Uusi vuosi, uusi ala! Kuva: Shutterstock
Uusi vuosi, uusi ala! Kuva: Shutterstock

Oletko kyllästynyt työhösi tai onko alallasi huonosti töitä? Tartu toimeen!

Haluaisitko vaihtaa alaa? Näin teet sen:

1. Selvitä, mitä todella haluat tehdä. Netti on täynnä erilaisia höpsöjä mutta myös vähemmän höpsöjä testejä, joiden avulla voi saada osviittaa siitä, mikä kiinnostaa ja sopii itselle. Englanninkielisiä testejä löydät esimerkiksi TÄÄLTÄ, ja suomalaisia testejä TÄÄLTÄ.

2. Muuta ajatteluasi. Lopeta pähkimästä, että "en kuitenkaan pysty". Lue rohkaisevia kertomuksia, kuten vaikkapa TÄMÄ ja keskustele kannustavien ihmisten kanssa.

3. Haaveile isosti, mutta pilko haaveesi pienempiin osiin. Jos haave on liian hattaramainen ja kaukana, on se sitten maatilan pitoa tai kirjan kirjoittamista, se jää haaveeksi. Ota kesäkanoja ja kokeile, miten pärjäät, tai aloita kirjoittaminen NYT, vaikka blogista.

4. Juttele, kysele, tutki. Etsi alaa vaihtaneita ihmisiä ja kysele heidän kokemuksiaan. Ota yhteyttä TE-keskukseen. Googlaa kirjallisuutta ja lehtijuttuja. Mitä enemmän tietoa ja keskusteluita, sitä parempi.

5. Ole rohkea. Heitä jäät hatustasi ja kokeile. Vaikka epäonnistuisitkin, eivät maailma ja elämä kaadu siihen.

Lue myös:

Tiesitkö? Aviomies voi olla este naisen uralle

Työttömät tohtorit kertovat: Tällaista on olla huippukoulutettu ja työtön

Oletko oikeassa työpaikassa? 5 paljastavaa kysymystä

Menestynyt suomalaismalli kertoo: Näistä syistä minulla on maailman paras työ

Eva Kela: ”Se oli elämäni erikoisin ja rankin työ”

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.