Provosoivista tempauksistaan ja graffiteistaan kuulun katutaiteilijan Banksyn kahdeksan työtä myydään huutokaupassa.

Anonyymisti työskentelevä Banksy on katutaiteen tunnetuin, kuumin ja kiehtovin nimi.

Banksy on englantilainen taiteilija, joka tunnetaan kansainvälisesti erityisesti humoristisista, provosoivista ja kantaaottavista graffiteistaan ja tempauksistaan. Kukaan ei tiedä taiteilijan todellista henkilöllisyyttä, mutta hänen teoksiaan löytyy seinistä ja kaduilta ympäri maailmaa.

Rotta on osa Banksyn "Banksus Militus Vandalus" -teosta.

Nyt kahdeksan Banksyn teosta on myytävänä Yhdysvalloissa järjestettävässä Julienin katutaidehuutokaupassa 26.6.

Banksyn töiden uskotaan kiinnostavan lukuisia taidekeräilijöitä.

– Ihmisiä kiehtoo se, ettei kukaan tiedä, kuka Banksy todella on ja mitä hän aikoo seuraavaksi tehdä, sanoo Michael Doyle Julienilta.

Lontoolaisen talon seinään ilmestynyt teksti "Pahoittelemme! Tilaamasi elämäntyyli on loppuunmyyty" ottaa kantaa talouskriisiin.

Muun muassa Angelina Jolie ja Brad Pitt ovat hankkineet seinälleen Banksyn teoksen 1,1 miljoonalla eurolla.

Jollei budjettisi anna periksi taiteen ostamiseen, taiteilijan töihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi eri kaupunkien kaduilla.

Erityisesti Lontoossa kannattaa pitää silmänsä auki. Lontoon matkailusivustoilta löytyy jopa kartta, johon on merkitty Banksyn teosten sijainnit.

Tekokana seuraa kahden robottikananugetin touhuja.

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.