Rustaa ylös, mitä arvostat. Sen pitäisi ihan oikeasti auttaa laihtumaan. Kuva: Shutterstock
Rustaa ylös, mitä arvostat. Sen pitäisi ihan oikeasti auttaa laihtumaan. Kuva: Shutterstock

”Tänä vuonna lupaan laihduttaa. Ainakin viisi kiloa.” Jos tämä on edessä, mikset kokeilisi uusia kikkoja. Vähän erikoisilta ne voivat tuntua, mutta tuskin niistä haittaakaan on.

1. Kirjoita. Se auttaa laihtumaan! Tärkeää on raapustaa siitä, mitä arvostat – oli se sitten perhe, ystävät, uskollinen lemmikki, musiikki, hyväntekeväisyys... Tuore amerikkalaistutkimus väittää, että naiset, jotka kirjoittivat vartin verran tärkeistä arvoistaan, laihtuivat noin 1,5 kiloa seuraavien kuukausien aikana. Tämä raapustelu auttaa ilmeisesti selviytymään paremmin arkielämän stressistä, joka saattaisi johtaa esimerkiksi ahmimiseen. Vertailuryhmässä naisia pyydettiin kirjoittamaan arvoista, joita jotkut muut kuin he pitävät tärkeinä. Tämän kirjoitusryhmän naiset kuulemma lihoivat.

2. Tarkkana kaloreiden kanssa! Onnistunut painonpudotus pohjautuu siihen, että osaat arvioida, kuinka monta kaloria syöt ja kuinka monta kulutat. Jos määrät heittävät, pieleen mennään. Jotta pudottaisi noin puoli kiloa viikossa, pitäisi polttaa 500 kaloria päivässä. Se vastaa noin 60 minuutin hikijumppaa.

3. Syö useammin. Pidä verensokerit tasaisina, jotta pysyisit kylläisenä. Jos verensokerit heittelevät, sorrut todennäköisemmin ahmimaan – varsinkin iltaisin. Huolehdi siis säännöllisestä ateriarytmistä aamusta iltaan.

4. Zzz! Nuku! Vähintään kuusi tuntia yössä. Alle sen nukkuvat saavat tutkimuksen mukaan vähemmän greliini-hormonia, joka säätelee ruokahalua.

5. Usko itseesi. Sellainenkin tutkimus on tehty, että kilojen karistaminen onnistuu paremmin niiltä, jotka luottavat kykyynsä vastustaa kiusauksia. Olethan sinäkin tyyppi, joka pystyy kieltäytymään palaveripullasta? Ihan varmasti olet.

6. Laihduta yksin. Älä puolison tai kaverin kanssa. Tutkimuksen mukaan puolisonsa kanssa laihduttavat eivät hoikistu. Ihminen tuppaa lannistumaan, jos näkee toisen onnistuvan itseään paremmin samassa urakassa. Itsetunnon mureneminen ei vauhdita onnistumista.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Kumppanin kanssa ei kannata laihduttaa – jos haluaa onnistua

Oletko sokerikoukussa? Helpot ohjeet makeanhimosta vapautumiseen