Jack Gleeson eli Joffrey Baratheon jää "eläkkeelle" näyttelemisestä Game of Thronesin jälkeen. Ja kaipaamaan jäävät... Kuva: MVPhotos
Jack Gleeson eli Joffrey Baratheon jää "eläkkeelle" näyttelemisestä Game of Thronesin jälkeen. Ja kaipaamaan jäävät... Kuva: MVPhotos

Game of Thrones -sarja jatkuu uusi jaksoin. Jos olet ahminut kirjan ja sarjan kaikki osat, tunnet hahmot läpikotaisin, mutta kuinka paljon tiedät näyttelijöistä?

Mukana Antti Luusuaniemen ex-rakas

Antti Luusuaniemen ex-rakas, saksalainen Sibel Kekilli, 33, näyttelee Game of Thronesissa Shae-nimistä prostituoitua. Sibel on tehnyt urallaan myös aikuisviihdettä, mutta onnistunut karistamaan pelkän pornotähden leiman.

Pariskunta tapasi, kun Sibel kuvasi Suomessa vuonna 2009 kotimaista Pihalla-elokuvaa.

Antti Luusuaniemen ex-rakas Sibel Kekilli. Kuva: REUTERS

Hodor tuli kaapista

Vähän yksinkertaista Hodoria näyttelevä kaksimetrinen Kristian Nairn, 38, puhui maaliskuussa 2014 Game of Thrones -fanisivuston haastattelussa homoseksuaalisuudestaan. Kristian totesi, ettei ole ikinä peitellyt seksuaalista suuntautumistaan, mutta kukaan ei ole koskaan myöskään kysynyt asiasta. Hän on jopa yrittänyt johdatella haastatteluita homoseksuaalisuuteensa, mutta yksikään toimittaja ei ole tarttunut syöttiin.


Kristian Nairn. Kuva: MVphotos

Jon Snow'sta tulee malli

Jonia näyttelevä Kit Harington, 27, pestattiin juuri Jimmy Choo -mieheksi. Mainoskasvona hän esittelee luksusmerkin asusteita miestenmallistosta. Ensimmäiset mainoskuvat julkaistaan syksyllä 2014.

Lisää: Game of Thrones -mörököllistä tulee luksusmuotimerkin kasvo

 

Kit Harington. Kuva: REUTERS

Arya ei mene koskaan naimiin

– Avioituminen on täysin turhaa. Ymmärrän kyllä, miksi muut haluavat mennä naimisiin, mutta itse en mene koskaan. Vanhempani erosivat, kun olin todella nuori, 16-vuotias Maisie Williams eli Arya Stark tilitti Vulture-lehden haastattelussa.

– Mikään ei muutu avioitumalla. Miksi korjata sellaista, joka ei ole rikki?

Maisie totesi kyllä, että ehkä hänenkin mielipiteensä muuttuu joskus tulevaisuudessa, jos hän rakastuu tulisesti.

Maisie Williams. Kuva: REUTERS

Joffrey eläköityy

Game of Thronesin pirullisinta hahmoa näyttelevä Jack Gleeson, 21, eli Joffrey Baratheon on ilmoittanut jättävänsä näyttelijäntyöt sarjan jälkeen. Jack kaipaa tavallista elämää, eikä hän ole ikinä sopeutunut julkisuuteen. Kun Joffrey joskus kuopataan, Jack aikoo jatkaa teologian ja filosofian opintoja yliopistossa.

Jack on myös kertonut, ettei katso sarjaa, koska jopa näyttelijälle itselleen hänen oma roolihahmonsa on liikaa.

Game of Thronesin neljäs tuotantokausi alkoi sunnuntaina 6.4. Suomessa HBO Nordicin ja C Moren tilaajat näkevät ensimmäisen jakson päivää myöhemmin, maanantaina 7.4. Ylen TV2 on näyttänyt sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta.

Lue myös:

Game of Thrones -tähti ajeli päänsä puoliksi kaljuksi

Madonna pukeutui Game of Thrones -hahmoksi – syynä uskonto

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

Mitä tähden lupaavat sinulle tällä viikolla?

OINAS 21.3.–19.4.

Nyt tarvitaan pitkän tähtäimen suunnitelmaa! Sortteeraa elämäsi oikein kunnolla ja pidä mielessä, mistä nautit eniten. Ihmissuhteesi ovat nyt vaarassa ajautua karille ellei niitä hoivaa muun muassa keskustelulla. Muista myös kuunnella. Hanki kotiin jotain sellaista, mihin sinulla on varaa!

HÄRKÄ 20.4.–20.5.

Vaivalla ansaitsemistasi rahoista kannattaa nyt pitää kiinni. Voisit jopa laatia sijoitussuunnitelman tai säästää seuraavaa lomamatkaasi varten. Sama pätee rakkauteen. Tee hyvä suunnitelma siitä, miten etenet. Rakkautta ei voi ostaa, mutta sen ansaita! 

KAKSONEN 21.5.–21.6.

Nyt ei ole vihan aika, eikä toisia kannata yrittää muuttaa! Mutta itseäsi voit muuttaa, ja positiivinen käänne onkin jo näkyvissä. Pyydä apua, kun tarvitset sitä ja ole myös rehellinen siinä, mitä toivot. Pyri nyt tavoitettasi kohti vakain askelin. Kun on tahtoa, on myös keinot! 

RAPU 22.6.–22.7.

Nyt on aika laittaa kotona paikat kuntoon! Vietä myös enemmän aikaa lasten tai muiden rakkaiden seurassa. Matkusta sukulaisten tai vanhojen ystävien luo, äläkä pelkää ottaa ensimmäistä askelta, jos yhteys on päässyt katkeamaan. 

LEIJONA 23.7.–22.8.

Tarkista pankkitilisi saldo! Olet antelias, mutta nyt on syytä laittaa kukkaron nyörit tiukemmalle. Jos haluat auttaa ystäviäsi, tarjoa mieluummin työpanostasi kuin rahaa. Tee vain oma osuutesi, mutta älä ylireagoi, äläkä suurentele! 

NEITSYT 23.8.–22.9.

Tunne-elämäsi kuohuu nyt kerta kaikkiaan yli! Pelkäät, että joku yrittää manipuloida sinua. Tee tahtosi selväksi ja ota etäisyyttä. Keskity mieluummin sinua inspiroivien ihmisten seuraan. Harrastakaa yhdessä jotain luovaa. Parin päivän loma tekisi hyvää!

VAAKA 23.9.–22.10.

Nyt on liikkeellä joko läheisiisi liittyviä salaisuuksia tai jotain sinua koskevaa väärää informaatiota, joka voi vaikuttaa sinun ja esimiehesi väleihin. Epävarmuus kalvaa sinua. Ole varovainen myös kotona, mutta älä silti ajattele, että sinulla olisi aina velvollisuus olla samaa mieltä. 

SKORPIONI 23.10.–22.11.

Muiden ihmisten auttaminen on ihailtavaa. Ryhdy siis toimeen! Samalla opit ymmärtämään myös ihan toisenlaisesta taustasta kotoisin olevia ihmisiä. Saat vapaaehtoistyöstäsi myös tunnustusta. Hoida silti myös kotiasi, niin saat luovuutesi liikkeelle.

JOUSIMIES 23.11.–21.12.

Tunteesi johdattelevat sinut nyt väärille raiteille. Jos jokin ei tunnu oikealta, on viisaampaa perääntyä ennen kuin syntyy isompaa vahinkoa. Keskity kuitenkin tekemään muutoksia, jotka lähentävät sinua puolisoosi, lapsiisi tai vanhempiin sukulaisiisi. Uskalla tehdä asioita eri tavalla kuin ennen. 

KAURIS 22.12.–20.1.

Pidä hommat liikkeessä, mutta älä sorru ajattelemaan, että sinun pitäisi tehdä niidenkin työt, jotka eivät tee omaa osuuttaan. Jos haluat saavuttaa jotain, vältä tunteiden näyttämistä. Jos taas konflikti on väistämätön, jatka matkaa omaan suuntaasi. 

VESIMIES 21.1.–19.2.

Rakkaus voittaa kaiken! Lupaus, jonka tällä jaksolla saat, vie sinua lähemmäksi tavoitettasi. Ole valmis työskentelemään päämääräsi eteen, mutta pidä samalla silmät auki ja mieli avoimena. Lähipiirillesi tapahtuu jotain tunteisiin vetoavaa.  

KALAT 20.2.-20.3.

Pelaa avoimin kortein silloin kun kyse tunteistasi. Vain sillä tavoin saat selville, mikä on asemasi ja mitä päätöksiä sinun on tehtävä. Luovuuteesi perustuvalla idealla on mahdollisuus myös ansaita rahaa. Jos ryhdyt toimeen, lopputuloksena saat sekä mainetta että kunniaa.