Leijona! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

Kesäkuumalla syntynyt leijona on tähtikartan todellinen kuninkaallinen, joka nauttii aurinkoisessa valokeilassa paistattelusta.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluu kyky tarttua haasteisiin pelottomasti, luovasti ja viisaasti. Leijona onkin parhaimmillaan äärimmäisen kunnianhimoinen, arvokas ja peloton persoona, joka luonnostaan hakeutuu ryhmän johtajaksi. Myös suorapuheisuus ja omanarvontunto kuuluvat merkin piirteisiin.

Taustajoukkoihin joutuminen on leijonalle kaikista pahin kolaus.

Leijonalla on kyky vakuuttaa toiset omilla taidoillaan ja kyvyillään. Kainous ja oman itsen pienentäminen toisten edessä eivät kuulu leijonan repertuaariin.

Itsevarmuudessa piilee leijonan heikkoudet. Joskus merkin pyrkimys johtoasemaan ajaa hänet suuruudenhulluuteen. Ja jos leijona kokee olonsa epävarmaksi, hän saattaa muuttua varsinaiseksi törpöksi.

Leijona ei hevillä suostu kompromisseihin. Joskus ylväs leijona saattaakin olla varsinainen jääräpää, joka vänkää väkisin vastaan. Parhaimmillaan vankkumattomuus on kuitenkin äärimmäinen selkärankaisuuden merkki. Jos leijona pääsee haluamaansa auktoriteetin asemaan, häneen voi luottaa.

Leijona saattaa olla varsinainen jääräpää, joka vänkää väkisin vastaan.

Tiimityössä leijona pärjää hyvin – mutta vain silloin, kun saa itse olla porukan vetäjänä. Taustajoukoissa leijona kärvistelee ja todennäköisesti pyrkii etenemään sieltä pois. Usein se onnistuukin, onhan leijona karismaattinen ja vakuuttava persoona.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Leijona on lämmin ihminen, mutta lämpöisten tunteiden osoittaminen ei ole hänelle aina helppoa. Ison egonsa vuoksi leijona saattaa dominoida ystäviään ja läheisiään. Hän myös odottaa lähipiiriltään kunnioitusta, mikä saattaa ajaa yhteentörmäyksiin. Merkin suurin haaste on kuunnella toisia ja välittää toisten tunteista. Parhaimmillaan leijona on äärimmäisen uskollinen läheisilleen. Merkillä on myös kyky katsoa maailmaa avarakatseisesti ja ymmärtävästi.

Merkeistä parhaiten leijonalle sopivat härkä, skorpioni, oinas ja kaksonen.

Terveys

Kunnianhimonsa ja jatkuvan voittamisenhalunsa vuoksi leijona saattaa piiskata itseään liiankin pitkälle. Jatkuva suorittaminen ja menestyksen kaipuu saattavat polttaa hänet loppuun, ellei leijona opettele välillä hölläämään. Palavan luonteensa takia merkki on myös altis sydänvaivoille.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan leijonat kuvittelevat olevansa maailmanvaltiaita, vaikka todellisuudessa he ovat lähinnä ylimielisiä, kärsimättömiä ja pöyhkeileviä kiusaajia. Leijonat vaativat loputonta ihailua ja heidän on vaikea myöntää olevansa koskaan väärässä.

Lue lisää: Ahne, itsekäs, kiusaaja... Brittiastrologi listasi horoskooppimerkkien pimeät puolet

Kuuluisia leijonia

Barack Obama, J.K. Rowling, Fidel Castro, Jennifer Lawrence, Whitney Houston, Halle BerryAlfred Hitchcock, Madonna, Napoleon, Sean Penn, Martha Stewart, Andy Warhol, Charlize Theron

Leijona kiteytettynä

 • Leijonan vahvuudet TOP 5: Innokkuus, suoraselkäisyys, vakuuttavuus, arvokkuus, avarakatseisuus
 • Leijonan heikkoudet TOP 5:  Kärsimättömyys, pöyhkeilevyys, itsekkyys, ylimielisyys, dominoivuus
 • Hallitseva planeetta: Aurinko
 • Onnenpäivä: Sunnuntai
 • Onnenväri: Kulta, oranssi
 • Onnenkivi: Rubiini, kissansilmä
 • Elementti: Tuli
 • Luonne: Kiinteä
 • Laatu: Maskuliininen, positiivinen
 • Metalli: Kulta
 • Kukka: Auringonkukka, tulppaani, neilikka, kehäkukka
 • Eläin: Kaikenlaiset kissaeläimet
 • Onnenluvut: 1, 99

Me Naiset julkaisee kunkin horoskooppimerkin luonneanalyysin vuorollaan joka kolmas päivä 13.3.–15.4. aikana. Neitsyen luonneanalyysi julkaistaan keskiviikkona 28.3.. Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Varmistu siitä, että teet muutokset oikeista syistä. Impulsiivinen veto ei välttämättä vie sinua kovin hyvään suuntaan. Laskelmointi ja ennakointi ovat nyt tarpeen.

 

SKORPIONI

Ole valmis laittamaan itsesi likoon ja muuttumaan. Käännä katse sisimpääsi, sillä vastaukset löytyvät sieltä. Parannukset alkavat pienistä asioista.

 

JOUSIMIES

Jaa ajatuksia seurassa, jossa sinua ymmärretään. Ota läheisesi huomioon ratkaisuja tehdessäsi. Itsekeskeinen käytös vain kostautuisi nopeasti.

 

KAURIS

Tunteet hämmentävät sinua tänään. Nopea tahti sumentaa näkökenttäsi, eikä fiksuja päätöksiä ole helppo tehdä. Pyri pitämään jalat maassa kaiken keskellä.

 

VESIMIES

Tuttu kasvo menneisyydestä palaa elämääsi. Ole tarkkana, sillä hän saattaa yrittää vaikuttaa päätöksiisi. Etenkin raha-asioissa kannattaa olla varuillaan.

 

KALAT

Luvassa on odottamattomia käänteitä. Ne vievät sinua kuitenkin oikeaan suuntaan, joten heittäydy virran vietäväksi. On aika uskaltautua ottamaan riskejä.

 

OINAS

Pidä ideasi toistaiseksi omana tietonasi. Pääset luovimaan tiesi läpi päivän haasteista helpommin, jos maltat pitää matalaa profiilia.

 

HÄRKÄ

Anna muiden arvailla. Salaperäisyys on sinulle tänään eduksi. Kerro suunnitelmistasi vasta sitten, kun tilanne on sinulle selkeämpi.

 

KAKSONEN

Viime hetken muutos voi kiristää hermojasi. Saat hyviä neuvoja yllättävältä taholta. Älä tee hätiköityjä johtopäätöksiä.

 

RAPU

Hidasta tahtia ja pidä silmät auki. Tee asiat omassa rytmissäsi yksityiskohtia sivuuttamatta. Pienissä asioissa piilee nyt eniten voimaa.

 

LEIJONA

Juttele ja ota asioista selvää. Sekä uusilla että vanhoilla tuttavuuksilla on sinulle kiinnostavaa kerrottavaa. Saat päivästä paljon virtaa ja inspiraatiota.

 

NEITSYT

Lähistöllä on utelias ihminen, joka saattaa heittäytyä tungettelevaksi. Pidä salasanat ja muut yksityisasiat häneltä piilossa. Terve annos ennakkoluuloa ei tee pahaa.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Ota muutokset vastaan avoimin sylin. Saat päivästä enemmän irti, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät. On aika heittäytyä hetken vietäväksi.

 

SKORPIONI

Usko asiaasi, niin alkaa tapahtua. Positiivinen asenne kantaa sinut tänään pitkälle. Rohkaistu kertomaan mielipiteesi, vaikka se eroasi yleisestä näkemyksestä.

 

JOUSIMIES

Muista sinua auttanutta ihmistä vastapalveluksella. Läsnäolostasi voi olla tänään paljon hyötyä. Älä aliarvioi omaa vaikutusvaltaasi.

 

KAURIS

Haluat saada aikaan muutoksia. Jännitys ja uutuudet vetävät sinua puoleensa. Ole avoin ehdotuksille ja unohda tuomitseminen.

 

VESIMIES

Suuntaa energiasi työprojekteihin. Hyvä keskittymiskyky on tänään tarpeen. Älä anna pikkuasioiden viedä huomiotasi pois olennaisesta.

 

KALAT

Ulkoiset muutokset piristävät mieltä. Heittäydy luovaksi ja uudista vaikkapa vaatekaappiasi tai kampaustasi. Onnenpotku odottaa sinua aivan kulman takana.

 

OINAS

Lähde liikkeelle. Valmistaudu henkisesti siihen, että saat osaksesi myös kritiikkiä. Huonoin vaihtoehto tällä erää olisi paikoilleen jääminen.

 

HÄRKÄ

Hätiköity johtopäätös tietää ongelmia. Tee asiat huolellisesti alusta alkaen. Kärsivällisyys on tänään paras valttisi.

 

KAKSONEN

Kilpailijasi jäävät nopeasti kauas taakse, kun otat nokkeluutesi käyttöön. Pidä ajatuksesi käsillä olevassa hetkessä, niin olet lyömätön.

 

RAPU

Tee jotain vain ja ainoastaan omaksi iloksesi. On hemmottelun ja hauskanpidon aika. Vietä laatuaikaa parhaaksi katsomassasi seurassa.

 

LEIJONA

Kuuntele kärsivällisesti, mitä sinulle sanotaan. Vedä johtopäätöksesi vasta sitten. Saat ehdotuksen, josta kannattaa kieltäytyä kohteliaasti.

 

NEITSYT

Päivä sisältää tapaamisen, josta voit ammentaa inspiraatiota tuleviin tapahtumiin. Tarjolla on nyt haasteita ja yllätyksiä. On aika opetella uusia taitoja.