Jack Gleeson eli Joffrey Baratheon jää "eläkkeelle" näyttelemisestä Game of Thronesin jälkeen. Ja kaipaamaan jäävät... Kuva: MVPhotos
Jack Gleeson eli Joffrey Baratheon jää "eläkkeelle" näyttelemisestä Game of Thronesin jälkeen. Ja kaipaamaan jäävät... Kuva: MVPhotos

Game of Thrones -sarja jatkuu uusi jaksoin. Jos olet ahminut kirjan ja sarjan kaikki osat, tunnet hahmot läpikotaisin, mutta kuinka paljon tiedät näyttelijöistä?

Mukana Antti Luusuaniemen ex-rakas

Antti Luusuaniemen ex-rakas, saksalainen Sibel Kekilli, 33, näyttelee Game of Thronesissa Shae-nimistä prostituoitua. Sibel on tehnyt urallaan myös aikuisviihdettä, mutta onnistunut karistamaan pelkän pornotähden leiman.

Pariskunta tapasi, kun Sibel kuvasi Suomessa vuonna 2009 kotimaista Pihalla-elokuvaa.

Antti Luusuaniemen ex-rakas Sibel Kekilli. Kuva: REUTERS

Hodor tuli kaapista

Vähän yksinkertaista Hodoria näyttelevä kaksimetrinen Kristian Nairn, 38, puhui maaliskuussa 2014 Game of Thrones -fanisivuston haastattelussa homoseksuaalisuudestaan. Kristian totesi, ettei ole ikinä peitellyt seksuaalista suuntautumistaan, mutta kukaan ei ole koskaan myöskään kysynyt asiasta. Hän on jopa yrittänyt johdatella haastatteluita homoseksuaalisuuteensa, mutta yksikään toimittaja ei ole tarttunut syöttiin.


Kristian Nairn. Kuva: MVphotos

Jon Snow'sta tulee malli

Jonia näyttelevä Kit Harington, 27, pestattiin juuri Jimmy Choo -mieheksi. Mainoskasvona hän esittelee luksusmerkin asusteita miestenmallistosta. Ensimmäiset mainoskuvat julkaistaan syksyllä 2014.

Lisää: Game of Thrones -mörököllistä tulee luksusmuotimerkin kasvo

 

Kit Harington. Kuva: REUTERS

Arya ei mene koskaan naimiin

– Avioituminen on täysin turhaa. Ymmärrän kyllä, miksi muut haluavat mennä naimisiin, mutta itse en mene koskaan. Vanhempani erosivat, kun olin todella nuori, 16-vuotias Maisie Williams eli Arya Stark tilitti Vulture-lehden haastattelussa.

– Mikään ei muutu avioitumalla. Miksi korjata sellaista, joka ei ole rikki?

Maisie totesi kyllä, että ehkä hänenkin mielipiteensä muuttuu joskus tulevaisuudessa, jos hän rakastuu tulisesti.

Maisie Williams. Kuva: REUTERS

Joffrey eläköityy

Game of Thronesin pirullisinta hahmoa näyttelevä Jack Gleeson, 21, eli Joffrey Baratheon on ilmoittanut jättävänsä näyttelijäntyöt sarjan jälkeen. Jack kaipaa tavallista elämää, eikä hän ole ikinä sopeutunut julkisuuteen. Kun Joffrey joskus kuopataan, Jack aikoo jatkaa teologian ja filosofian opintoja yliopistossa.

Jack on myös kertonut, ettei katso sarjaa, koska jopa näyttelijälle itselleen hänen oma roolihahmonsa on liikaa.

Game of Thronesin neljäs tuotantokausi alkoi sunnuntaina 6.4. Suomessa HBO Nordicin ja C Moren tilaajat näkevät ensimmäisen jakson päivää myöhemmin, maanantaina 7.4. Ylen TV2 on näyttänyt sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta.

Lue myös:

Game of Thrones -tähti ajeli päänsä puoliksi kaljuksi

Madonna pukeutui Game of Thrones -hahmoksi – syynä uskonto

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.