Me Naiset
|
Heidi Heino
Nelli laulaa ylistystä SuHen nuortenillassa. Kuva: Satu Kemppainen
Nelli laulaa ylistystä SuHen nuortenillassa. Kuva: Satu Kemppainen

Torstain Me Naisissa cityseurakuntalaiset puhuvat Jumalasta. Jos heidän tavoitteensa toteutuu, kohta sinäkin uskot.

Nelli Uurtimo on 24-vuotias helsinkiläinen laulaja ja medianomiopiskelija. Hän näyttää tavalliselta, trendejä seuraavalta nuorelta, mutta yksi asia hänet erottaa taviksesta: hän käy useamman kerran viikossa seurakunnassaan kuulemassa sanaa, ylistämässä ja tapaamassa tuttuja.

– Aloin käydä seurakunnalla neljä vuotta sitten. En usko, että olisin katuojassa narkkarina, vaikken olisikaan uskossa. Ulkoisesti kaikki on ennallaan, mutta sisäisesti usko on tuonut rauhaa. On rentouttavaa tajuta, ettei kaikki pyöri oman navan ympärillä: muut ihmiset ja Jumala ovat tärkeämpiä kuin minä.

Nellin seurakunta SuHe on yksi pienistä kaupunkilaisseurakunnista, joissa on viime vuosina alkanut tapahtua. SuHenkin tilaisuuksissa käy joka viikonloppu ensikertalaisia. Pieneen seurakuntaan on helppoa tulla mukaan, kun eteisessä on lämmin vastaanotto ja tunnelma on epämuodollinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta olisiko tässä muutakin? Ovatko ihmiset alkaneet kaivata elämäänsä lisää hengellisyyttä? Toteutuuko SuHen tavoite ja Helsinki täyttyy Jumalan rakkaudella? Entä evankelis-luterilainen seurakunta – nähdäänkö syksyn seurakuntavaaleissa ennennäkemätön ruuhka uurnilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Naisten numerossa 37/2014 ei osata vastata viimeisiin kysymyksiin, mutta SuHen rokahtavasta seurakuntamenosta kerrotaan paljon lisää.

Lue myös:

Nuoripari säästi seksin avioliittoon: "Kannatti odottaa"

16 lapsen lestadiolaisäiti: "Emme saisi väsyä"

Lestadiolainen naispappi: "Naisen asemasta on tärkeää puhua"

Sisältö jatkuu mainoksen alla