Herkkuja kannattaa nautiskella silloin, kun oikeasti tekee mieli. Kuva: Shutterstock
Herkkuja kannattaa nautiskella silloin, kun oikeasti tekee mieli. Kuva: Shutterstock

Yksi kysymys paljastaa sen, kannattaako mässäillä.

Kaikilla meistä on omat kiusauksemme. Fakta kuitenkin on, että jatkuva hallitsematon herkuttelu ei tee hyvää terveydelle, linjoille, eikä mielelle. Sokeri muun muassa koukuttaa kuin kokaiini, vanhentaa ihoa ja väsyttää.

Mutta liika tiukkapipoisuus tekee elämästä tylsää ja ihmisestä ikävän. Itselle pitää siis antaa välillä lupa herkutella. Mistä tietää, milloin on oikea hetki sortua?

Tiedostavan syömisen kursseja vetävällä ja aiheesta kirjoittaneella Michelle Maylla on yksinkertainen niksi, jonka avulla voi selvittää, kannattaako houkutukseen tarttua vai ei.

– Kun himo iskee, kysy itseltäsi haluatko todella, todella, todella syödä halajamasi herkun. Ja kyllä, jokainen "todella" ratkaisee.

Eli: "Kappas, pulla. Haluan todella syödä sen."
TÖÖÖÖT, ei riitä!
"Kappas, suklaakonvehti. Haluan todella, todella syödä sen."
TÖÖÖT, ei riitä!

Ensin yksinkertainen neuvo tuntuu melko typerältä. Mutta tarkemmin ajateltuna vinkki ei olekaan ihan pöhkö.

Kuinka usein esimerkiksi työpaikalla tuleekaan kävelleeksi kahvihuoneen keksivadin ohi ja puolihuomaamattomasti napanneeksi jotain suuhunsa. Tai jos televisiota katsellessa edes kerran pysähtyisi miettimään haluanko todella, todella syödä näitä sipsejä (jotka eivät edes ole lempimakuani), jäisi moni täysin turha kalori syömättä.

Ja vastaavasti, kun edessä on unelmieni rapeapohjainen, pehmeän sitruunainen marenkileivos, voin todella, todella, TODELLA todeta haluavani syödä sen – ja nautiskella herkkuhetkestä tietoisesti, rauhassa makustellen ja puhtaalla omallatunnolla. Nam.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Jos keho kapinoi väsymyksellä, korjaa nämä 4 asiaa

Miksi lihon? Tässä kuusi selitystä

Viisi prosenttia sokeria – näin pääset suositukseen

Näin selätät tunnesyömisen

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta