Kännykuva toimii näppärästi muistilappuna. Kuva: Shutterstock
Kännykuva toimii näppärästi muistilappuna. Kuva: Shutterstock

Enää et tarvitse elämäntapaoppaita ja niksipirkkaa helpottamaan arkeasi. Kaiken tarvitsemasi saat lifehack-sivustoilta.

Lifehackit ovat ohjeita, joiden avulla voi ratkaista jokapäiväisiä ongelmia. Netti on täynnä sivustoja, jotka kokoavat näitä elämän oikoteitä. Sivustoilla saatetaan esitellä niin näppäriä uutuustuotteita ja pikkuniksejä kuin syvällisempiä elämänohjeita.

Vaikka monet vinkit saattavat olla hieman hassuja ja turhanpäiväisiä, löytyy joukosta myös helmiä. Tässä sivujen niksiparhaimmistoa:

Kun ystäväsi lainaa jotain tavaraasi, ota hänestä ja tavarasta kuva puhelimellasi. Näin sinulla on todistusaineistoa siitä, kuka on lainannut ja mitä.

Kääri juomapullo talouspaperiin ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Jo vartin päästä juoma on jääkylmää.

Jos et bensa-asemalla muista, millä puolella autosi tankki on, tarkista se kojelaudastasi. Bensamittarin kuvan kohdalla on pieni nuoli, joka näyttää onko tankki vasemmalla vai oikealla puolella.

Jos puinen huonekalusi on naarmuilla, raaputa naarmun pintaa saksanpähkinällä ja naarmut silottuvat.

Kun haet autolla pizzaa kotiin ja pelkäät ruuan jäähtyvän matkalla, laita pizzalaatikko pelkääjänpaikalle ja säädä penkinlämmitys päälle.

Pelottaako jättää tavarat vartioimatta rannalla? Tyhjennä ja pese vanha aurinkorasvapurkki ja säilytä avaimia, rahaa ja puhelinta purkissa.

Muistitko varmasti lukita oven? Tee jotain outoa tai epätavallista samalla kun lukitset oven, niin muistat varmasti tehneesi sen.

Lue lisää konsteja:

Täällä näet lifehackit kuvien kera:

http://imgur.com/r/lifehacks

Täällä on vinkkejä kätevästi eri kategorioissa:

http://lifehack.org

Ohjeita videolla:

http://www.youtube.com/user/lifehacker

–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho
–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho

Vielä vuosi sitten Varpu, Aicha ja Linda eivät tunteneet toisiaan. Nyt he asuvat lapsineen yhteistä omakotitaloa kuin suurperhe.

Eteisen naulakko kantaa raskasta takkikuormaa. Hyllykkö tursuaa pieniä saappaita, talvikenkiä, sandaaleja ja pyöräilykypäriä. Ensimmäinen ajatus on, että tässä Helsingin Marjaniemessä sijaitsevassa kaksikerroksisessa 166 neliön omakotitalossa elää todellinen suurperhe.

Tavallaan luulo...

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun, ja usein tästä kärsii eroava nainen, sanoo erojuristi Sanna Svahn. 

Kun aviopari eroaa, edessä on väistämättä omaisuuden jakaminen. Jos ero on riitaisa, apuun tarvitaan pesänjakajaa. 

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun.

Erojuristi Sanna Svahn kertoo, että eron kummankin osapuolen varallisuus todennetaan heidän oman ilmoituksen mukaan. Piilottelu on yleistä, sillä pesänjakaja ei pääse käsiksi puolisoiden tileihin, ellei siihen anneta erillistä suostumusta.

”Helppo pimittää, vaikea seurata.”

Omaisuuden ositus koskee omaisuutta, johon puolisoilla on avio-oikeus. Kun avioerohakemus saapuu käräjäoikeuteen, molempien varallisuus selvitetään tilien ja lainojen osalta siltä päivältä. Molemmat ilmoittavat omaisuutensa avoimesti, mutta mitään viranomaiskeinoja varallisuuden todelliseen selvittämiseen ei ole.

– Jos puoliso jättää ilmoittamatta vaikka toisessa pankissa olevan tilin, sille ei oikein voi mitään. Helppo pimittää, vaikea seurata, Svahn kuvailee.

Riitaisissa eroissa pesänjakaja voi selvittää tietoja arvo-osuustileistä ja muusta kirjatusta omaisuudesta. Myös vero-ilmoituksesta selviää paljon puolisoiden varallisuudesta.

Eron häviäjä on usein nainen

Svahn mukaan usein naiset kärsivät omaisuuden osituksessa.

– On tavallista, että ennen eroa omaisuutta realisoidaan, eli pannaan sellaiseen muotoon, joka ei ole selvitettävissä, Svahn sanoo.

Tai jos eron toisella osapuolella on esimerkiksi oma yritys, firman arvoa vähätellään. Siinä tapauksessa vaimon on oltava valppaana. On hänen velvollisuutensa osoittaa, että vain pari kuukautta aiemmin on tapahtunut tällainen toimeksianto. Silloin pesänjakaja voi päättää, että tämä omaisuus huomioidaan osituksessa.

”Omaisuuden arvoa vähätellään aina erotilanteissa, ja vastaavasti omaisuuden saaja yliarvioi omaisuutta.”

– Silloin vaimon pitää kysyä, missä rahat ovat, kun isäntä unohtaa ilmoittaa tämmöisen satatonnisen osituksesta.

Taloudellisen hyödyn tavoittelu osituspetoksella on rangaistavaa.

Käyttäjä17709
Seuraa 
Liittynyt17.6.2018

Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen”

"Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen” Luonnollista koska useimmiten se omaisuus on enimältä osin miehen hankkimaa, nainen on suhteen kuokkavieras mitä varallisuuteen tulee useimmissa tapauksissa. Oikeus voittaa.
Lue kommentti