Miekkari tasa-arvon puolesta vuodelta 2014. Kuva: Sanoma-arkisto
Miekkari tasa-arvon puolesta vuodelta 2014. Kuva: Sanoma-arkisto

Eduskunta hylkäsi tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseen pyrkivän Aito avioliitto -kansalaisaloitteen.

Kansalaisaloite kumottiin eduskunnassa äänin 120–48. Aloitteen kaatuminen merkitsee, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuun alussa.

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina julkaisi kuvan tuoreeltaan äänestystuloksesta Twitter-tilillään ja hehkutti, että ”1.3. on ilon päivä”.

Sosiaalinen media villiintyi äänestystuloksesta. Muun muassa näyttelijä Antti Holma julkaisi kuvan kerrostalon ikkunasta roikkuvasta hahmosta ja kirjoitti sen yhteyteen:

– Homoja on alkanut tulla ovista ja ikkunoista Suomessa avioliittolain muuttamisen estämisen kaaduttua.

– Se oli siinä! Eduskunta on vahvistanut tasa-arvoisen avioliiton 100 % varmaksi tästä eteenpäin iäksi. Onnea häihin, rakkaat ystävät, toivotti puolestaan vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Aito avioliitto -aloitteesta on myös ilmestynyt jo ainakin yksi suosiota herättänyt ja vauhdilla leviävä nettimeemi. Kansanedustaja Touko Aalto teki torstaina eduskunnan täysistunnossa facebalmin eli suomalaisittain naamapalmun, kertoi Nyt-liite.

Tätä reaktiota jaetaan innolla sosiaalisessa mediassa:

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

Kokeile uudenlaista lähestymistapaa tutun ongelman kanssa. Kotiin ja ihmissuhteisiin liittyvät kysymykset vaativat erityisen paljon huomiota tänään.

 

JOUSIMIES

Kuuntele järjen ääntä. Joku yrittää leikkiä tunteillasi tai syöttää sinulle väärää tietoa. Terve annos epäluuloisuutta voi pelastaa sinut harmeilta.

 

KAURIS

Kuuntele tarkkaan, mitä läheisesi kertoo sinulle. Joku saattaa harhauttaa sinua tahallaan. Nyt ei ole aika lainata rahaa kaverille.

 

VESIMIES

Raha-asioissa tapahtuu yllättävä käänne. Älä intoudu tuhlaamaan, vaan säästä pahan päivän varalle. Satsaa vakauteen ja tasapainoon.

 

KALAT

Joku vaatii sinulta suuria. Ole valmis kieltäytymään, jos koet rajojesi tulevan vastaan. Muista, ettei sinun tarvitse miellyttää kaikkia.

 

OINAS

On uusien alkujen aika. Sinulle on nyt tarjolla lukuisia mahdollisuuksia, joista voit valita parhaat päältä. Optimismi on paras aseesi.

 

HÄRKÄ

Kaikki ei ole tänään sitä, miltä näyttää. Etenkin raha-asioissa on syytä olla varuillaan. Älä monimutkaista elämääsi turhaan.

 

KAKSONEN

Suorasanaisuus säästää sinut väärinkäsityksiltä. Älä kiertele turhaan, kun sinulta kysytään mielipidettä. Vältä ristiriitaisten viestien antamista.

 

RAPU

Älä anna työelämääsi liittyvän ongelman pilata päivääsi. Keskity pitämään hauskaa hyvässä seurassa. Saat voimaa ihmisiltä ympärilläsi.

 

LEIJONA

Lähde viettämään aikaa ystävien kanssa. On tärkeää, että saat tukea mielipiteitäsi ymmärtäviltä ihmisiltä. On aika tehdä muutoksia arkeesi.

 

NEITSYT

Joudut hankalaan välikäteen. Esiin nousee monimutkainen, mahdollisesti asumiseen liittyvä kysymys. Älä usko kaikkea, mitä kuulet.

 

VAAKA

Lyhyt reissu tekisi hyvää. Vaihda maisemaa, jos saat siihen tilaisuuden. Anna mielikuvituksesi vaeltaa ja haaveile tulevaisuudesta hyvän ystävän kanssa.


Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

30 tiukkaa kysymystä – testaa Me Naisten eeppisessä joululauluvisassa, miten hyvin tiedät rakastetut klassikot ja muut sesonkibiisit. Vain todellinen tietäjä saa kaikki oikein!