Et sinä oikeasti tuota cupcakea halua syödä, ethän? Kuva: Shutterstock
Et sinä oikeasti tuota cupcakea halua syödä, ethän? Kuva: Shutterstock

Kuinka työlästä onkaan punnita syömänsä pavut ja idut, juosta aamulenkkejä ja jättää kanelipulla nautiskelematta. Laihtua kun voi paljon helpomminkin, nimittäin puhumalla.

Kalorien laskeminen ja tiukka ruokarytmi ovat painonpudottajalle peruskauraa. Kurinalaisuus ei kuitenkaan ole avainsana laihuuteen, kertoo Daily Mail.

Hypnoterapeutti ja dieettiasiantuntija John Richardsonin mukaan itselleen ääneen puhuminen on laihduttajan tärkein työkalu. Esimerkiksi kiusauksen tullen voi miettiä, kannattaako suklaapatukka todella vedellä kitusiinsa,ja millainen olo siitä tulee.

Richardsonin mukaan itselleen jutteleminen on sisäisen äänen kuuntelemista. Sen avulla ihminen tulee yhä tietoisemmaksi epäterveellisistä elämäntavoistaan.

– Sillä, mitä ihminen sanoo ääneen itselleen, on olennainen vaikutus siihen, miten tuntee ja mitä voi saavuttaa. Joillekin ainoa tapa laihtua on tunnistaa, kyseenalaistaa ja haastaa omat ruokailutottumuksensa.

Tietystikään itselleen jutusteleminen ei auta siinä vaiheessa, jos roskaruoan syöminen ei lopu.

– Yksin ruoka ei tee ihmisiä ylipainoiseksi, vaan se, miten sitä syödään. Keho kaipaa tuoretta ja luonnollista ruokaa sekä paljon vettä, Richardson muistuttaa.

Hän painottaa, että itselleen puhuminen vaatii sinnikkyyttä, mutta lopulta kova työ palkitaan.

– Ajan myötä oppii kuuntelemaan kehonsa nälkää ja annokset pienenevät sen myötä. Luontaiset ruokailutottumukset löytyvät vähitellen, kun kuuntelee itseään.

Esimerkkitilanne ruokakaupassa

Minä: Kappas, ovat valmistaneet uutta tuplasuklaa-kinuski-vaahtokarkki-jäätelöä. Maistetaanpas ainakin kaksi litraa!

Sisäinen ääneni: Mietihän, miten kuvottava olo sinulle tulee, kun olet ahtanut itseesi kaiken tuon. Lojut sohvanpohjalla koko illan ja masentelet, miten possu oletkaan.

Minä: Olet niin oikeassa, syön paljon mieluummin yhden kalorittoman, mauttoman ja näkymättömän raakasuklaapalan.

Lopputulos: Kevyempi kroppa ja ehkä myös kylähullun leima.

Lue lisää:

Totta on: jäätelö laihduttaa!

Yllättävä laihdutusvinkki: katso vain jännittäviä ohjelmia

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00