Me Naiset
|
Satu Ruotsalainen

Mitä tähdet lupaavat uudelle vuodelle? Rakkaus, työ ja raha.

Kuvitus Sanna Mander

Oinas 21.3.–21.4.

Nauti eteesi tulevista upeista mahdollisuuksista.

Rakkaus: Elämäsi on vuonna 2011 suuri palapeli, jossa kaikki palaset loksahtavat paikalleen. 12 vuoden välein ilmaantuva tärkeä valinnan paikka osuu ovellesi talven ja kevään aikana, joudut miettimään rakkautesi suuntaa. Jos elät onnellisessa parisuhteessa, suhde syvenee ja saa täyttymyksensä perheenlisäyksen tai tiiviimmän sitoumuksen myötä. Jos taas elät pitkään kituneessa suhteessa, joudut tekemään epämiellyttäviä ratkaisuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kipeimmät leikkaukset osuvat 6.4. jälkeen syntyneille. Rakastuminen hirmumyrskyn voimalla voi olla tämän vuoden kohtalosi. Huhtikuun loppupuoli ja toukokuun alku ovat sinulle suurta tunnemyllerryksen aikaa – nauti saamastasi huomiosta! Suurimman muutoksen kourissa pyörivät 21.–26.3. syntyneet.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvinvointi: Kun merkkiisi osuu seitsemän vuoden tarkistuskierros, on selvää, että et pääse terveyden ja liikunnan laiminlyönneistä kuin koira veräjästä. 21.–26.3. syntyneiden on monen muun muutoksen lisäksi huolehdittava nopeista käänteistä terveysrintamalla. Myös 6.4. jälkeen syntyneet joutuvat kamppailemaan kipeytyvän polven tai selän kanssa, mutta onneksi apu löytyy läheltä ja intoa kunnonkohotusprojektiin löytyy talven ja kevään aikana runsain mitoin. Aktiivisin jakso koko merkin osalta osuu 2.4.–11.5. välille.

Työ ja raha: Maaliskuiset pääsevät onnekseen eroon yt-neuvottelujen tai lomautusten kierteestä, mutta huhtikuiset joutuvat vielä painimaan kovien työpaineiden alla. Maaliskuun viimeinen viikko voi kirpaista huonoilla uutisilla. Uusien mahdollisuuksien kartoittaminen voi tulla ajankohtaiseksi, ilon pilkahduksia on luvassa yritteliäälle oinaalle. Kesäkuun 4. päivään mennessä elämä työrintamalla voi olla aivan uusis¬sa kantimissa. Loppuvuoden taloustilanne riippuu pitkälti siitä, kuinka rohkeita ratkaisuja uskalsit tehdä talven ja kevään aikana.

Härkä 21.4.–22.5.

Luota vaistoosi, muutos tuo tasapainon.

Rakkaus: Alkuvuosi on sinulle työntäyteinen ja kiireinen, eikä rakkaudelle jää suurempaa sijaa elämässäsi. Kevät tuo kuitenkin aivan muuta ajateltavaa, ja toukokuun toiselta viikolta lähtien on sinun vuorosi nauttia elämän ihanuudesta, rakkaudesta ja romantiikasta. Rakkauden lähettiläät Mars ja Venus kulkevat käsikynkkää merkissäsi aina kesäkuun toiselle viikolle saakka. Jos suunnittelet kihlajaisia, kesähäitä tai lapsen hankintaa, edessäsi on upea kesä. Heinäkuu on ehdottomasti parasta aikaa kaikille kesäjuhlille. Huhtikuiset saavat nauttia Jupiterin kesälahjoista jo 4.6. jälkeen, toukokuiset liittyvät seuraan vasta vuoden 2012 puolella. 18.–22.5. syntyneet ovat mukana epäselvässä vyyhdissä, joka avautuu kokonaisuudessaan vasta vuoden 2012 puolella.

Hyvinvointi: Alkuvuosi on huhtikuun loppuun saakka nihkeän väsyttävä ainakin merkin loppupään osalta. Talven flunssa-aalto vaivaa rankimmin tammi-helmikuussa. Koko merkin kiivain kuntoilukausi osuu kesän kynnykselle, ja moni härkä löytää itsensä 11.5. jälkeen kuntosalilta, lenkkipolulta tai joogasta. Virein ajanjakso ulottuu juhannukseen. Marraskuun toiselta viikolta alkaa toinen energisyyden jakso, ja härän itseluottamus on huipussaan vuoden loppuun asti. Henkinen hyvinvointi tulee seuraavina vuosina entistä tärkeämmäksi. Vuosi 2011 on monelle härälle lähtölaukaus henkisen voiman löytymiselle. 

Työ ja raha: Tuleva vuosi on tärkeä uuden alku monella saralla, myös härän työ ja talous kokevat mielenkiintoisia muutoksia. Jos työ on tuntunut puurtamiselta ja pakkopullalta, on aika miettiä uusia vaihtoehtoja. Työn henkinen tyydytys on tärkeä kriteeri valintoja tehtäessä. Huhtikuiset ovat onnekkaita kesän aikana, toukokuiset odottelevat omaa pottiaan vuoden 2012 puolelle. Heinäkuu on loistava aika sijoittaa tai kokeilla onneaan arpapeleissä.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Tee pitkän aikavälin suunnitelmia.

Rakkaus: Työn ja velvollisuuksien paineessa kaksonen ei ole ollut parhaimmillaan parisuhteessaan. Poukkoilu asiasta toiseen on vienyt aikaa ja energiaa suhteen arjelta. Alkuvuoden aikana paineita kasaantuu vielä 18.–22.6. syntyneille sekä toukokuisille, jotka suhtautuvat kriittisesti parisuhteensa heikkouksiin. 22.–24.5. syntyneiden itseluottamus horjuu kesän aikana. Vahvoja päätöksiä puoleen tai toiseen ei kannata kuitenkaan kesällä tehdä, sillä usvainen olotila ei suosi rationaalista ajattelua. Romanttiset viritelmät ovat parhaimmillaan 9.6.–4.7., alkukesän helteillä parisuhteesta löytyy aivan uutta puhtia. Eroottinen elämä puhkeaa kukkaan juhannuksena. Suurempia käänteitä parisuhteeseen on luvassa vasta kesällä 2012.

Hyvinvointi: Vuosi 2011 on tärkeä pysähtymisen paikka tasapainon löytämiseksi. Toukokuiset saavat jo osviittaa kehon ja mielen epätasapainosta väsymyksen tai haluttomuuden muodossa. Onneksi työkaluja tilanteen korjaamiseen ilmaantuu, ja valoisa kevät ja lämmin kesä auttavat tilannetta. Kesäkuisilla järjestelmällisyys ja kurinalaisuus takaavat tasaisemmat käänteet. Juhannuksen jälkeen on syytä lähteä liikkeelle, sillä vuoden energisin ajanjakso kestää elokuun ensimmäiselle viikolle. On hyvä aika aloittaa laihdutus tai kuntoilu.

Työ ja raha: Jos olet pelannut korttisi hyvin, nautit työnantajan suosiosta, hyvästä palkasta ja vakaasta asemasta työyhteisössäsi. Et ole säästynyt kovalta puurtamiselta, ja sitä on luvassa myös tulevana vuonna. Samalla kun innostuksissasi otat lisää tehtäviä, mieti, ehdit¬kö hoitaa kaiken. Et ole taivaankannen onnetar vuonna 2011, mutta et kärsi puutteestakaan. 22.–24.5. syntyneiden on syytä olla varovaisia työsopimusten tai lainapapereiden allekirjoituksessa. Myös vakuutus-, vero- ja perintöasioissa kannattaa viilata pilkkua.

Rapu 22.6.–22.7.

Hemmottele itseäsi kaiken kiireen keskellä.

Rakkaus: Kesäkuisilla on takanaan tiukka seitsemän vuoden tarkistuskierros, joka pakotti tekemään muutoksia parisuhteessa. Nyt on aika nauttia vapauden tunteesta. 22.–24.6. syntyneet herkistyvät kevään ja kesän aikana ylimaallisille rakkaudentunteille, tuntemattomaan hyppääminen houkuttelee vaihtamaan siviilisäätyä tai muuttamaan parisuhteen voimasuhteita. Heinäkuisilla on edessään kriittisempi vuosi, ja parisuhdetta painaa monelta suunnalta vastuu ja velvollisuus. Pitkään kriisissä ollut suhde on vaarassa hiipua kokonaan. Yhteinen matka tai terapialoma sopii parhaiten 16.6.–1.7. Hellyyttä, lämpöä ja romantiikka on tarjolla heinäkuun ajan. 7.–9.7. voi olla kaikessa yllätyksellisyydessään huikea viikonloppu.

Hyvinvointi: Vuosi 2010 pakotti kesäkuiset pysähtymään ja huolehtimaan terveysongelmista. Tuleva vuosi muistuttaa vielä terveyden laiminlyöntien seurauksista, kiire ja stressi eivät sovi elämänkiemuroihin. Heinäkuisilla liian kova vauhti kostautuu jo kevään aikana. Energiakäyrä osoittaa mukavaa noususuuntaa elokuun 3. päivän jälkeen. Elokuun toinen viikko lupaa jo ärhäkkää, jopa uhkarohkeaa olotilaa, fyysisen energian purkaminen järkevällä tavalla auttaa levottomuudessa. Olympiavoittajan olotila ja itsevarmuus jatkuvat 19.9. saakka.

Työ ja raha: Kaikki ei mene tulevan vuoden aikana suunnitelmien mukaan, sillä yllätyksellinen Uranus on toimessaan 11.3. alkaen. Vaikka uudet mahdollisuudet tuntuisivat ensin epämiellyttäviltä, muutos on paikallaan. Kun heinäkuiset joutuvat tekemään pitkää päivää, kesäkuiset ottavat rennommin. Työn anti, ilmapiiri ja mielekäs toimenkuva merkitsevät enemmän kuin taloudellinen hyvinvointi tai titteli. 

Leijona 22.7.–23.8.

Ole rohkea ja itsevarma, älä epäröi taitojasi.

Rakkaus: Vuosi 2011 on tulimerkkien tiimellyskenttä, ja siksi sinua onnistaa, sinkkuna tai parisuhteessa. Uusien mielenkiintoisten ihmisten saapuminen elämääsi virkistää. Alkuvuosi on helmikuun 23. päivään saakka höyryjen ulospäästöaikaa, sen jälkeen kuljet mukavasti myötämäkeen. Jos elämästäsi puuttuu suuri rakkaus, pidä silmät ja korvat
auki, etenkin, jos olet syntynyt 22.–26.7.  Maaliskuusta alkaa jännittävä seikkailu kohti uutta. Koko merkki kokee kevään aikana nostetta, neljän vuoden välein jaettava lahjapino kuuluu tänä vuonna leijonalle. Romanttisimmat kesäillat alkavat 28.7., ja pilvilinnojen rakentelu jatkuu aina 21.8. saakka. Kun syksy vaatii omansa työrintamalla, kesän romanttisille
kuvioille on aika heittää hyvästit viimeistään 19.9. Merkin loppupäässä, 20.–23.8., syntyneet ovat tyytymättömiä parisuhteensa arkeen.

Hyvinvointi: Elokuun 19. päivän jälkeen syntyneet kärsivät alkuvuodesta kroonisesta väsymyksestä. Muutoin leijonan merkki aloittaa innoittavan seitsemän vuoden energisen kauden. Uuden harrastuksen, ihmissuhteen tai työn aloittaminen tuo lisäpuhtia koko elämään. Heinäkuiset leijonat saavat nauttia tästä jo maaliskuusta alkaen. Syyskuun kolmannelta viikolta alkava itseluottamusta kohottava jakso kestää marraskuun toiselle viikolle saakka.

Työ ja raha: Tee aloitteita, kysy palkankorotusta tai hae uutta työtä – vuosi 2011 on sinulle uusien mahdollisuuksien aikaa. Tammikuun 22. päivänä luvassa on samanlaisia mukavia muutoksia työelämääsi kuin vuonna  2007. Syyskuun puolivälistä lähtien leijonat ovat lähes ylityöllistettyjä. Syksyn ja loppuvuoden aikana on mahdollista tehdä iso tilipussi ahkeruudella.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Ota menestys vastaan tietoisena taidoistasi.

Rakkaus:
Kun Uranus on myllertänyt seitsemän viime vuoden aikana neitsyen rakkauselämän uusille raiteille, tulee pehmeän eteerinen Neptunus perässä fantasioineen, unelmineen ja odotuksineen. 23.–25.8. syntyneet pettyvät siksi odotuksissaan, jos arki ei vastaakaan unelmia. 26.–31.8. syntyneet osaavat paremmin jalostaa parisuhteensa kypsymättömistä puolista tasapainoisen ja toimivan kokonaisuuden. Elokuiset nauttivat ihmissuhteissaan  onnekkaista yhteensattumista ja vapaa-ajan tuomasta jännityksestä. Kesällä 2011 vahva tarve irrotella, juhlia tai ottaa muuten rennosti voi yllättää. Syyskuiset intoutuvat romantiikalle vasta 21.8.–14.9. Loppukesään kannattaa jättää tilaa kumppanuudelle. Marras-joulukuun tulipalokiireiden aikaan on turha edes haaveilla parisuhteen yhteisestä ajasta.

Hyvinvointi: Tämä vuosi laukaisee monella tavalla uuden tilanteen neitsyen elämässä, siksi heikentynyt terveysteema tulee pinnalle hieman yllättäen. Elokuisilla on jo loppukevään ja kesän aikana vireystila kateissa, pitkä ja työteliäs talvi tekee tehtävänsä. Kesäloma tulee elokuisille kuin tilauksesta, sillä akkujen lataaminen on ehdottoman tärkeää loppuvuoden rutistusta ajatellen. Ajatukset on pakko siirtää pois työstä ja velvoitteista kesän aikana täydellisesti. Syyskuisten elämä on kaikin puolin tasaisempaa, elämän onni tulee pitkälti toisten auttamisesta. 

Työ ja raha: Suurimman menestyjän viittaa pitävät harteillaan 26.8.–1.9. syntyneet. Työelämässä eteneminen, virkaan astuminen tai eläkkeelle jääminen tulee ajankohtaiseksi. Runsas myötätuuli tuntuu myös talouspuolella. Kesä 2011 on menestyksellinen, jos olet syntynyt ennen 3.9., 4.9. jälkeen syntyneet saavat nauttia neljän vuoden välein ilmaantuvista lahjoista vasta vuoden 2012 puolella. Aktiivinen Mars saapuu merkkiin 11.11. ja jää vierailulle historiallisesti 2.7.2012 saakka. Loppuvuosi lupaa työrumbaa koko merkille.

Vaaka 23.9.–23.10.

Kyseenalaista elämäsi tärkeimpiä tukipilareita.

Rakkaus: Merkkiisi kohdistuu suuria muutospaineita. Jos onnistut pitämään parisuhteesi tasapainossa keskellä suurta myrskyä, olet taitava. Älä pelkää tehdä äkkikäännöksiä, niillä on loppujen lopuksi tärkeä merkitys. Kun syyskuiset kävivät vuoden 2010 aikana läpi oman seitsemän vuoden kriisinsä, on mieli avoinna aivan uudelle. 23.–27.9. syntyneillä vapauden tai onnellisuuden tunteita voivat herätellä niin sitoutuminen, ero kuin vauvakiireetkin. 27.–30.9. syntyneet ponnistelevat valtapelin keskellä. Lokakuiset ottavat harppauksen työelämässään, ja romanttiset kiemurat jäävät helposti toiseksi. Onneksi 15.9.–8.10. on tarjolla pehmeämpää olotilaa kumppanuudessa.

Hyvinvointi: Syyskuiset jättävät tyytyväisinä hyvästit ankaralle Saturnukselle, joka pakotti 2010 tarkastelemaan omaa terveyttä ja hyvinvointia perusteellisesti. Valitettavasti jälkijäristyksiä on luvassa jo maaliskuusta lähtien,
pienet kolotukset ovat hetkessä suuria, jos rentoutumiselle ei löydy aikaa.

Uudet aluevaltaukset ja ihmiset ovat merkin tukipilareita vuoden 2011 aikana. Lokakuisilla pieni selkäkipu tai polvivaiva äityy hoidettavaksi. Energiaruiske Mars saapuu merkkiin vasta heinäkuussa 2012, joten saamattomuus voi vaivata matkan varrella.

Työ ja raha: Syyskuisilla on ollut selkeä murroskausi, joka on tuonut uusia valintoja työn suhteen. Työhön liittyvä muutos on mahdollinen myös 2011. Lokakuisilla vastuun ottaminen tulee ajankohtaiseksi tavalla tai toisella. Laiskuudelle ei ole sijaa vuoden aikana. Vastuu kartuttaa myös tilipussia. Maaliskuun viimeisen viikon haastaviin uutisiin kannattaa varautua etukäteen.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Kuori pehmeämpi puolesi esiin.

Rakkaus: Lokakuisille rakkaus, sitoutuminen ja avioliitto ovat olleet ajankohtaisia. Vaaleanpunaista pumpulia on luvassa lisää, kun romanttinen Neptunus aloittaa merkin syleilyn huhtikuussa.
Aivan merkin alkupäässä syntyneet ovat haltioissaan ylimaallisen yhteyden osuessa kohdalle. Henkinen sitoutuminen tulee entistä tärkeämmäksi. Marraskuiset kulkevat rakkauselämässään enemmän tasaisen rauhallista arkea tapaillen, intohimon ja rakkauden pysyvyyden kanssa joutuu tekemään hieman töitä. 18.–22.11. syntyneet hapuilevat hieman pimeässä ja etsivät suhteessaan kultaista keskitietä. Talvi kulkee helmikuun lopulta huhtikuulle koko merkillä tasapainoisen rauhallisesti. Särmää on luvassa enemmän 11.5.–21.6. Mukava matka tai hemmotteluloma kannattaa ajoittaa 9.10. jälkeen, romantiikka kukoistaa marraskuun alkuun saakka.    

Hyvinvointi: Lähes koko merkki saa kulkea rauhassa kovien planeettakulmien vaikutuksesta, muiden merkkien huolena ovat kivut, säryt ja kolotukset. Ainoastaan 18.11. jälkeen syntyneet potevat väsymystä tai haluttomuutta, mutta onneksi taivaankansi antaa myös eväät itsehoidoille, kuntoiluinnostukselle tai painonpudotukselle. Luonnonläheiset harrastukset ovat skorpionille tärkeitä, omien heikkouksien eliminointi onnistuu hiljentymällä ja pysähtymällä. Tärkeiden ihmissuhteiden eheyttävä voima on balsamia haavoille. 

Työ ja raha: Tuleva vuosi korostaa työn henkistä puolta, liukuhihnapuurtaminen ei ole skorpionin paras puoli. Oman luovan puolen kehittäminen vaatii kuvittelukykyä, mielikuvitusta ja piilevien lahjojen käyttöönottoa. 27.–31.10. syntyneet ovat mukavassa myötätuulessa urallaan. Tarjoutuva virka, titteli tai palkankorotus kohottaa mielialaa. Kesä saattaa tuoda mukanaan liioittelun makua, omien kykyjen yliarviointi kirpaisee vain omaa itsetuntoa.

Jousimies 23.11.–23.12.

Toteuta pitkään muhineita unelmiasi.

Rakkaus: Jousimies on muiden tulimerkkien ohella mukavassa myötätuulessa. Koko merkki kokee innostavaa nostetta 22.1. jälkeen aina kesäkuun alkupäiville saakka.  Pitkään seisonut tilanne, ihmissuhde tai rakkaus lähtee lentoon talven ja kevään aikana. Yhteiseen vapaa-aikaan kannattaa panostaa. 23.–28.11. syntyneet ovat avoimia tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan siipiään vapaammassa kumppanuudessa. Tyytymättömyys toimimattomaan ihmissuhteeseen ajaa erityisesti 23.–25.11. syntyneet tekemään muutoksia. Erilaiset ihmissuhdesotkut ovat mahdollisia. Joulukuiset nauttivat vuoden 2007 tapaan mahdollisuuksista, joita ei kannata jättää käyttämättä. Talouden koheneminen, muutto tai uusi työpaikka vaikuttavat positiivisesti myös parisuhteen arkeen. Marraskuussa Venuksen vierailu merkissä tuo ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Hyvinvointi: Pieniä mustia pilviä alkaa kerääntyä taivaalle, ja tämän saavat ensimmäisenä todeta marraskuiset. Talven flunssa-aalto vaivaa helmikuun lopulta lähtien, keväällä on pakko puurtaa terveyden puolesta. Tasapaino kuitenkin löytyy. Joulukuisille ei ole luvassa suuria yllätyksiä terveyden saralla. Kevät innostaa liikunnallisen jousimiehen tositoimiin, huhtikuu ja toukokuu 11. päivään saakka ovat jousimiehelle liikunnan ja urheilun kulta-aikaa. 

Työ ja raha: Jos sait 2006 tai 2007 uuden työpaikan tai pääsit antoisaan projektiin, nyt on taas aika nauttia neljän vuoden välein saapuvista taivaankannen lahjoista. Onnekas jakso alkaa merkin alkupään osalta jo 22.1. jälkeen, kevät ja kesä innostaa etenkin 23.–28.11. syntyneitä taidonnäyttöihin. Talouspuolella koko merkki hyötyy kevään myötätuulesta.

Kauris 23.12.–21.1.

Hyväksy jatkuva muutos osaksi elämääsi.

Rakkaus: Kauriilla on nyt vakavahenkisen kauden aika. Parisuhteessaan joulukuiset kävivät jo 2010 läpi oman kierroksensa, jossa huono suhde päättyi ja hyvä suhde jatkoi entistä vahvempana. Uuden elämän alku näyttäytyy kaikilla osa-
alueilla muutoksena, vahva tarve aloittaa puhtaalta pöydältä houkuttelee 23.–28.12. syntyneet tekemään tärkeitä siirtoja. Parisuhteen muoto muuttuu tavalla tai toisella. Tammikuisilla on edessään oma seitsemän vuoden tarkistuskierroksensa, parisuhteesta kuoriutuvat pois toimimattomat elementit, hyvällä tai pahalla. Nyt on hyvä henkäistä syvään, sillä prosessi kestää syksylle 2012 saakka. Helmikuu on kauriilla sekä sosiaalisesti vilkas että romanttisen pehmeä. Samaa pehmeyttä löytyy loppuvuodesta, 26.11.–20.12. hempeä Venus tuo hehkua rakkauselämään.

Hyvinvointi: Tammikuisten vuosi lähtee vauhdilla liikkeelle, kun toimintapommi Mars liikkuu merkissä 16.1. saakka. Sukset on hyvä kaivaa kinkkukauden jälkeen varastosta. Koska vuosi 2011 ei ole tammikuisille terveyden osalta helpoin, on heti alkuvuodesta kiinnitettävä huomiota omaan jaksamiseen. Jokin asia, tilanne tai ihminen tuntuu imevän kaikki energiat, väsymys on ristiriitatilanteen seuralainen. Toimimattomat osa-alueet on rohkeasti siirrettävä syrjään, muutoin kehon oireilu pahenee vuoden myötä. Hiljentyminen, rauhoittuminen ja meditaatio auttavat joulukuisia sopeutumaan isoihin elämänmuutoksiin. Oman sisäisen äänen kuunteleminen tulee tärkeämmäksi.

Työ ja raha: Vuosi ei ole kauriin kannalta helpoin tai taloudellisesti antoisin. Vuosi vaatii todellista rutistusta, työtön joutuu pakkotöihin, äitiyslomalainen sivutöihin, ja virkaan astuvalle lankeaa todellinen näytönpaikka. 25.–29.12. syntyneille heinäkuun ensimmäinen viikko on menestyksellinen.

Vesimies 21.1.–20.2.

Tartu tilaisuuteen, ole ennakkoluuloton.

Rakkaus: Vesimies on saanut elämäänsä vakautta ja rauhallisuutta. 21.–26.1. syntyneet ovat onnekkaimmassa asemassa, vahvempi sitoutuminen ja mukavat
onnenhetket ovat käsillä jo kevään ja kesän aikana. Vauvauutiset, kihlajaiset tai naimisiinmeno ovat vakaita ja harkittuja asioita, samoin sinkkuna viihtyminen. Helmikuun työkiireet verottavat parisuhteen yhteistä aikaa, mutta jo maaliskuun alusta aurinko paistaa merkille täydeltä terältä. Maaliskuussa on syytä ottaa rauhallisemmin, mukava laatuaika läheisten kanssa rentouttaa parhaiten. Kriittisimmät taistelut kaapinpaikasta ajoittuvat syys-lokakuulle, mutta onneksi maaliskuun kaltainen kaunis energiakuvio toistuu loppuvuodesta 20.12. jälkeen. Pehmeän vaaleanpunaiset  joulu- ja uudenvuodentunnelmat vahvistavat parisuhdetta entisestään. 17.–20.2. syntyneet kulkevat pää pilvissä.
 
Hyvinvointi: Koska elämässä on juuri nyt vahvaa nostetta ja hyviä tapahtumia, ne heijastuvat mielialaan ja yleiseen
innostukseen. Tammikuisilla suuri positiivinen elämänmuutos alkaa 11.3. jälkeen, ja kevät ja kesä tuovat tullessaan uuden elämänprojektin, johon mahtuu selkeästi myös kuntoilu- ja terveysremontti. Helmikuiset kulkevat korkeissa sfääreissä, herkkyystilaa on hyvä kanavoida henkisiin harrastuksiin. Taide ja kulttuuri nostattavat vireyttä alkuvuoden ja syksyn aikana. 

Työ ja raha: Alkuvuosi on vesimiehelle tuottoisa, työn paljous on verrannollinen taloustilanteeseen. Raha-asioissa  on kuitenkin syytä pitää kieli keskellä suuta, sillä alkukesä houkuttelee tekemään suurempia ostoksia kuin budjetti sallii. Ylioptimismi on loppuvuoden riesa. Työtilanne näyttää vakaalta – kiitosta ja kunniaa on luvassa ainakin työnantajan puolelta. 16.2. jälkeen syntyneiden kunnianhimo ja päättäväisyys ovat
kadoksissa, unelmointi paremmasta työstä pitää kuitenkin pinnalla.

Kalat 20.2.–21.3.

Avaudu henkisille harrastuksille.

Rakkaus: Alkuvuosi aina maaliskuun 11. päivään saakka antaa merkin loppupäässä syntyneille kaloille mahdollisuuden vedellä uusista naruista, sen jälkeen elämä rullaa eteenpäin tehtyjen valintojen jälkitilassa. Jos emmit kahden vaiheilla, olet kevään korvilla pakkovalinnan edessä. Monet kohtasivat suuren rakkautensa 2010. Toisille se oli uuden syntymän, osalle parisuhteen kuoleman vuosi. Jokainen kala kartoitti kuitenkin henkisen tarpeensa ja seuraa tätä sydämen kutsua vuonna 2011. Alitajunnan ja unien symboli Neptunus siirtyy merkkiin huhtikuun alussa. Tämä tuntuu jo tulevan vuoden aikana 20.–22.2. syntyneiden elämässä, sielunkumppanuus tuntuu entistä tärkeämmältä asialta. 27.3.–21.4. on koko merkille vilkas sosiaalinen jakso, romanttiset tuulet puhaltavat samalla rakkauselämän eloon. Marraskuun 11. päivänä kalat siirtyvät lähes kahdeksan kuukauden jaksoon, joka tuo pintaan kärsimättömyyttä ja taistelumieltä.

Hyvinvointi: Avautuva herkkyys ja empaat¬tisuus kohdistuu tulevana vuonna läheisiin, ystäviin ja apua tarvitseviin. Oma hyvinvointi on sidoksissa tähän toimintaan. Taide-elämykset tai joogan syvin anti voivat avautua aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Energiakäyrä on huipussaan 23.2.–2.4. Merkin alkupäässä syntyneet kokevat kuitenkin turhauttavaa väsymystä, itsetunto saattaa horjua, ja flunssat osuvat kohdalle herkästi.

Työ ja raha: Menestysputkessa kulkevat 24.–28.2. syntyneet sekä alkuvuoden aikana 17.–21.3. syntyneet kalat. Talous kulkee käsi kädessä upeiden mahdollisuuksien kanssa. Muut kalat joutuvat pitämään yllä vuoden 2010 aikana saavutettuja etuja. Vuosi 2012 tulee tarjoamaan jälleen enemmän haastetta ja onnistumisen tunnetta työrintamalla. Neptunus suosii erityisesti luovan ja taiteellisen työn tekijöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla