Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Jos joulupyhien jälkeen lököverkkareista kurkistaa suoranainen säärikarvaviidakko, onnittele itseäsi. Nyt voit nimittäin vihdoin opetella sheivaamaan kunnolla.

Ihan ensiksi: mene vartiksi lämpimään suihkuun (tai kylpyyn, jos löydät jostain kylpyammeen)

10-15 minuuttia lämpimässä vedessä tekee ihosta kimmoisamman ja pehmentää karvoja. Näin saat shaverin kulkemaan sujuvammin ihon pinnalla. Iho ärtyy vähemmän ja lopputuloksesta tulee tasaisempi.

Huom! Kuori vielä ennen sheivausta

Suihkun aikana iho kannattaa kuoria huolellisesti. Kuorinta poistaa pinnastasi esimerkiksi öljyn ja kuolleen ihosolukon, jotka saattavat tukkia sheiverin ja tehdä lopputuloksesta epätasaisen.

Täältä löydät ohjeet helppoon kuorinta-aineeseen, joka syntyy halvalla ruokakaapin antimista

Tsekkaa: Onhan höylä hyvässä terässä?

Ennen kuin sheivaat, tarkista, että höyläsi on terävä. Jos ei ole, sheivaus kannattaa jättää toiseen kertaan, sillä tylsästä höylästä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitä tylsempi sheiveri, sitä enemmän iho ärtyy. Nyrkkisääntö on, että höylään pitää vaihtaa uusi terä 3-4 käytön välein.

Apua saippuasta

Varsinkin jos ihosi on herkkä, sheivausgeelien sijaan kannattaa kokeilla apuna parranajosaippuaa, jota löytyy ainakin monien ekomerkkien valikoimista (esimerkiksi Flow-sarja). Bonusta: tuotteesta riittää myös miehelle parranajon apuriksi.

Viimeistele voiteella

Sheivattu iho pitää kosteuttaa huolellisesti, jotta se ei ala kuivua ja kutista. Jos voiteessa vielä on karvojen sisäänkasvua ehkäiseviä ainesosia, niin aina parempi.

Ta-daa, sääresi ovat nyt täydellisen sileät! 

Lohduksi laiskureille: Jos tämä tehtävälista tuntuu liian vaativalta, voit toki aina liittyä liikkeeseen, joka antaa säärikarvojensa kasvaa. tai sitten vaikka siirtyä meikkaamaan ihokarvojasi. Ei itse asiassa yhtään hullumpia vaihtoehtoja.

Kiitos Refinery29-sivustolle, josta saimme inspiraation tähän juttuun.

Lue myös:

Miksi säärissä on enemmän karvoja kuin pohkeissa?

Tästä syystä Victoria Beckham ei ikinä ajele säärikarvojaan

Madonna kritisoi karvatonta naiskuvaa – julkaisi kainalokarvakuvan

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!