Et sinä oikeasti tuota cupcakea halua syödä, ethän? Kuva: Shutterstock
Et sinä oikeasti tuota cupcakea halua syödä, ethän? Kuva: Shutterstock

Kuinka työlästä onkaan punnita syömänsä pavut ja idut, juosta aamulenkkejä ja jättää kanelipulla nautiskelematta. Laihtua kun voi paljon helpomminkin, nimittäin puhumalla.

Kalorien laskeminen ja tiukka ruokarytmi ovat painonpudottajalle peruskauraa. Kurinalaisuus ei kuitenkaan ole avainsana laihuuteen, kertoo Daily Mail.

Hypnoterapeutti ja dieettiasiantuntija John Richardsonin mukaan itselleen ääneen puhuminen on laihduttajan tärkein työkalu. Esimerkiksi kiusauksen tullen voi miettiä, kannattaako suklaapatukka todella vedellä kitusiinsa,ja millainen olo siitä tulee.

Richardsonin mukaan itselleen jutteleminen on sisäisen äänen kuuntelemista. Sen avulla ihminen tulee yhä tietoisemmaksi epäterveellisistä elämäntavoistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sillä, mitä ihminen sanoo ääneen itselleen, on olennainen vaikutus siihen, miten tuntee ja mitä voi saavuttaa. Joillekin ainoa tapa laihtua on tunnistaa, kyseenalaistaa ja haastaa omat ruokailutottumuksensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tietystikään itselleen jutusteleminen ei auta siinä vaiheessa, jos roskaruoan syöminen ei lopu.

– Yksin ruoka ei tee ihmisiä ylipainoiseksi, vaan se, miten sitä syödään. Keho kaipaa tuoretta ja luonnollista ruokaa sekä paljon vettä, Richardson muistuttaa.

Hän painottaa, että itselleen puhuminen vaatii sinnikkyyttä, mutta lopulta kova työ palkitaan.

– Ajan myötä oppii kuuntelemaan kehonsa nälkää ja annokset pienenevät sen myötä. Luontaiset ruokailutottumukset löytyvät vähitellen, kun kuuntelee itseään.

Esimerkkitilanne ruokakaupassa

Minä: Kappas, ovat valmistaneet uutta tuplasuklaa-kinuski-vaahtokarkki-jäätelöä. Maistetaanpas ainakin kaksi litraa!

Sisäinen ääneni: Mietihän, miten kuvottava olo sinulle tulee, kun olet ahtanut itseesi kaiken tuon. Lojut sohvanpohjalla koko illan ja masentelet, miten possu oletkaan.

Minä: Olet niin oikeassa, syön paljon mieluummin yhden kalorittoman, mauttoman ja näkymättömän raakasuklaapalan.

Lopputulos: Kevyempi kroppa ja ehkä myös kylähullun leima.

Lue lisää:

Totta on: jäätelö laihduttaa!

Yllättävä laihdutusvinkki: katso vain jännittäviä ohjelmia

Sisältö jatkuu mainoksen alla