Kännykuva toimii näppärästi muistilappuna. Kuva: Shutterstock
Kännykuva toimii näppärästi muistilappuna. Kuva: Shutterstock

Enää et tarvitse elämäntapaoppaita ja niksipirkkaa helpottamaan arkeasi. Kaiken tarvitsemasi saat lifehack-sivustoilta.

Lifehackit ovat ohjeita, joiden avulla voi ratkaista jokapäiväisiä ongelmia. Netti on täynnä sivustoja, jotka kokoavat näitä elämän oikoteitä. Sivustoilla saatetaan esitellä niin näppäriä uutuustuotteita ja pikkuniksejä kuin syvällisempiä elämänohjeita.

Vaikka monet vinkit saattavat olla hieman hassuja ja turhanpäiväisiä, löytyy joukosta myös helmiä. Tässä sivujen niksiparhaimmistoa:

Kun ystäväsi lainaa jotain tavaraasi, ota hänestä ja tavarasta kuva puhelimellasi. Näin sinulla on todistusaineistoa siitä, kuka on lainannut ja mitä.

Kääri juomapullo talouspaperiin ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Jo vartin päästä juoma on jääkylmää.

Jos et bensa-asemalla muista, millä puolella autosi tankki on, tarkista se kojelaudastasi. Bensamittarin kuvan kohdalla on pieni nuoli, joka näyttää onko tankki vasemmalla vai oikealla puolella.

Jos puinen huonekalusi on naarmuilla, raaputa naarmun pintaa saksanpähkinällä ja naarmut silottuvat.

Kun haet autolla pizzaa kotiin ja pelkäät ruuan jäähtyvän matkalla, laita pizzalaatikko pelkääjänpaikalle ja säädä penkinlämmitys päälle.

Pelottaako jättää tavarat vartioimatta rannalla? Tyhjennä ja pese vanha aurinkorasvapurkki ja säilytä avaimia, rahaa ja puhelinta purkissa.

Muistitko varmasti lukita oven? Tee jotain outoa tai epätavallista samalla kun lukitset oven, niin muistat varmasti tehneesi sen.

Lue lisää konsteja:

Täällä näet lifehackit kuvien kera:

http://imgur.com/r/lifehacks

Täällä on vinkkejä kätevästi eri kategorioissa:

http://lifehack.org

Ohjeita videolla:

http://www.youtube.com/user/lifehacker

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **

 

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.