Hollywood-tähtöset ovat ­dieettien ja tiukan treenin guruja. Poimi parhaat vinkit ­Gwynethiltä, Evalta, Mirandalta ja ­Beyoncélta!

Tee kuten Gwyneth: ohjelmoi paheesi

Elämäntapaguru, näyttelijä Gwyneth Paltrow, 41, elää kuten opettaa. Hänen terveysoppinsa vain ovat siitä hankalia seurata, että kahden lapsen äidillä on jonkin verran enemmän aikaa ja rahaa kuin tavallisella tallaajalla.

DIEETTI: Keittokirjailijanakin kunnostautunut nainen nauttii esimerkiksi kaalimehua ja reilusti kalaa ja välttelee visusti ruokapahiksia gluteenia, munaa ja lehmänmaitoa. Hänen paheensakin ovat ohjelmoituja: ­lasillinen punaviiniä iltaisin ja ­savuke lauantaisin.

TREENI: Ajattele, että treeni on kuin hampaidenharjaus ja tee siitä rutiini. Gwyneth on luottanut jo seitsemän vuoden ajan julkkistreenari Tracy Andersonin jumppaohjeisiin, jotka kehittävät erityisesti kehon pieniä lihaksia. Gwyneth ­treenaa kuudesti viikossa ja ­vaihtaa ohjelmaa kymmenen ­päivän ­välein.

PARAS NIKSI: Gwyneth välttää vaa’alla käyntiä, koska se altistaa häpeälle ja syyllisyydelle. Hänen mielestään mittanauha on realistisempi keino tarkkailla kehoaan. 

Tee kuten Beyoncé: tanssi kaksi tuntia

En voi syödä mitä tahansa, enkä voi jättää salilla käymistä väliin , tietää popdiiva Beyoncé, 32.

Supertimmi vartalo vaatii uhrauksia ja rautaista motivaatiota. Nainen on kokeillut dieettiä jos toistakin: Dreamgirls-elokuvaa varten hän pudotti 9 kiloa vaahterasiirappidieetillä, raskauskilot puolestaan karisivat rankalla treenillä ja tiukalla ruokavaliolla.

DIEETTI: Valkuaismunakas aamiaiseksi, kalkkunaviipaleita ja kapriksia lounaaksi, viinietikalla ja sitruunalla maustettuja kurkkuviipaleita naposteltavaksi sekä keltapyrstöpiikkimakrillisashimia, jalapenoja ja wasabia päivälliseksi. Beyoncékin on huomannut, että kilot karisevat proteiinipitoisella ruualla. Peruspirjon tosin kannattaa tinkiä tähden kalliista mausta ja tarttua vaikkapa rahkapurkkiin.

TREENI: Vauvakilot karistaakseen Beyoncé treenasi joka päivä kahden tunnin ajan tanssia sekä lihaskuntoa. Hänen mielestään treenin pitää olla sekä tehokasta että hauskaa.

PARAS NIKSI: Poppari suosii aikaa säästävää treeniä ja mahduttaa pikajumpan pieneenkin taukoon. Hän suosii liikkeitä, jotka treenaavat monta lihasta yhtä aikaa sekä intervalliharjoittelua, joka kuluttaa tavallista treeniä enemmän kaloreita lyhyemmässä ajassa.

Tee kuten Eva: luovu lihasta

Seksikkäimpien Hollywood-tähtösten listalle useasti kivunnut näyttelijä Eva Mendes, 39.

DIEETTI: Eva ei usko kieltäytymiseen, mutta lihan hän jättää väliin. Hän rakastaa leipää ja pastaa, mutta pyrkii kaikessa syömisessään kohtuuteen.

TREENI: Eva huolehtii siitä, että hänen treeniinsä kuuluu sekä paljon energiaa kuluttavaa aerobista liikuntaa että lihaskuntoharjoittelua. Näyttelijä käy juoksemassa neljä tai viisi kertaa viikossa, joogaa ja tekee koko vartaloa vahvistavan salitreenin pienillä painoilla muutaman kerran viikossa.

PARAS NIKSI: Julkkisten treenari Harley Pasternakin The 5 Factor Diet perustuu numeroon viisi. Evakin on innostunut Pasternakin säännöstä, jossa ­aterian kokkaukseen käytetään korkeintaan viittä ainesosaa. Yksinkertaisessa reseptissä on usein myös ­vähemmän ­kaloreita.

Tee kuten Miranda: juo lämmintä vettä

Huippumalli Miranda Kerr, 30, on paljastanut hehkeytensä ja energisyytensä salaisuudeksi runsaan superruokien syömisen. Ravitsemusasiantuntijaksi opiskellut nainen on paljastanut salaisuudekseen ihmeitä lupaavan nonimehun, jota hän on juonut 12-vuotiaasta asti.

DIEETTI: Miranda käyttää reilusti kookosöljyä, avokadoja ja kvinoaa ja
terästää aamusmoothiensa acai-, maca- ja raakakaakaojauheella sekä chiasiemenillä. Lisäksi hän huolehtii siitä, että ruokavaliossa on tarpeeksi proteiinia.

TREENI: Supermallin kroppa vaatii rutosti treeniä, ja Miranda pyrkii liikkumaan joka päivä ainakin puolen tunnin ajan. Nainen rakastaa pilatesta sekä joogaa, joka treenaa samalla myös mieltä.

PARAS NIKSI: Huippumalli herättää aineenvaihduntansa aamuun juomalla ison lasillisen lämmintä vettä, jonka ­sekaan on puristettu sitruunamehua. Sen jälkeen hän pöräyttää Vitamix-tehosekoittimellaan vihreän ­tehosmoothien.

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti