Juho Nummelan, Joose Kääriäisen ja Sami Harmaalan perustama Justimus tienaa nykyään nettivideoillaan rahaa. Kuva Teija Soini
Juho Nummelan, Joose Kääriäisen ja Sami Harmaalan perustama Justimus tienaa nykyään nettivideoillaan rahaa. Kuva Teija Soini

Myönnä pois! Sinäkin olet tuhahtanut YouTuben epävireisesti laulaville teineille ja piereskeleville koirille. Seuraavat tähdet ovat hyvä esimerkki siitä, että hulluinkin video voi olla miljoonan tai ainakin jättijulkisuuden alku.

Justimus

Haapaveden sällit riimittävät räp-parodioita aiheesta kuin aiheesta. Yli kolme miljoonaa klikkausta kerännyt Lanit-biisi on erityisesti nettinörttien mieleen.

Felix Zenger

Uskokaa pois, suutaan soittamalla voi saada maailmanlaajuisen huomion. Suomenruotsalaisen Felix Zengerin Beatbox-videota on katsottu YouTubessa yli 35 miljoonaa kertaa.

Robin

Jos päässäsi ei viime keväänä raikunut Frontside Ollie -hitti, olet elänyt umpiossa. Levy-yhtiö julkaisi turkulaispopparin videon ensimmäiseksi netissä. Klikkauksia jo 9,5 miljoonaa.

Tuuli

13-vuotiaan Tuulin Salaisuudet-biisi ilmestyi YouTubeen näppärästi Robinin vanavedessä. Ja kannattihan se: videota on katsottu jo yli 2,1 miljoonaa kertaa.

Harry ja Charlie

Jo yli 490 miljoonaa nettiklikkaajaa on halunnut viihdyttää itseään videolla, jossa pikkubroidi puree isoveljeään sormeen. Davis-Carrin perheelle Charlie bit my finger -video on tuonut mukavat lisätienistit.

Aivastava panda

Australialainen tv-ryhmä taltioi nauhalle pandapennun aivastuksen ja latasi sen YouTubeen. 17 sekuntia kestävää Sneezing baby panda -videota on katsottu liki 149 miljoonaa kertaa.

Ray William Johnsson

Koulussa moottoriturpia ei arvosteta, mutta netissä puhelias kaveri voi tehdä rahaa. Ray William Johnson julkaisee YouTube-kanavallaan uusia videoita viikoittain. Kaikkiaan niitä on katsottu yli kaksi miljardia kertaa.

Judson Laipply

YouTubessa syntyy legendoja. Näin kävi 36-vuotiaalle Judson Laipplylle, jonka Evolution of dance -video on jo klassikko 204 miljoonalla klikkauskerralla.

Justin Bieber

 Levy-yhtiö bongasi tämän teinitähden YouTubesta. Justin Bieberin Baby-hitti on yhä YouTuben katsotuin musiikkivideo liki 800 miljoonalla klikkauksella.

Lisää YouTube-ilmiöstä ja Justimus Filmsin herrojen haastattelu Me Naisten numerossa 44/2012.

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.