Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Jos joulupyhien jälkeen lököverkkareista kurkistaa suoranainen säärikarvaviidakko, onnittele itseäsi. Nyt voit nimittäin vihdoin opetella sheivaamaan kunnolla.

Ihan ensiksi: mene vartiksi lämpimään suihkuun (tai kylpyyn, jos löydät jostain kylpyammeen)

10-15 minuuttia lämpimässä vedessä tekee ihosta kimmoisamman ja pehmentää karvoja. Näin saat shaverin kulkemaan sujuvammin ihon pinnalla. Iho ärtyy vähemmän ja lopputuloksesta tulee tasaisempi.

Huom! Kuori vielä ennen sheivausta

Suihkun aikana iho kannattaa kuoria huolellisesti. Kuorinta poistaa pinnastasi esimerkiksi öljyn ja kuolleen ihosolukon, jotka saattavat tukkia sheiverin ja tehdä lopputuloksesta epätasaisen.

Täältä löydät ohjeet helppoon kuorinta-aineeseen, joka syntyy halvalla ruokakaapin antimista

Tsekkaa: Onhan höylä hyvässä terässä?

Ennen kuin sheivaat, tarkista, että höyläsi on terävä. Jos ei ole, sheivaus kannattaa jättää toiseen kertaan, sillä tylsästä höylästä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitä tylsempi sheiveri, sitä enemmän iho ärtyy. Nyrkkisääntö on, että höylään pitää vaihtaa uusi terä 3-4 käytön välein.

Apua saippuasta

Varsinkin jos ihosi on herkkä, sheivausgeelien sijaan kannattaa kokeilla apuna parranajosaippuaa, jota löytyy ainakin monien ekomerkkien valikoimista (esimerkiksi Flow-sarja). Bonusta: tuotteesta riittää myös miehelle parranajon apuriksi.

Viimeistele voiteella

Sheivattu iho pitää kosteuttaa huolellisesti, jotta se ei ala kuivua ja kutista. Jos voiteessa vielä on karvojen sisäänkasvua ehkäiseviä ainesosia, niin aina parempi.

Ta-daa, sääresi ovat nyt täydellisen sileät! 

Lohduksi laiskureille: Jos tämä tehtävälista tuntuu liian vaativalta, voit toki aina liittyä liikkeeseen, joka antaa säärikarvojensa kasvaa. tai sitten vaikka siirtyä meikkaamaan ihokarvojasi. Ei itse asiassa yhtään hullumpia vaihtoehtoja.

Kiitos Refinery29-sivustolle, josta saimme inspiraation tähän juttuun.

Lue myös:

Miksi säärissä on enemmän karvoja kuin pohkeissa?

Tästä syystä Victoria Beckham ei ikinä ajele säärikarvojaan

Madonna kritisoi karvatonta naiskuvaa – julkaisi kainalokarvakuvan