Putouksessa nähty Iina Kuustosen esittämä sketsihipsteri Jäbä Leissön olisi ehkä halunnut kurssille Ruotsiin. Kuva: MTV
Putouksessa nähty Iina Kuustosen esittämä sketsihipsteri Jäbä Leissön olisi ehkä halunnut kurssille Ruotsiin. Kuva: MTV

Ruotsissa hipstereistä koulutetaan parempia hiomalla tärkeitä hipsteritaitoja, muun muassa makkarantekoa.

Liian lyhyet hiukset päänhuippunutturaan. Kasettisoitin ehdittiin jo hävittää, joten millä kuunnella c-kasetteja? Instagram ei oikein kiinnosta, eikä ironinen bändipaita enää sovi päälle. Kyllä hipstereillä on nyt vaikeaa!

Onneksi ruotsalaisilla asiat ovat paremmin. Tukholmalainen kansanopisto järjesti hipstereille tarkoitetun hipsterikurssin vuoden 2013 syksyllä. Medborgardskolan Stockholm tarjosi hipstereille neljän eri kurssin komboa. Kursseilla tehtiin itse makkaroita, tutustuttiin permakulttuurin alkeisiin eli luonnon monimuotoisuuden hyödyntämiseen ja arvostamiseen puutarhuroinnissa, sekä opeteltiin sanoittamaan kappaleita ja maalaamaan. Neljän kurssin paketti maksoi hieman alle 650 euroa.

Opiston tiedottaja Eva Levin kertoi Dagens Nyheter -lehdelle, että hipsterikurssi oli kertaluontoinen kokeilu. Sille ei siis enää kannata pyrkiä Suomesta käsin. Kun Suomi tunnetusti on Ruotsia aina vähän jäljessä, päästäänkö meilläkin pian hipsterikursseille?

Lue myös:

Oliko sinunkin isäsi hipsteri? – Katso hilpeät kuvat vuosien takaa

Hipstereiden jäljillä: Missä jäbä luuraa?

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.