Sara Chafak esiintyy pastillimerkin piilokameravideolla. Kuva IS-Arkisto / Viena Kytöjoki
Sara Chafak esiintyy pastillimerkin piilokameravideolla. Kuva IS-Arkisto / Viena Kytöjoki

Mitä sinä tuumisit, jos tuntematon ehdottaisi pussailua hississä?

Facebookissa julkaistiin eilen mainosvideo, jolla vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak ”laittaa miehet ahtaalle”. Mynthonin tekemällä piilokameravideolla viimeisen päälle tälläytynyt kaunotar ehdottaa hissiin astuville miehille pussailua. Seuraa kiusaantunutta kiemurtelua, pohdintaa, hento suostuminen – ja ennen kuin mitään tapahtuu, Sara kertoo, että huumoristahan tässä oli kyse.

Vaan oliko? Suurin osa kurkkupastillivalmistajan videota kommentoineista on sitä mieltä, että hommassa ei ollut mitään hauskaa.

Kuvitellaanpa, että videolla olisi ollut vaikkapa keski-ikäinen mies ja hissiin olisi astunut nuori nainen. Viaton pussailuehdotus muuttuu sekunnissa seksuaaliseksi häirinnäksi.

– Tällainen toiminta ei ole ok myöskään naisen tekemänä. Suljettu tila, ei mahdollista poistua tilanteesta, tuossa helposti tuntisi itse kukakin olonsa todella ahdistuneeksi, eräs Facebook-kommentoija sanoo.

– Miksi ihmeessä kenenkään pitäisi olla valmis pussaamaan tuntematonta ihmistä yhtään missään? toinen jatkaa.

Videosta kirjoitetaan myös Ilman sinua olen lyijyä -blogissa. Bloggari muistuttaa, että asetelma ei ole ok, vaikka ”piilokamerassa” olevat miehet olisivatkin tehtävään palkattuja näyttelijöitä.

Lue myös:

Miehiä jujutettiin – häiritsivät seksuaalisesti omia äitejään

Vain joka neljäs ilmoittaa seksuaalisesta väkivallasta

Tästä tiedät, että sinulle flirttaillaan

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?