Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Nauti kesän festareista ilman nälkäkiukkua, punaista nenää ja verenimijöitä.

1. Vesipullo

Tämä on tärkeintä: muista juoda riittävästi – vettä. Ota siis mukaasi muovinen pullo, jota voit täyttää pitkin päivää.

Entä mistä tietää, juoko tarpeeksi vettä? Kokosimme merkit, joilla kroppasi kertoo vedenpuutteesta.

2. Aurinkorasva

Iltaruskon kanssa kilpaa hehkuva punainen naama helposti pilaa mahtavan festariviikonlopun. Muista levittää aurinkorasvaa heti aamulla ja lisäile voidetta päivän mittaan.

Jos ihosi kaikesta huolimatta kärähtää, kokeile näitä pika-apuvinkkejämme.

3. Välipala

Nälkäkiukku kiristää helposti parhaimpienkin ystävien välejä. Muista siis jemmata festarikassiisi riittävästi esimerkiksi pähkinöitä tai välipalapatukoita.

Kokeile vaikka itse tehtyjä myslipatukoita. Ohjeen löydät täältä.

4. Taskulamppu

Pilvisenä iltana ja etenkin loppukesästä yöt ovat pimeitä. Pienestä taskulampusta on yllättävän paljon apua teltan tai kadonneen ystävän etsinnässä. Monesta kännykästä löytyy valo, mutta jos haluat säästää kännykän akkua, pieni taskulamppu on näppärin.

5. Kertakäyttöinen sadetakki

Kertakäyttöinen sadetakki menee pieneen tilaan eikä maksa paljon, mutta kesäsateen yllättäessä se on korvaamattoman arvokas.

Selvitimme myös ratkaisun ikuisuuspulmaan kastuuko sateella vähemmän juosten vai kävellen? Tällä faktalla voit näppärästi päteä sateen yllättäessä festareilla.

6. Kosteuspyyhkeet

Kosteuspyyhkeiden avulla sottaantuneet kädet ja hikiset kainalot saa puhtaiksi myös silloin, kun vesipiste ei ole ihan kulman takana.

7. Hyttyskarkote

Festarielämä Suomen kesässä voi olla tukalaa, kun iholle pyrkii yhtä sun toista imuttelijaa.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Juotko tarpeeksi vettä? Nämä oireet paljastavat sen

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.