Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Oletko ehkä fyysisesti jo jumppa­tunnilla, mutta ajatuksissasi yhä työpaikalla? Näin teet matkasta treeni­paikalle silkkaa mindfulnessia.

Työpaikalla Lopeta työpäiväsi tietoisesti. Kun suljet tietokoneen, kuuntele, kuinka kone napsahtaa kiinni. Huomioi kädenliikkeesi, kun suljet työpaikan oven; miltä ovenkahva tuntuu kädessäsi ja miltä tuntuu päästää siitä irti?

Matkalla treeneihin Kävele hetken ajan tavallista hitaammin. Tunne askeleittesi rullaus ja maa jalkojesi alla. Kuvittele, että jokainen jalan kosketus maahan on kuin uusi alku.

Bussissa/autossa Hengitä niin, että uloshengitys on pidempi kuin sisäänhengitys. Näin aktivoit parasympaattista hermostoa ja rentoudut tehokkaammin. Hengitä hetki tietoisesti ja skannaa kehosi päästä varpaisiin. Jos huomaat jännityksiä, havainnoi, kuinka voit päästää niistä irti.

Pukuhuoneessa Ota kolme keskittynyttä hengenvetoa: yksi itsellesi, yksi tälle hetkelle ja yksi tulevalle treenille. Näin ankkuroit itsesi tähän hetkeen. Kun tunnet, kuinka vatsasi nousee ja laskee hengityksen tahdissa, olet läsnä treenissä ja työajatukset ovat vapaampia lähtemään tiehensä.

Ohjeet antoi mindfulnessohjaaja Aleksi Litovaara.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen. 

Jukka Poika ja Teija Stormi ovat olleet jo pitkään yhdessä.

Suomalaislaulaja Jukka Poika (oik. Jukka Rousu), 37, on mennyt naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Teija Stormin kanssa. Jukka kertoi asiasta eilen illalla hurmaavalla hääkuvalla, jonka julkaisi Instagram-tilillään. Kuvan kommenttikenttä on täyttynyt Jukan seuraajien onnitteluista.

 

❤️

A post shared by Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) on

Jukka ja Teija ovat olleet yhdessä yli seitsemän vuotta. He menivät kihloihin vuoden 2016 lopulla. Pariskunta kertoi myös kihlauksestaan Instagramissa – viikkoja itse tapahtuman jälkeen.

 

5 viikkoa sitten. J 💍 T

A post shared by Teija Stormi (@teijaeevatuulikki) on

Jukka ja Teija nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jukalla on kolme lasta, Onerva, Eila ja Hampus, ex-vaimonsa Sandran kanssa. Vuonna 2015 Jukka kertoi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että häntä harmitti huhut, joiden mukaan hän olisi vaihtanut ”Sandran nuorempaan, 15-vuotiaaseen siideripissikseen”. Jukan Siideripissis-hitti kertoo Teijasta, ja Teijan lempinimi tulee siitä, että Teija esitteli itsensä aikoinaan Jukalle siideripissiksenä.

– Ei se nyt ihan niinkään mennyt. Siinä vaiheessa minut oli jo vaihdettu nuorempaan.

– Mutta ei siinä, tilanne oli tavallaan jo selvitetty ensin ja siirrytty eteenpäin, Jukka kertoi tuolloin.

Vuonna 2012 Jukka Poika kertoi Me Naisten haastattelussa, että ero edellisestä liitosta oli hänelle kasvun paikka. Sen jälkeen hän ymmärsi, millainen haluaa olla.

– Avioero ei ollut helppo, mutta samalla se oli myös tosi inspiroiva. Sitä mietti, millainen on seuraava vaihe elämässäni ja mitä kaikkea pystyn itse tekemään, etten möhlisi enempää.