Hollywood-tähtöset ovat ­dieettien ja tiukan treenin guruja. Poimi parhaat vinkit ­Gwynethiltä, Evalta, Mirandalta ja ­Beyoncélta!

Tee kuten Gwyneth: ohjelmoi paheesi

Elämäntapaguru, näyttelijä Gwyneth Paltrow, 41, elää kuten opettaa. Hänen terveysoppinsa vain ovat siitä hankalia seurata, että kahden lapsen äidillä on jonkin verran enemmän aikaa ja rahaa kuin tavallisella tallaajalla.

DIEETTI: Keittokirjailijanakin kunnostautunut nainen nauttii esimerkiksi kaalimehua ja reilusti kalaa ja välttelee visusti ruokapahiksia gluteenia, munaa ja lehmänmaitoa. Hänen paheensakin ovat ohjelmoituja: ­lasillinen punaviiniä iltaisin ja ­savuke lauantaisin.

TREENI: Ajattele, että treeni on kuin hampaidenharjaus ja tee siitä rutiini. Gwyneth on luottanut jo seitsemän vuoden ajan julkkistreenari Tracy Andersonin jumppaohjeisiin, jotka kehittävät erityisesti kehon pieniä lihaksia. Gwyneth ­treenaa kuudesti viikossa ja ­vaihtaa ohjelmaa kymmenen ­päivän ­välein.

PARAS NIKSI: Gwyneth välttää vaa’alla käyntiä, koska se altistaa häpeälle ja syyllisyydelle. Hänen mielestään mittanauha on realistisempi keino tarkkailla kehoaan. 

Tee kuten Beyoncé: tanssi kaksi tuntia

En voi syödä mitä tahansa, enkä voi jättää salilla käymistä väliin , tietää popdiiva Beyoncé, 32.

Supertimmi vartalo vaatii uhrauksia ja rautaista motivaatiota. Nainen on kokeillut dieettiä jos toistakin: Dreamgirls-elokuvaa varten hän pudotti 9 kiloa vaahterasiirappidieetillä, raskauskilot puolestaan karisivat rankalla treenillä ja tiukalla ruokavaliolla.

DIEETTI: Valkuaismunakas aamiaiseksi, kalkkunaviipaleita ja kapriksia lounaaksi, viinietikalla ja sitruunalla maustettuja kurkkuviipaleita naposteltavaksi sekä keltapyrstöpiikkimakrillisashimia, jalapenoja ja wasabia päivälliseksi. Beyoncékin on huomannut, että kilot karisevat proteiinipitoisella ruualla. Peruspirjon tosin kannattaa tinkiä tähden kalliista mausta ja tarttua vaikkapa rahkapurkkiin.

TREENI: Vauvakilot karistaakseen Beyoncé treenasi joka päivä kahden tunnin ajan tanssia sekä lihaskuntoa. Hänen mielestään treenin pitää olla sekä tehokasta että hauskaa.

PARAS NIKSI: Poppari suosii aikaa säästävää treeniä ja mahduttaa pikajumpan pieneenkin taukoon. Hän suosii liikkeitä, jotka treenaavat monta lihasta yhtä aikaa sekä intervalliharjoittelua, joka kuluttaa tavallista treeniä enemmän kaloreita lyhyemmässä ajassa.

Tee kuten Eva: luovu lihasta

Seksikkäimpien Hollywood-tähtösten listalle useasti kivunnut näyttelijä Eva Mendes, 39.

DIEETTI: Eva ei usko kieltäytymiseen, mutta lihan hän jättää väliin. Hän rakastaa leipää ja pastaa, mutta pyrkii kaikessa syömisessään kohtuuteen.

TREENI: Eva huolehtii siitä, että hänen treeniinsä kuuluu sekä paljon energiaa kuluttavaa aerobista liikuntaa että lihaskuntoharjoittelua. Näyttelijä käy juoksemassa neljä tai viisi kertaa viikossa, joogaa ja tekee koko vartaloa vahvistavan salitreenin pienillä painoilla muutaman kerran viikossa.

PARAS NIKSI: Julkkisten treenari Harley Pasternakin The 5 Factor Diet perustuu numeroon viisi. Evakin on innostunut Pasternakin säännöstä, jossa ­aterian kokkaukseen käytetään korkeintaan viittä ainesosaa. Yksinkertaisessa reseptissä on usein myös ­vähemmän ­kaloreita.

Tee kuten Miranda: juo lämmintä vettä

Huippumalli Miranda Kerr, 30, on paljastanut hehkeytensä ja energisyytensä salaisuudeksi runsaan superruokien syömisen. Ravitsemusasiantuntijaksi opiskellut nainen on paljastanut salaisuudekseen ihmeitä lupaavan nonimehun, jota hän on juonut 12-vuotiaasta asti.

DIEETTI: Miranda käyttää reilusti kookosöljyä, avokadoja ja kvinoaa ja
terästää aamusmoothiensa acai-, maca- ja raakakaakaojauheella sekä chiasiemenillä. Lisäksi hän huolehtii siitä, että ruokavaliossa on tarpeeksi proteiinia.

TREENI: Supermallin kroppa vaatii rutosti treeniä, ja Miranda pyrkii liikkumaan joka päivä ainakin puolen tunnin ajan. Nainen rakastaa pilatesta sekä joogaa, joka treenaa samalla myös mieltä.

PARAS NIKSI: Huippumalli herättää aineenvaihduntansa aamuun juomalla ison lasillisen lämmintä vettä, jonka ­sekaan on puristettu sitruunamehua. Sen jälkeen hän pöräyttää Vitamix-tehosekoittimellaan vihreän ­tehosmoothien.

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.