Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Suomalainen "kielinainen" eli Sara Maria Forsberg nousi hetkessä kansainväliseksi Youtube-sensaatioksi. Nyt nuorella nettitähdellä on jo kaksi manageria. Menestyvillä nettivideoilla voi nimittäin oikeasti tehdä rahaa.

Pietarsaarelainen Sara Maria Forsberg julkaisi Youtubessa What Languages Sound Like To Foreigners -videonsa ja sen jälkeen nuorelle videobloggarille on sadellust erilaisia työtarjouksia ja kutsuja ulkomaita myöten.

Yhdysvalloissa ja Britanniassa on jo monia esimerkkejä teineistä, jotka ovat pystyneet hankkimaan omakotitaloja Youtube-tienesteillään.

Miten tämä on mahdollista?

– Youtube on harvinainen media, sillä se jakaa osan mainostuloistaan tekijöille. Kun joku videobloggaajista kerää sivuilleen tarpeeksi kävijöitä, palvelun omistajan, Googlen, on helppo myydä ­sivuille mainoksia. Videoiden tekijöille Google maksaa kumppanuudesta vain pienen siivun, mutta kun klikkauksia on paljon, bloggaajien pottikin kertyy, mediatutkimuksen professori, Susanna Paasonen selventää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lohdullista on, ettei Youtube-tähteyteen vaadita ydinfyysikon kykyjä tai edes laajaa yleissivistystä. Pieruvitseillä, pianoa soittavilla kissoilla, söpöillä vauvoilla ja epäonnistuneilla hääkommelluksilla pääsee jo pitkälle.

– Ihmiset hakevat Youtubesta yhä eniten viihdettä, kuten musiikkia ja hauskoja kotivideoita.

Haluatko Youtube-tähdeksi? Toimi näin

1. Satsaa kunnon välineisiin ja harjoittele niiden käyttöä.

Hyvin varustelluilla järjestelmäkameroilla ja kännyköillä saat kuvattua jo HD-tasoisia videoita. Hanki tietokoneeseesi myös hyvä kuvankäsittelyohjelma.

2. Viihdytä!

Söpöt eläimet ja lapset, törttöilevät aikuiset ja erityiskykyjen talentit ovat yhä Youtuben suosituinta materiaalia. Jos haluat todella erottua massasta, keksi aivan uusi, omaperäinen idea. Muista lisätä videon yhteyteen houkuttelevat tagit eli hakusanat.

3. Verkostoidu.

Mitä enemmän käyt katsomassa ja kommentoimassa muiden videoita, sitä tehokkaammin saat markkinoitua itseäsikin. Koukuta ihmiset videoihisi niin, että heistä tulee säännöllisiä ­seuraajia ja videolinkkisi jakajia.

4. Perusta oma Youtube-kanava.

Tuota sinne ­materiaalia säännöllisesti. Yhdestäkin ­videosta voi tulla hitti, mutta se ei jaksa kiinnostaa loputtomasti.

5. Muista oikea ajoitus.

Julkaise video aina ­samana viikonpäivänä ja samaan aikaan. Suurin ruuhka Youtubessa on iltapäivisin ja iltaisin. Aikaisin aamulla on taas vähiten kävijöitä.

6. Osallistu Youtube-video­kilpailuihin.

Vaikket voittaisikaan pääpalkintoa, saat arvokasta lisähuomiota.

7. Julkaise video otsikolla ”Näin tulet Youtube-miljonääriksi”.

Menestys on taattu, sillä äkkirikastumisesta haaveilevat muutkin.

Lue myös

Suomalaisen kielinaisen suosio karkasi käsistä – sai kaksi manageria

Suomalainen kielinainen jatkaa maailmanvalloistustaan – tällä kertaa laulaen

Heistä tuli Youtuben megatähtiä – katso suosikkivideot

Sisältö jatkuu mainoksen alla