttavat myöhemmin.

LEIJONA 22.7.–23.8.

Rakkaus/ihmissuhteet: Tulossa on vuosisadan kesä, ja monet viettävät ikimuistoisen onnellisia hetkiä kultansa kainalossa. On ihme, ellei sinkkuleijona nyt löydä mieleistään seuraa. Romantiikan papitar Venus saapui merkkiin 5.6. ja sulostuttaa leijonien elämää koko kesän, paitsi 18.–30.7. Heinäkuisilla jellonilla sosiaalisin jakso osuu kesäkuun ensimmäiselle puoliskolle. Elokuiset nautiskelevat matkojen, kesäjuhlien, festivaalien sekä romantiikan annista juhannuksen alusviikolta lähtien. Kesä–heinäkuun taitteessa etenkin 9.–13.8. syntyneet viettävät kesän mieleenpainuvimpia hetkiä. 11.8. päättyy leijonan onnekas Jupiter-vuosi, joka kaikkine mukavine käänteineen saapuu seuraavan kerran vuonna 2026. Suuria tunteita on joka tapauksessa luvassa pitkälle syksyyn.

Loma/vapaa-aika: Heinäkuiset viettävät parasta loma-aikaansa heti alkukesällä, ja liikuntapainotteinen kesä starttaa parhaimmillaan 9.8. Elokuisille tulee harvinaisen sosiaalinen kesä jo juhannusviikolta lähtien. 9.8. jälkeen leijonat päätyvät golfkentälle, purjehtimaan tai lenkkipolulle. Liikuntainnostus jatkuu syyskuun lopulle.

Kesän kompastuskivet: Tuhlaaminen! Mieti, mihin rahasi laitat, sillä kesän lopulla matti voi olla kukkarossa.

NEITSYT 23.8.–23.9.

Rakkaus/ihmissuhteet: Alkukesä on tapahtumaköyhä, ja pienet ärtymyksen puuskat vaivaavat etenkin syyskuisia. Juhannusjuhlille ei ole luvassa suuria romantiikan sykkeitä, mutta mieliala, energiakäyrä ja lomanviettotunnelma ovat huomattavasti korkeammalla juhannuksen jälkeen. Rakkauden lähettiläs Venus kiertää merkkiin 18.7. mutta jää vierailulle vain 31.7. saakka. Romanttiset tunnelmat odotuttavat itseään syksyyn. 23.–28.8. syntyneet juhlistavat jo 11.8. jälkeen Jupiterin saapumista merkkiin. Osalle se tarkoittaa parisuhteen uutta upeaa alkua.

Loma/vapaa-aika: Alkukesä on monelle neitsyelle työntäyteinen. Energinen lomajakso osuu heti juhannuksen jälkeen, jolloin elokuiset ehtivät parhaiten mökkitunnelmaan. Syyskuisten paras lomajakso starttaa heinäkuun toiselta viikolta matkusteluineen ja juhlineen. Energiakäyrä on ylhäällä 9.8. saakka: kotona tai mökillä riittää puuhaa, puistojumppa tai tanssikurssi innostaa purkamaan energiaa. Koko kesän upeimmat lomakuviot alkavat 11.8. jälkeen. 23.–28.8. syntyneitä odottaa loppukesästä unelmaloma.

Kesän kompastuskivet: Elokuiset eivät osaa olla armollisia itselleen. Kun kesällä pitäisi ladata akkuja, työ viekin mennessään. Terveyshaasteet runtelevat merkkiä, on kesäflunssaa tai kuumepäiviä.

VAAKA 23.9.–23.10.

Rakkaus/ihmissuhteet: Syyskuisille vaaoille alkukesä kääntyy lämpimien ihmissuhteiden vaalimiseen. Osalle se tarkoittaa mieluista lastenhoitoprojektia, toisille taas vilkasta kyläilyä tai kesätapahtumien koluamista. Lokakuisten sosiaalinen kesä käynnistyi juhannusviikolla. Romanttisimmat keskikesän juhlatunnelmat kuuluvat tänä kesänä 5.–13.10. syntyneille. Vaikka kesän ihmissuhteissa onkin helppoutta, voi 25.6. jälkeen alkava kuuden viikon jakso tuoda pieniä mutkia matkaan. Nalkuttava naapuri tai juopotteleva sukulainen voi olla melkoinen takiainen. 12.10. jälkeen syntyneille matkat tuovat heinäkuulle ja elokuun alkuun kipinää, loppukesä 9.8. jälkeen herättelee sekä romanttisia toiveita että eroottisen huuman. Sinkkuvaaka löytää elokuun pimenevistä illoista jännityksen aiheita.

Loma/Vapaa-aika: Juhannuksen jälkeen alkukesän vauhti on hiipunut ja moni vaaka haluaa nauttia levosta. Heinäkuun viimeisellä ja elokuun ensimmäisellä viikolla matkustelu tulee ajankohtaiseksi. Vilkas loppukesä on vaa’alle tasapainoisempi, ja lomassa on nautinnollisempia piirteitä. Tunnelma jatkuu pitkälle syksyyn.

Kesän kompastuskivet: Vaaka kerää liian suuren määrän tekemistä, eivätkä lepo ja rentoutuminen onnistu. Etenkin 10.–14.10. syntyneet tekevät harkitsemattomia ratkaisuja. 4.–8.10. syntyneet sortuvat dominoimaan läheisiään.

SKORPIONI 23.10.–22.11.

Rakkaus/ihmissuhteet: Skorpioni sai nauttia erityisen mukavasta ja sosiaalisesta loppukeväästä, ja siksi alkukesä ei välttämättä ollut romanttisessa mielessä paras mahdollinen. 25.6. jälkeen kesä tarjoaa parisuhteen harmoniaa, intohimon tuulia ja mukavaa yhdessäoloa. Yhteinen taloprojekti, harrastus tai matkustelu pitää parisuhteen elinvoimaisena. Sinkkuskorpioni on heinäkuun toisella ja kolmannella viikolla rohkea, sanavalmis ja aloitteellinen, 9.8. jälkeen on aika tarkistaa syttyneen kipinän kestävyyttä. Aivan merkin loppupäässä syntyneet ovat kriittisiä: huono parisuhde tulee monella päätökseen pitkän harkinnan jälkeen.

Loma/vapaa-aika: 25.6. alkava kuuden viikon jakso on suotuisa kesä-heinäkuun taitteessa lokakuisille ja 9.7. jälkeen marraskuisille. Skorpioni ei tänä kesänä tunnelmoi joukkotapahtumissa: liikunnallinen perheloma urheiluopistolla tai golfkentällä ajaa asiansa, osa hakeutuu yksinäiselle mietiskelymatkalle. Työpaineet alkavat jo 9.8. jälkeen ja pakottavat takaisin sorvin ääreen.

Kesän kompastuskivet: 20.–22.11. syntyneet palaavat loppuvuoden 2014 tunnelmiin, sillä seitsenvuotiskriisi puskee väkisinkin kesän kulkuun. Oman pimeän puolen kohtaaminen voi pahimmillaan olla riskin ottamista, uhkapelaamista ja alavireisyyttä. Kesä nostaa pintaan skorpionin perisynnin: mustasukkaisuuden ja omistamisen pakkomielteen.

JOUSIMIES 23.11.–23.12.

Rakkaus/ihmissuhteet: Jousimiehen kesä on yhtä ilotulitusta. Joulukuisilla romantiikka on kukoistanut juhannuksen alusviikolta lähtien. Kesä tulee olemaan hekumallinen lukuun ottamatta heinäkuun jälkimmäistä puoliskoa, jossa voi ilmaantua erimielisyyksien aiheita. Koska sosiaalinen Venus suosii merkkiä lokakuun alkuun saakka, on jousimiehen vaellusvietti aktiivinen vielä loppukesästä ja alkusyksystä. Häitä ja sukujuhlia on luvassa yllin kyllin.

Loma/vapaa-aika: Kesän parasta antia ovat ihmissuhteet, ja siksi jousimies on valmis menemään kauas saadakseen olla rakastamiensa ihmisten lähellä. Kiireettömyys leimaa keskikesän kulkua. 10.–14.12. syntyneille kesä–heinäkuun taite tulee olemaan erityisen mielenkiintoinen, ja kesän upein juhlahetki tai matka osuu kohdalle. Loppukesä 9.8. jälkeen on jousimiehen liikuntaparatiisi: energiaa riittää vaikka kolmelle maratonille.

Kesän kompastuskivet: Marraskuiset eivät osaa päästää irti velvollisuuksistaan. Syksy tulee vaativana vastaan, eivätkä akut ole kesän aikana latautuneet. Kuun vaihteessa syntyneet kärsivät itsetunnon puutteesta ja kyvystä tarttua haluamiinsa asioihin. Kesä tuntuu siksi turhalta haahuilulta.

KAURIS 23.12.–21.1.

Rakkaus/ihmissuhteet: Kauriin alkukesässä ei ollut kovin suuria romantiikan aaltoja: arkinen puuhastelu, puutarhatyöt tai lastenhoito vaativat enemmän huomiota. Loppukevään jännitteiden jälkeen kaikki rauha on kuitenkin pala paratiisia. Nyt juhannuksen jälkeen rauha on vaihtunut kärsimättömyydeksi, joka joulukuisilla on pahimmillaan kesä–heinäkuun taitteessa ja tammikuisten riesana 9.7. jälkeen. Heinäkuun lopun kivoja juhlia, matkoja ja kesätapahtumia ei kannata pilata riitelyllä. Kesän mukavimmat tuulet puhaltavat 11.8. jälkeen: loppukesä ja alkusyksy tarjoavat sekä sinkulle että vakiintuneelle sykähdyttäviä hetkiä.

Loma/vapaa-aika: Juhannuksen jälkeen lomailevat kauriit saavat unohtaa laiskottelun ja hemmottelun. Muutto, remontti, lasten kesäloma tai ystävän häiden järjestely vie odottamattoman paljon energiaa ja aikaa, ja pinna kiristyy vähemmästäkin. Kauriin sosiaalisin jakso osuu 18.7. jälkeen heinäkuun loppupuoliskolle, missä mukavat mökkilomat, matkat ja juhlat ovat ajankohtaisia. 23.–28.12. syntyneiden parhaat lomahetket osuvat 11.8. jälkeen. Loppukesä on näille kauriille levon ja rentoutumisen tyyssija, josta muut kauriit saavat nauttia vasta syksyn tullen.

Kesän kompastuskivet: Merkkiin osunut muutospaine tuo levottomuutta 10.–14.1. syntyneiden kesään, harkinta suurten elämänmuutosten kohdalla on paikallaan. Osa tekee liian nopeita käänteitä asumisen, parisuhteen tai työn vaihdoksen suhteen.

HÄRKÄ 21.4.–22.5.

Rakkaus/ihmissuhteet: Härkä saa vilkkaan sosiaalisen loppukevään jälkeen tyytyä kuivakkaan hiljaiseen alkukesään. Rakkauselämässäkään ei ole luvassa sen suurempia käänteitä. Ainoastaan kuun vaihteessa ja toukokuun ensimmäisellä viikolla syntyneet onnistuvat luomaan parisuhteeseen harmonisen kesän. Heinäkuun viimeiselle viikolle osuvat juhlat ja tapahtumat ovat monella tapaa kesän kohokohtia. Suuremmat tunteet ja romanttiset odotukset siirtyvät enemmän syksyn puolelle.

Loma/vapaa-aika: Ne härät, jotka lomailevat vasta heinäkuun alusta lähtien, saavat alkukesän lomailijoita enemmän nauttia Suomen suven annista, matkustelusta sekä kesän tapahtumista ja festivaaleista. Energiakäyrä on ylhäällä aina elokuun toiselle viikolle saakka, joten kuntoiluintoilijat pääsevät tositoimiin. 20.–22.5. syntyneet joutuvat tasapainoilemaan vastuiden ja lomankaipuun välimaastossa, kun taloustilanne, opiskelu tai raskas työ ei anna kesän aikana mahdollisuutta lomailuun.

Kesän kompastuskivet: Oletko liian vaativa ihmissuhteessasi ja asetatko liian suuria odotuksia kumppanillesi/kumppaniehdokkaallesi? Loppukesästä kompastut omaan ehdottomuuteesi, ellet löysää hieman periaatteistasi.

OINAS 21.3.–21.4.

Rakkaus/ihmissuhteet: Loma tai vapaapäivät ovat antaneet oinaalle mahdollisuuden hoitaa parisuhdetta ja sinkkuoinas on viihtynyt alkukesän ihmisvilinässä ja erilaisissa kesätapahtumissa. Keskikesälle osuvat rakkaus-elämän viileimmät viikot. Maaliskuisilla kesä–heinäkuun taite tuo ryppyjä rakkauteen, huhtikuisilla lupaa pinnan kiristymistä heinäkuun jälkimmäinen puolisko. Onneksi loppukesällä, 9.8. jälkeen, intohimon tuulet puhaltavat kovaa. Pimenevät illat saavat oinaan hormonit hyrräämään, ja tätä ihanuutta jatkuu pitkälle alkusyksyyn.

Loma/vapaa-aika: Oinas saa nauttia harvinaisen nautinnollisesta lomakesästä. Energiataso on ollut korkealla 25.6. saakka, mutta nyt rauhallisempi puuhastelu on ajankohtaista. Keskikesällä oinas nauttii luonnosta, patikoinnista ja mökkisaunan lämmittelystä. Liikunta ja kuntoiluinnostus nousevat jälleen loppukesästä, 9.8. jälkeen. Sosiaalinen kesä tuo tullessaan paljon matkoja.

Kesän kompastuskivet: Laiskottelu! Pidä huoli, että liikut ja tartut toimeen, sillä laiskanpullea kesä ei sovi oinaalle alkuunkaan. Turhautumisen tunteet tulevat tekemättömistä töistä ja ympärilläsi olevasta kaaoksesta.

KALAT 20.2.–21.3.

Rakkaus/ihmissuhteet: Kalojen seitsenvuotiskriisi hellitti kesäkuun puolivälin jälkeen ja antoi merkin alussa syntyneille mahdollisuuden hengähtää, joten nyt on luvassa kaikin puolin upea kesä. Intohimon tuulet puhaltavat mukavasti 25.6. jälkeen, ja elokuun toiselle viikolle saakka kestävä lemmenaalto lämmittää merkkiä vielä pitkälle loppukesään. Kuun vaihteessa syntyneiden kannattaa olla tarkkana lemmenviestien lähettelyssä, sillä etenkin kesän alussa ne tuntuvat menevän väärään osoitteeseen. Myös heinäkuun viimeiselle viikolle on luvassa samanlaista selvittelyä. Kalan sosiaalinen elämä on loppukesästä huomattavasti rauhallisempaa. Kesäromanssin kestävyyttä koetellaan elokuun puolella.

Loma/vapaa-aika: Kalojen lomailun mukavin ja vauhdikkain ajanjakso starttasi vasta nyt, 25.6. jälkeen. Elokuun toiselle viikolle saakka kestävä energia-aalto suosii vauhdikkaita kesäharrastuksia: osa löytää golfkentän, toinen moottoripyörän tai purjelautailun. 9.7. jälkeen kala matkustaa mielellään. Kesän upeimmat patikkaretket, risteilyt tai etelänmatkat osuvat heinäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle.

Kesän kompastuskivet: Tänä kesänä on mahdollisuus kohottaa kuntoa, saada remontti valmiiksi tai opiskelu päätökseen. Huikean energiapiikin voi myös tuhlata laiskotteluun ja saamattomuuteen. Helmikuisten seitsenvuotiskriisi on lepovaiheessa, nyt ei voi enää työntää omia tarpeita ja toiveita roskakoriin.

VESIMIES 21.1.–20.2.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vesimies on saanut viettää paitsi keväänsä myös alkukesänsä vauhdikkaissa tunnelmissa aina 25.6. saakka. Kesäkuussa vesimiehestä löytyy tarmoa, intoa ja aloitteellisuutta, sinkkuvesimies on vallattoman sanavalmis ja tarkkaavainen kuuntelija. Mukavat romanttiset hetket syntyvät kauniista sanoista ja hyvistä keskusteluista. Kesäkuun puolivälin jälkeen 20.–22.2. syntyneet siirtyvät loppuvuodesta 2014 alkaneeseen seitsenvuotiskriisiin, joka kaikkine käänteineen on valmis vasta 18.9. Parisuhde käy kesän aikana läpi melkoisen mylläkän.

Heinäkuun puolella vesimies haluaa rauhoittua aloilleen ja valitsee seuransa tarkoin. Hankala sukulainen tai juoruileva työkaveri mahtuu huonosti lomasuunnitelmiin. Sosiaalinen elämä rauhoittuu 18.7. jälkeen, jolloin vesimies kaipaa enemmän omaa aikaa ja tilaa. Loppukesän työ- tai opiskelukiireet eivät suosi romantiikkaa, parisuhteessa on luvassa syyskuun alkuun kestävä etääntymisen vaihe.

Loma/vapaa-aika: Kesäkuun energiapiikki kannattaa vielä hyödyntää maksimaalisesti, sillä heinäkuun puolella on tilaisuus heittäytyä riippumattoon hyvällä omallatunnolla. Elo-syyskuussa lomailevat saavat nauttia matkustelun iloista, äkkilähdöt kiinnostavat.

Kesän kompastuskivet: Loppukesä tulee olemaan vesimiehelle haastava, ja kesän aikana kasaantuneet jännitteet purkaantuvat ilmoille näyttävästi. Loppukesä tarjoaa oivaa tilaisuutta uuteen alkuun. Osa kompastuu mököttämiseen hetkellä, jolloin selvittely olisi ajankohtaista.

Mitä tähdet lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Karista negatiivisuus ja keskity auttamaan muita. Ystävällisyytesi tullaan vielä huomioimaan. Sinun voi olla vaikea hallita tunteitasi, joten pyristele vastaan, kun joku yrittää saada kanssasi väittelyä aikaiseksi. Panosta omaan hyvinvointiisi ja terveyteesi.

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Raivaa tilaa uusille asioille, se lievittää stressiäsi. Tasapaino on tärkeää, joten muista myös levätä. Omia asioita ei kannata jakaa ihan kaikkien kanssa, muuten saatat joutua vastaamaan kysymyksiin, joita haluaisit välttää.

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Jos et todella tarvitse jotain, älä osta sitä. Rahankäyttösi saattaa johtaa hankaluuksiin loppukuusta, ellet ole tarkkana. Nyt on parempi säästää tulevaisuutta varten. Ota aikaa itsellesi ja rentoudu rauhallisessa ympäristössä. Nappaa seuraksi joku, josta oikeasti välität. Kunnon lepo tekee sinulle nyt hyvää.

RAPU 22.6.–22.7.

Älä pelkää, vaikka ajattelisitkin asioista hieman eri tavalla kuin muut. Tuo omat ajatuksesi rohkeasti esiin. Kun jaat mietteesi muiden kanssa, tulet huomaamaan, että joku muukin ajattelee samoin. Pidä terveydestäsi huolta ja ota oma kuntosi vakavasti. Harjoittele kohtuullisuutta.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Läheinen ihmissuhteesi joutuu vaakalaudalle, ja joudut tekemään kompromisseja. Myös töissä saatat kohdata ongelmia, joiden seuraukset vaikuttavat maineeseesi. Nyt kannattaa unohtaa kritiikki ja kohdata ihmiset ymmärrys ja positiivisuus edellä.

NEITSYT 23.8.–22.9.

Älä epäröi heittäytyä mukaan johonkin, mistä olet kiinnostunut. Panosta enemmän aikaa, rahaa ja vaivaa johonkin, mikä kasvattaa osaamistasi. Vieraile jonkun sellaisen luona, jolla on yhteinen menneisyys kanssasi. Hän voi auttaa sinua tekemään päätöksen, joka on roikkunut ilmassa kyllin pitkään.

VAAKA 23.9.–22.10.

Nyt olisi sopiva hetki panostaa kampaajaan, tehdä itselle vaikka rentouttava kasvonaamio tai jotain sellaista, mistä tulee hyvä, itsevarma olo. Näköpiirissä on romanssi. Saatat päätyä tunteikkaaseen tilanteeseen alkuviikosta. Kuuntele hyviä neuvoja.

skorpioni 23.10.–22.11.

Älä välitä muiden tekemisistä. Keskity sellaisiin ihmisiin ja asioihin, joista sinulle tulee hyvä olo. Sinua saatetaan jopa hieman painostaa, mutta pysy silti kannassasi. Kumppanuuden merkitys korostuu jakson loppupuolella. Oli kyseessä sitten työkaveruus, ystävyys tai parisuhde, suhtaudut tulevaisuuteen valoisammin älykkään keskustelun jälkeen.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Tällä jaksolla kotiin panostaminen kannattaa. Jos olet harkinnut kevätverhoja tai piristystä sohvatyynyrivistöön, nyt on sille hyvä hetki. Kunnonkohentamiseen kannattaa suhtautua maltilla. Hiljalleen etenemällä voit päästä parhaaseen lopputulokseen.

KAURIS 22.12.–20.1.

Anna päätöksille aikaa, ja nuku yön yli ennen kuin lyöt asiat lukkoon. Luota tietoosi, älä siihen, mitä sinulle kerrotaan. Nyt on hyvä hetki viettää enemmän aikaa kotona. Tee suunnitelma tulevan varalle ja päästä hauska puolesi valloilleen.

VESIMIES 21.1.–19.2.

Pidä kehostasi hyvää huolta ja yritä välttää houkutuksia, joilla on huonoja seurauksia. Anna päätöksille tarpeeksi hautumisaikaa, sinulla ei ole kiire. Suhteeseesi tulee tämän jakson aikana pilkahdus romantiikkaa, joka nostaa kumppanuuden uudelle tasolle.

KALAT 20.2.-20.3.

Päätä olla apuri sen sijaan että katsoisit muiden aherrusta vierestä. Panoksesi saa sinut erottumaan ja mahdollistaa odottamattoman mahdollisuuden. Joku tuttu ihminen menneisyydestäsi tekee sinulle tarjouksen. Muista, että voit aivan hyvin kieltäytyä. Luota vaistoihisi. Älä oleta mitään, pyydä mieluummin vastauksia.

Mitä tähdet lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Luota älyysi ja funtsaa asiat halki. Älä anna itsepäisyytesi voittaa. Ihmissuhteissasi on ryppyjä, sekä kotona että töissä, mutta luota kerrankin siihen, mitä muut sanovat ja tekevät. Ota positiivinen asenne siitä huolimatta, että tunnet itsesi epävarmaksi.

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Nyt on hyvä aika aloittaa terveellisempi elämä, niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Saat muutoksista voimaa, joka johtaa henkiseen kasvuun. Ihmissuhteesi alkavat loksahdella myös paikoilleen. Matkat ja verkostoituminen ovat nyt hyvä idea.

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Varo nyt tekemästä päätöksiä tunteella tai hetken mielijohteesta. Älä ryhdy muutoksiin, joiden seurauksia et ole miettinyt tarkkaan, tai joudut katumaan. Ole rehellinen sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen liittyvissä pohdinnoissa, ja mieti, mikä saa sinut todella onnelliseksi.

RAPU 22.6.–22.7.

Tee nyt spesiaalisuunnitelmia rakkaasi kanssa. Jokin luova projekti tai taide-elämys auttaa sinua tunnistamaan tarpeesi. Älä anna tunteidesi kuohahtaa liikaa kotona tai rakkaussuhteessasi. Pysy rauhallisena, kunnes tiedät faktat. Panosta työmatkaan tai kokouksiin, joissa pääset loistamaan.

LEIJONA 23.7.–22.8.

Auta itseäsi tulemaan paremmaksi ihmiseksi. Kysy oikeat kysymykset ja vastaa niihin rehellisesti. Yksinkertaisempi ja terveellisempi elämäntapa on nyt tarpeen. Puhu tavoitteistasi ja saat tukea. Kaikki neuvot eivät miellytä, mutta älä silti ylireagoi.

NEITSYT 23.8.–22.9.

Sinulla on nyt hyviä ideoita. Tee taustatyöt huolellisesti ja innosta muita, niin saat projektisi liikkeelle. Älä kuitenkaan päästä tunteitasi valloilleen, sillä tunnekuohut saattavat pilata hyvin alkaneen yhteistyön. Tee myös taustatyöt hyvin ja pääset nauttimaan onnistumisistasi yhteistyökumppaneidesi ja läheistesi seurassa.

VAAKA 23.9.–22.10.

Valitse sanasi nyt huolella ja vältä konflikteja. Jos annat tunteillesi vallan, luvassa on ongelmia. Yritä pitää myös kielesi kurissa, ettet joudu katumaan sanomisiasi. Käännä katse itseesi ja tee tarvittavat elämäntapaasi liittyvät muutokset.

skorpioni 23.10.–22.11.

Ota ja anna! Voit huoletta pyytää nyt apua läheisiltäsi, varsinkin niiltä, joille voit myös tarjota jotain takaisin. Saat samalla aikaan positiivisen muutoksen. Pidä kuitenkin kiinni tavoitteistasi, äläkä anna tunteidesi johdatella sinua sivupoluille.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Pidä kiinni tarpeistasi ja hoida kotityöt, niin saavutat mielenrauhan. Sinulla on myös halua muutokseen, mutta tee se vain oikeista syistä, äläkä puhu muille suunnitelmistasi ennen kuin olet tehnyt tarkat suunnitelmat. Älä usko ketään taikka mitään, ennen kuin olet ottanut asioista selvää.

KAURIS 22.12.–20.1.

Sinulla on näkemystä jostakin asiasta. Tuo se esiin, sillä se saattaa muuttaa tapahtumien kulkua. Sinulla on myös etiäisiä, joita kannattaa nyt seurata. Kuuntele myös sydäntäsi. Rauha ja hiljaisuus vetävät sinua puoleensa. Pysy kotona, sillä matkustelulla ja hillumisella on nyt seurauksia, joita et halua.

VESIMIES 21.1.–19.2.

Käännä katseesi itseesi ja parisuhteeseesi ja selvitä siinä ilmenevät ongelmat. Ilmaise halusi keskusteluun, äläkä huuda, jos haluat saada asiat kuntoon. Kaikkea ylitekemistä kannattaa välttää, liittyipä se sitten suhteisiin, tuhlailuun tai ylensyöntiin.

KALAT 20.2.-20.3.

Mieti, oletko itse rehellinen tai onko kumppanisi rehellinen. Kyseenalaista sekä omia että muiden motiiveja. Pyri totuuteen ja ole huolellinen sanoissasi, ellet halua, että suhteissasi syntyy turhia väärinymmärryksiä. Saat paljon aikaan, mutta muista, että paperityöt ja taustat kannattaa aina tehdä ensin.