Rustaa ylös, mitä arvostat. Sen pitäisi ihan oikeasti auttaa laihtumaan. Kuva: Shutterstock
Rustaa ylös, mitä arvostat. Sen pitäisi ihan oikeasti auttaa laihtumaan. Kuva: Shutterstock

”Tänä vuonna lupaan laihduttaa. Ainakin viisi kiloa.” Jos tämä on edessä, mikset kokeilisi uusia kikkoja. Vähän erikoisilta ne voivat tuntua, mutta tuskin niistä haittaakaan on.

1. Kirjoita. Se auttaa laihtumaan! Tärkeää on raapustaa siitä, mitä arvostat – oli se sitten perhe, ystävät, uskollinen lemmikki, musiikki, hyväntekeväisyys... Tuore amerikkalaistutkimus väittää, että naiset, jotka kirjoittivat vartin verran tärkeistä arvoistaan, laihtuivat noin 1,5 kiloa seuraavien kuukausien aikana. Tämä raapustelu auttaa ilmeisesti selviytymään paremmin arkielämän stressistä, joka saattaisi johtaa esimerkiksi ahmimiseen. Vertailuryhmässä naisia pyydettiin kirjoittamaan arvoista, joita jotkut muut kuin he pitävät tärkeinä. Tämän kirjoitusryhmän naiset kuulemma lihoivat.

2. Tarkkana kaloreiden kanssa! Onnistunut painonpudotus pohjautuu siihen, että osaat arvioida, kuinka monta kaloria syöt ja kuinka monta kulutat. Jos määrät heittävät, pieleen mennään. Jotta pudottaisi noin puoli kiloa viikossa, pitäisi polttaa 500 kaloria päivässä. Se vastaa noin 60 minuutin hikijumppaa.

3. Syö useammin. Pidä verensokerit tasaisina, jotta pysyisit kylläisenä. Jos verensokerit heittelevät, sorrut todennäköisemmin ahmimaan – varsinkin iltaisin. Huolehdi siis säännöllisestä ateriarytmistä aamusta iltaan.

4. Zzz! Nuku! Vähintään kuusi tuntia yössä. Alle sen nukkuvat saavat tutkimuksen mukaan vähemmän greliini-hormonia, joka säätelee ruokahalua.

5. Usko itseesi. Sellainenkin tutkimus on tehty, että kilojen karistaminen onnistuu paremmin niiltä, jotka luottavat kykyynsä vastustaa kiusauksia. Olethan sinäkin tyyppi, joka pystyy kieltäytymään palaveripullasta? Ihan varmasti olet.

6. Laihduta yksin. Älä puolison tai kaverin kanssa. Tutkimuksen mukaan puolisonsa kanssa laihduttavat eivät hoikistu. Ihminen tuppaa lannistumaan, jos näkee toisen onnistuvan itseään paremmin samassa urakassa. Itsetunnon mureneminen ei vauhdita onnistumista.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Uusi tutkimus: Omenan syöminen laihduttaa, vaikka vetäisit pullaakin

Kumppanin kanssa ei kannata laihduttaa – jos haluaa onnistua

Oletko sokerikoukussa? Helpot ohjeet makeanhimosta vapautumiseen

Frida Kahlo -elokuva ei sitten ollutkaan kertomus mahtavan taiteilijan elämästä, vaan yhden pervertikon raivoisa metsästysretki.

Hollywood-tähti Salma Hayek julkaisi eilen The New York Timesissa mielipidekirjoituksen, jonka rinnalla oikeastaan kaikki muut mielipidekirjoitukset kalpenevat. Se on kirjoitettu aiheesta Harvey Weinstein oli minunkin hirviöni. Hayek kertoo elokuvatuottaja Weinsteinin vainonneen häntä sinnikkäästi Fridan kuvauksissa vuonna 2002. 

– En suostunut menemään suihkuun hänen kanssaan. En antanut hänen tulla katselemaan, kun käyn suihkussa. En antanut hänen nuolla minua. En suostunut riisuutumaan toisen naisen kanssa, Hayek kirjoittaa. 

Tiedämme jo aivan liikaa avonaisista kylpytakeista ja viherkasveihin masturboinneista.

Hayek veikkaa, että Weinstein ei kehdannut raiskata häntä sen takia, että Hayek tunsi turhan monta miehen kaveria. Sanattomaksi tuottaja ei silti jäänyt.

– Tapan sinut. Etkö usko, että pystyn siihen? Hayek kertoo Weinsteinin raivonneen tultuaan torjutuksi.

Yli sata naista on tähän mennessä syyttänyt Weinsteinia ahdistelusta, häirinnästä ja raiskauksista. Sinänsä Salma Hayekin, 51, kertomus ei siis ole mitään uutta. Tiedämme jo aivan liikaa avonaisista kylpytakeista, makuuhuoneisiin raahaamisista ja viherkasveihin masturboinneista.

Mikä tässä nimenomaisessa mielipidekirjoituksessa sitten kuristaa kurkkua? Se, että jopa Salma Hayekin on pitänyt kestää moista. Edes hänellä ei ole ollut aseita Hollywoodin voimahahmoa vastaan. Hänen on pitänyt hymyillä ahdistelijansa vieressä yhteiskuvissa ja vaieta kaikesta. Koska muuten ura olisi ollut sitten siinä. Kiva kun kävit!

Weinstein tuottamat elokuvat saivat nyt ihan uuden jälkimaun.

Ja toki riipii myös se, että kerrankin kun naisohjaaja on tehnyt vaikuttavan elämäkertaelokuvan legendaarisesta naistaiteilijasta, selviää, että kuvaukset ovat olleet yhtä naistenvihaajan märkää unta. Weinstein muun muassa pakotti Hayekin alastonkohtaukseen toisen naisen kanssa ja Hayek sai hermoromahduksen kameran edessä. 

– En pystynyt lopettamaan itkemistä, oksensin ja kuvaukset jouduttiin keskeyttämään. Otin rauhoittavia. Niiden avulla itku loppui, mutta oksentaminen ei. 

Kerrassaan viehättävää! Ainakin nämä Weinstein tuottamat elokuvat saivat nyt ihan uuden jälkimaun: Pulp Fiction (1994), Smoke (1995). Englantilainen potilas (1996), Will Hunting (1997), Jackie Brown (1997). Rakastunut Shakespeare (1998), Taru sormusten herrasta (2001–2003), Chicago (2002), Lukija (2008), Nine (2009), Kunniattomat paskiaiset (2009) ja Kuninkaan puhe (2011).

Mukavaa elokuvailtaa!

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.