Oinas! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

Astrologisen eläinradan ensimmäisenä merkkinä loistaa tulinen oinas. Johtavan asemansa takia oinas on itsevarma, päättäväinen ja vahva.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat innokkuus, yritteliäisyys, oma-aloitteisuus ja energisyys. Oinaan suurimmat heikkoudet ovat vahvuuksien kääntöpuolia: jatkuvan innostuksensa takia oinas on taipuvainen kärsimättömyyteen. Oinas haluaisi, että kaikki tapahtuu heti – ja juuri hänen tyylillään.

Oinaan suurimmat heikkoudet ovat vahvuuksien kääntöpuolia.

Impulsiivisuutensa takia oinas keksii alati uutta, eikä jää tuleen makaamaan. Välillä ominaisuus kääntyy itseään vastaan ja voi aiheuttaa haastetta erityisesti läheisille. Oinas kyllästyy helposti ja kaipaa elämäänsä vaihtelua. Joskus muutokset tapahtuvat niin vauhdilla, etteivät toiset pysy perässä.

Oinas ei hevillä luovu mielipiteistään tai arvoistaan. Rohkean ja suorasanaisen luonteensa takia oinas ajautuu helposti sanaharkkoihin ja saattaa olla jopa aggressiivinen. Jos oinas haluaa, hän kuuntelee toisia tarkasti. Oinas onkin loistava väittelykumppani. Väittely saattaa kuitenkin vaatia sitä, että vastapuoli antaa periksi. Oinas ei nimittäin niin tee.

Oinas ottaa mielellään vastuuta – ja yleensä sitä myös saa.

Vahvatahtoinen ja karismaattinen oinas on luontainen johtaja. Oinas ottaa mielellään vastuuta – ja yleensä sitä myös saa. Oinas suuntaa aina eteenpäin ja kokeilee rohkeasti uusia asioita. Jos oinasta kohdellaan huonosti, hän maksaa sen yleensä takaisin korkojen kera.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Lämpöä, intohimoa ja rakkautta oinaalta ei puutu. Merkki on lojaali rakkailleen ja huolehtii läheisistään yhtä suurella palolla kuin itsestään. Oinas kaipaa kuitenkin tilaa ympärilleen, eikä voi sietää sitä, jos joku yrittää määräillä häntä. Oinas itse on kuitenkin varsin taipuvainen käskyttämään.  

Toisista merkeistä parhaiten oinaalle sopivat kumppaniksi vaaka, jousimies, kaksonen ja vesimies.

Terveys

Oinas on fyysinen merkki. Siksi oinaan kannattaa ehdottomasti harrastaa liikuntaa, jotta ylimääräinen energia purkautuu. Oinas rakastaa kilpailua, eikä välttämättä jaksa harrastaa pelkästään omaksi ilokseen. Yksilölajeissakin oinas haluaa jatkuvasti voittaa itsensä.

Koska oinas on impulsiivinen ja tuppaa koheltamaankin, merkki on altis tapaturmille.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologi Stella Hyden mukaan oinaat ovat ahneita, hyökkääviä, levottomia ja itsekeskeisiä möläyttelijöitä. He ovat lähes pakkomielteisen kilpailunhaluisia ja haluavat yleensä voittaa hinnalla millä hyvänsä.

Lue lisää: Ahne, itsekäs, kiusaaja... Brittiastrologi listasi horoskooppimerkkien pimeät puolet

Kuuluisia oinaita

Emma Watson, Maria Sharapova, Al Gore, Keira KnightleyAshley Judd, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Elias Lönnrot, Elton John, Celine Dion, Diana Ross, Einstein, Pertti “Spede” Pasanen

Oinas kiteytettynä

 • Oinaan vahvuudet TOP 5: Karismaattisuus, päättäväisyys, kyky innostua, intohimo, rehellisyys
 • Oinaan heikkoudet TOP 5: Kärsimättömyys, ailahtelevaisuus, impulsiivisuus, aggressiivisuus, itsekkyys
 • Hallitseva planeetta: Mars
 • Onnenpäivä: Tiistai
 • Onnenväri: Punainen
 • Onnenkivi: Rubiini, timantti
 • Elementti: Tuli
 • Luonne: Johtava
 • Laatu: Maskuliininen, positiivinen
 • Metalli: Rauta, teräs
 • Kukka: Ruusu, orkidea, tulppaani, ohdake
 • Eläin: Lammas, pässi
 • Onnenluvut: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Me Naiset julkaisee kunkin horoskooppimerkin luonneanalyysin vuorollaan joka kolmas päivä 13.3.–15.4. aikana. Härän luonneanalyysi julkaistaan perjantaina 16.3.. Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

 

KAKSONEN

Lähde tapaamaan kavereita ja tutustu uuteen ympäristöön. On aika päästää irti menneistä ja kokeilla jotain aivan muuta. Huomaavaisuus säästää sinut draamalta.

 

RAPU

Tunnet nyt vetoa epätavallisiin asioihin ja ihmisiin. Älä tee innostuksissasi mitään peruuttamatonta. Toiminnan aika koittaa myöhemmin.

 

LEIJONA

Älä tee suuria päätöksiä varmistamatta selustaasi. Sinun on tiedettävä tarkkaan, mitä olet tekemässä. Kiire voi viedä sinut ongelmiin.

 

NEITSYT

Muutokset tekevät sinulle hyvää. Lähde käymään uudessa ympäristössä saadaksesi ideoita ja inspiraatiota. On aika toimia.

 

VAAKA

Tarkastele vaihtoehtojasi. Harkitset ehkä radikaalimpaa muutosta työelämässä. Muista, että päätöksesi vaikuttaa myös lähipiiriisi.

 

SKORPIONI

Älä kiirehdi eteenpäin tunne-elämän kysymyksissä. Sinulla on aikaa selvittää asiat pohjamutia myöten. Hyvinvointisi on etusijalla.

 

JOUSIMIES

Pidä pää kylmänä ja muista, mitä olet tekemässä. Laadi itsellesi selkeä suunnitelma ja etene sen mukaan. Päättäväisyys on kaiken hyvän alku.

 

KAURIS

Mieti, mitä toivot lähitulevaisuudelta. Pidä mielessä, että ratkaisusi vaikuttavat myös läheistesi elämään. Avoin kommunikointi on tärkeää.

 

VESIMIES

Haluat nähdä elämässäsi muutoksia. Nyt ei ole aika irrotella rahan kanssa, joten säästä suuret hankinnat parempaan ajankohtaan. Pidä matalaa profiilia.

 

KALAT

Anna kodillesi uusi ilme. Saat siitä tarvitsemasi piristysruiskeen, mistä on hyvä jatkaa eteenpäin. On hyvä hetki uuden harrastuksen aloittamiselle.

 

OINAS

Lähde osallistumaan sinne, missä tapahtuu. Satsaa enemmän tärkeään ihmissuhteeseen. Läsnäolosi ja kykysi kuunnella ovat tärkeämpiä kuin uskotkaan.

 

HÄRKÄ            

Etsi elämääsi vakautta. On ajan haaskausta pakottaa muita omaan muottiisi. Anna jokaisen hoitaa asiansa tyylillään.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

 

KAKSONEN

Pidä ovi auki romanttisten käänteiden varalta. Ota yllätykset vastaan, sillä kaikki ei suju tänään aivan suunnitelmiesi mukaan. Välttele draamaa.

 

RAPU

Tee jotain tavallisesta poikkeavaa. On aika opetella uusia taitoja tai laajentaa tuttavapiiriäsi. Yllätä itsesi ja katso, mihin se johtaa.

 

LEIJONA

Älä tee siirtoa, ennen kuin olet varma asiastasi. Impulssien kanssa kannattaa olla tarkkana. Radikaali repäisy voi viedä sinut ongelmiin.

 

NEITSYT

Lähde uusiin maisemiin. Lyhyt irtiotto antaa sinulle uutta ajateltavaa. Yksin oleskelu tekee sinulle hyvää muutosten keskellä.

 

VAAKA

Pysy aktiivisena ja hoida tekemättä jääneitä asioita parhaasi mukaan. Tehokkuutesi on paras valttisi tänään. Kiinnitä huomiota terveyteesi.

 

SKORPIONI

Saat vastauksen tärkeään kysymykseen tänään. Moni asia ratkeaa samalla ja voit vihdoin jatkaa eteenpäin. Älä vilkuile enää taaksesi.

 

JOUSIMIES

Pidä raha-asiasi hyvässä järjestyksessä. Luvassa on viime hetken muutoksia, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä. Älä hermostu pikkujutusta.

 

KAURIS

Ota ohjat omiin käsiisi. Päivä heittää tiellesi haasteita, jotka testaavat kärsivällisyyttäsi. Pitkä pinna on paras valttisi tänään.

 

VESIMIES

Älä tee elämästäsi tarpeettoman monimutkaista. Pidä kiinni budjetistasi, sillä rahasotkut ovat omiaan lisäämään tarpeetonta stressiä.

 

KALAT

Panosta toimivaan ja viihtyisään kotiin. Pienten uudistusten ei tarvitse rasittaa kukkaroasi. Mielikuvituksen avulla löydät halpoja ratkaisuja.

 

OINAS

Uskalla olla näkyvillä. Sinulla on nyt syytä olla ylpeä saavutuksistasi. Tapaat tänään kiinnostavan ihmisen, johon kannattaa pitää yhteyttä.

 

HÄRKÄ            

Älä hyppää pää edellä uusiin seikkailuihin. Ota asioista ensin selvää, sillä riskit voivat olla nyt suuret. Kuuntele ystävän neuvoja.