Hotellin kellariin oli suunniteltu kaikenlaista toimintaa. Kuva: Shutterstock
Hotellin kellariin oli suunniteltu kaikenlaista toimintaa. Kuva: Shutterstock

Espanjalaisen kylän pormestari ei annakaan maan ensimmäisen fetissihotellin avata oviaan, ettei se pilaisi paikallisen kappelin mainetta.

E.L. Jamesin luoman Fifty Shades of Grey -kirjatrilogian inspiroima, nimettömänä pysyttelevä liikemies haluaa perustaa Espanjan Vilafrancaan maan ensimmäisen bondage-hotellin. 20 asiakkaan hotellin kellarissa vieraat voisivat toteuttaa sadomasokistisia halujaan.

Nyt hotellihanke on joutunut vaikeuksiin, sillä se sijaitsee liian lähellä valencialaisen 2500 asukkaan kylän kappelia. Kappelissa paikalliset kunnioittavat kaupungin pyhimystä. Vilafrancan pormestarin mielestä hotellia suunniteltaessa kaupungille ei tehty tarpeeksi selväksi, millaisiin tarkoituksiin hotellia tullaan käyttämään. Daily Mailin mukaan hotellin perustaja aikoo haastaa kylän oikeuteen.

Tunnetusta eroottisesta O:n tarina -novellista Roissy Castle -nimen saanut hotelli oli tarkoitus avata ensimmäinen päivä elokuuta. Nyt hotelli on toistaiseksi suljettu. Siihen kuuluva ravintola ja baari ovat toimineet jo kesän alusta.

Fifty Shades of Grey -kirjoista tehdään elokuvaa, joka saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 2015. Hotellia suunnittelevan liikemiehen mukaan Christian Greyn ja Anan tarinasta alkanut sadomasokismihuuma on kuumimmillaan.

Lue myös:

Nyt tiedämme nämä asiat Fifty Shades -elokuvasta

Tutkimus: S/m-seksin harrastajat psyykkisesti terveempiä kuin muut

Ostaisitko reisitreenin ammattidominalta?

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Malla Malmivaara ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä. Krista voitti parhaan naispääosan Jussin.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.